Ny design!

Nu håller jag på att prövar lite nya designer, så det kan komma sig att jag ändrar lite av och an, så det kanske kommer krångla att kunna komma in på den!

Ciao ciao

BM Idag

Idag var jag uppe tidigt för att åka till BM! Mansfield som varit hemma hos oss hela natten och spelat, (trots att johannes var tvungen att gå upp en stund innan kl 5 imorses) Var så snäll att han gick upp och körde johannes till jobbet på morgonen för att sedan åka hem till oss igen och sen köra mig till min BM ^^ Mycket snällt av honom! Men väl hos min BM så var allt frid och fröjd, förutom mitt SF-mått. Hon blev lite orolig för att hon mätte och mitt SF-mått har inte växt något sen senast. Vilket var 4 veckor sedan :S Så hon tänkte först skicka mig direkt till en specialist och tillväxtultraljud, men hon mätt om istället och bestämde sig för att magen växt 1 cm. Så vi bokade in en extra tid på onsdag nästa vecka för att bara mäta och kolla så det rättat till sig och om det inte gjort det så skulle jag träffa specialisten.

Och vilken saga mitt SF-mått varit hela graviditeten! :P Först växte det för fort och nu för långsamt! Men men så är det! Hon kände även på magen och bebben har både vänt sig och fixerat sig! Så förhoppningsvis så kommer den komma ut tidigt ;)

Pratade om Hinnsvepning med! Och hon sa att det gör dom i vanliga fall vid v 41 men hon kunde göra det innan om jag ville! Så inte nästa vecka, för då ska vi ju bara mäta magen, men veckan där på! Då är jag 39+5 när jag träffar henne och då ska vi nog göra en hinnsvepning om den inte redan kommit! För då är det ju bara 2 dagar kvar tills BF ändå! Vill ju helst inte att den ska komma innan nyår, vilket den förhoppningsvis inte gör nu när det bara är 2 dagar kvar :P Men hade ju inte förvånat mig om jag får ligga och knipa tills efter 12-slaget ;) Men efter nyår, när det räknas som 1 januari, då är den välkommen :D

Vi får hoppas på att SF-måttet rättar till sig nu då tills nästa vecka och att den bara gjort sig redo för nedkomst och därför inte växt :P

Ciao Ciao

Helt Sanslöst!

Igår skulle vi åka till ikea och köpa en byrå. Vi tänkte ta Sjuntorps vägen till 45:an men istället så tog vi prässebo vägen. En bit in på den möter vi en lastbil som kör jätte fort och ligger mitt i vägen. Vi saktar ju ner och ser sen att det kommer ju inte gå, han låg verkligen mitt i vägen. Så vi svängde så vi åkte ner i diket. ÄNDÅ så kör han in i oss i bakänden på bilen! Helt SANSLÖST!
Sen efteråt när vi trixat oss ur bilen och johannes hysteriskt går fram till honom och undrar vad han håller på med, ja då försöker han få det till vårat fel! Att vi skulle stannat uppe i krönet mitt i vägen så han kunde svänge in på en utfart som fanns där. Då undrar man hur han tänker! Vadå stanna mitt i vägen typ 500m från där vi mötte honom och mitt i ett krön? Vi hade inte ens kunnat stanna där eftersom det som sagt låg i ett krön och kurva -.-

Som tur ringde vi dit min mamma som fick komma och kolla och se till att allt blev rätt med papprena. Grr, nu på efterhand så skulle man bara ringt polisen direkt eftersom det kan bli lite osäkert om vem som får skulden nu bara för vi mötte honom. Även om det var hans fel utan tvekan. Men men, hoppas bara på att försäkringsbolaget betalar ut nu.

Iallafall, dom är ju dumma i huvudet lastbilschaffisarna som kör åt byggena här ute. Dom bara gasar och skiter i allt! Blir så irriterad!!

Ciao ciao

Kom nu då!

Usch och fy vad jag är trött på att vara gravid nu! Inte grejen med att vara gravid i sig eftersom jag är faktiskt rätt smidig fasten jag är gravid ^^ (förutom klumpigheten som innebär att hålla saker. För det kan jag inte :P ) Men jag är trött på alla dessa förvärkar jag har hela tiden utan att någonting händer! Och vill verkligen inte gå över tiden :/ Men men, det är väl bara att sitta ut det men ändå! den är välkommen nu :)

Igår var jag och johannes med våran "bebis-lista" istan och inhandlade alla de sista sakerna som behövs här hemma när bebisen kommer. Vet hur vissa bara, nej men de behövs inte det är ju bara att handla det sen när bebisen kommit. Men då säger jag, hur då? När man har en nyfödd bebis i januari i den här kylan så går man inte ut direkt. Man stannar mer inne och försöka ta sig ut till överby för att handla saker som man inte hade, Nej tack.

Så nu har vi allt i princip! Köpte dock ingen ersättning för jag tänkte ju då, ja de kan jag ju ta sen. Men nu när jag tänker på det är de nog en bra ide att ha det hemma eftersom det inte är säkert amningen fungerar direkt och så. Så det får väl bli till att köpa det nu någon dag.

Annars så har jag aldrig varit med om sån hysteri det var i affärerna! :O Guuuud va med folk! och köerna -.- Alltså att hitta grejerna och springa mellan affärerna tog kanske 1,5 - 2 h och det var ändå en hel del små saker som vi skulle ha på olika ställen. Men allt som allt tog det 4 timmar där ute bara för köerna! Helt sanslöst!

Köpte Julmust till våran sodasteam också! Helt ok :D Så rekomenderad ;)

Men nu tycker jag bebisen ska komma! Vi har packat ner halva BB-väskan med. Har lagt i alla bebis-grejer så det är bara att få i mina grejer som jag behöver ha med mig, men det ska vi nog lösa snart om någon dag.
Skulle träffat min BM förra veckan med, men var ju jätte sjuk så fick flytta fram det nu till onsdag. Så får väl se vad hon säger då ^^

Ciao ciao

Jul!

Vi bara hälsa God jul till er alla lite nu i efterhand!

Jag firade min Jul hemma hos mamma och martin med hela släkten! Mycket trevligt trots alla dessa förvärkar :/ Men ja snart är det väl dags så inte så konstigt att jag går runt med dom ^^ Är bara orolig att jag ska gå över tiden och tvingas ha massa förvärkar som inte sätter igång det :( Men men så är det!

Fick tuuusen bra saker till bebben nu i julklapp och detta var verkligen super! Skrev en lista på saker som vi måste köpa som är det absolut sista och det är mer praktiska saker som oljor, lotions och termometrar etc. Även nappar och flaskor m.m!
Men inte mycket kvar och det ska vi väl köpa nu i mellandagarna ^^

Annars så frös våran vattenledning till badrummet idag -.- Så vid kl 18 idag så kom det igång igen. Vi har nu dock isolerat om och lagt en värmeslinga till röret så nu ska det inte frysa mer. Fick dock reda på vad vi tror är orsaken till att det frös inatt. Den 23 så hade en lastbil som kört från eller till järnvägs bygget här hos oss dragit av vägen och kört ner elskåpet så det hade vart strömavbrott i flera timmar när vi var inte hemma. Så tempen i vardagsrummet och krypgrunden hade väl sjunkt för mycket så att det hann frysa :/ Men men, nu är det iordning och vi hämtade ett extra olje element från johannes pappa och sen har vi eldat som galningar idag så nu är det så varmt i huset att man egentligen inte står ut xD Men bättre det! Skönt att slippa frysa!

Nej nu ska jag se klart sweeny todd på tv!

Ciao ciao

v 38

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

 Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

 

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

 Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

 Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Nässpray

Som ni vet så är jag ju sjuk. Men jag tänkte bara berätta lite om ett tvångsbeteénde jag har! :O

När jag blir sjuk så krävs det mycket av mig för att jag ska först och främst ens använda nässpray! Jag mår riktigt dåligt när jag tänker på alla bakterier som sitter på nässprays flaskan när man använt den. Så att jag ens ska få för mig att använda det så måste jag vara såååå himla tät och inte orka med det mer.

Men iallfall så kan jag aldrig använda en som är använd innan! Spelar ingen roll om det bara är jag som använt den! Jag kan bara inte använda den igen. Så varje gång måste jag köpa en ny. (inte en ny varje gång jag ska använda den under en och samma förskylning, utan för varje ny förskylning) Och jag kan verkligen inte använda den om jag vet att exempel johannes har haft den eller även om det är någon annan som jag bor/bott med så som mamma, syster, bror etc. det är ännu värre! Men jag skulle iofs aldrig använda en som jag använt en enda gånge själv ändå fasten det är full.

Så jag är en lite "penga-waister" när det gäller nässpray och det hade nog antagligen varit bättre om jag bara stuntade i det xD Men det känns ju så mycket bättre efteråt! När jag haft den där ångesten och använt den :P

Men iallfall, jag kan inte använda "gamla" nässprayer och ja, jag är lite dum i huvudet ibland ^^

Ciao ciao

Sjuk!

Usch och fy vad förskyld jag är!! Alldeles lagom till jul -.- Men men, det var ju mamma förra året så det var väl min tur nu då :P
Knaprar alvedon och smörjer in ansiktet och händerna med lotion hela tiden xD Blir så himla torr när jag blir sjuk Oo

Fick tummen ur idag så johannes och jag åkte sjuka till stan innan han började jobbet och handlade julmaten! Så nu är det överstökat! Bara att se till att hinna laga det på julaftons morgon innan vi ska bort till mamma. Men ska hinna åka upp till överby och handla lite mer mat (fast alltså som vi ska ha annars nu den här månaden) Och så ska jag köpa mig ett litet apotek xD Nässpray, strepcil, näsdukar och mer alvedon! Det ska jag mumsa i mig på jul xD Måste dock kolla upp innan så jag får äta strepcil och kolla nässprayen. Men svårt att tänka mig att jag inte skulle få äta det.
Meeen, iallafall så var vi och handlade julmaten och sen åkte vi hem och fortsatte vara duktiga! Diskade upp diskberget som bara växt i typ en vecka nu xD Så ja ni kan ju tänka er hur mycket det var :S Men när man är sjuk så orkar man egentligen inte! Men dammsög också. Det var MYCKET behövligt! usch och fy vad skitit det var. Sen så avslutade jag med att skura golven med ^^ Riktigt duktig ;)

Sen la jag mig i ett bad och guuuud så skönt det är när man gör det! Känna hur man bara tvättar bort alla bakterier :D Synd att det bara sitter i en litet stund efter. För strax därpå så börjar man ju känna hur sleten man är igen :/ Men en liten glädjestund ett tag! ^^

Annars så är det monster fail med min mobil. Håller på att flytta mitt nummer och det skulle skett den 12/12 men inget hände och fick inte de nya simet heller.. Så väntade ett tag till och den typ 15-16 så kom det! Och så har jag änna gått och väntat på ett sms eller nåt där dom säger att ja nu sker det. Men icke! Så nu igår så berättade min moder för mig att det inte går att ringa mig. Så efter ett tag och massa strul (Ska berätta mer om de snart) så bytte jag till det nya sim-kortet och ja! Då funkar det att smsa till mig iallfall xD Men inte att ringa. Så läste på lappen jag fått med simkortet och då måste jag fylla på mobilen en gång innan folk kan ringa till mig -.- Så ja nu hoppas jag att min mamma ska ha lite extra pengar till det eftersom jag är nästan helt pank tills fredag så kan liksom inte slösa pengarna på mobilen :/ Men men, hoppas på att hon har lite extra :D

Iallfall, strulet. Jo, johannes jobbar eftermiddag denna veckan och då slutar han kl 22.00 på kvällen. Igår så satt jag uppe och väntade på att han skulle komma hem och klockan tickade på... sen var kl 00.00 och det var fortfarande ingen johannes hemma. Orolig som få gick jag hem till mamma och bad henne försöka få tag på honom men hans mobil var död som vanligt -.- men då berättade hon att han hade försökt ringa henne vid kl 22 men hon hade missat det och ja hans mobil hade väl dött strax efter det.
Så med lite lugn ikroppen, eftersom han jobbat över nu flera dagar i rad,  gick jag hem och väntade lite grann och sen vid kl 01 ungefär så kom johannes hem och bad så hemskt om ursäkt för att jag inte fått reda på att han jobbade över. Men men, det löste ju sig och det gjorde inte så mycket ^^ Blir bara lite orolig att något ska hända och att jag inte ska få reda på det typ xD Nojjig ja vet :P

Annars så började jag få så himla mycket förvärkar igår! :O Blev lite orolig att något skulle vara på gång eftersom jag sen också fick en mer kostant smärta i svanken som blev värre med förvärkarna :S Men nu idag så har det lugnat sig lite och smärtan i svanken har försvunnit så var väl för att jag vart orolig och stressad! Så får bli att ta det lugnt nu framöver! Fick däremot inte sova inatt heller :/ Ont i magen + feber och förskylningen :( Inte kul! Sov en timme, vaken en timme. Så var det heeela natten.. Och har fortfarande inte fått sova men får väl se om jag somnar lite sen, fast nu känns det onödigt för då kommer jag inte kunna sova inatt igen :P Så nej, det får nog bli att vara uppe så jag får sova inatt.

Ska till min BM imorron men vet inte om man ska ringa och säga att man är sjuk och inte komma dit :S Menar det finns ju massa gravida och småbarn där och kanske inte så bra när man har feber att gå dit och smitta ner alla. Jaja, får se. Ringer väl dom imorron och frågar!

Ciao Ciao

V 37

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

 Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

 Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


Underbara år <3

Idag har jag och min älskade Johannes vart tillsammas i 4 år! Kommer ihåg denna dagen för första gången som det vore igår! <3 Älskar dig och saknar dig hela tiden när jag inte är med dig.

4 år, en bebis på ingång och hus med vovve, ja någonting måste vi väl göra rätt!

Älskar dig och förevigt oss <3 Många pussar på dig!

Iår blir det dock ingen ring på fingret, utan i ett halsband istället! Men får hoppas att det inte gör något :)

Älskar dig, puss puss! <3

V 36

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

 Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

 Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.


Snart är det dags!

Ja nu är det inte långt kvar till något över huvudtaget! :O

Det är exakt en månad kvar (31 dagar) tills BF.
Det är bara 10 dagar kvar till julafton!
17 dagar kvar tills jag är i "faro-zoonen" för att bebisen skulle verkligen kunna komma :P

1 dag tills min och johannes årsdag <3
17 dagar tills nyår!

Ja det är som sagt inte långt kvar till massa saker ^^ Men rätt skönt att veta att det händer lite saker nu :D Annars så flyter allt på, är 35+4 och har förvärkar som bara den! Men men snart är den här :)

Idag så har jag vart duktig och städat jätte mycket eftersom jag och johannes har våran årsdag imorron och det känns skönt att jag inte har massa saker att göra imorron utan bara dammsuga lite och göra mig iordning så kommer johannes hem sen så ska vi iväg och ha skoj :) Men suck vilket diskberg vi hade här hemma! :O Tog typ 1 timme att mata mig igenom allt xD Men nu är det borta ^^

Har snart köpt alla våran julklappar vilket är tur eftersom vi är ju inte snabba alltså xD Men har en del kvar fast det får väl bli till helgen som vi inköper det sista. Så himla svårt bara att veta vad man ska köpa till alla :O Men vi har väl löst det hyfsat iallafall ^^

Men nej, nu ska jag titta lite på tv!

Ciao Ciao

Reparation av Datorn

Som de flesta vet så lämnade jag in min dator för ett tag sen på lagning för första gången. Den är inköpt i januari-februari detta året och har funkat alldeles utmärkt! Tills ett tag efter sommaren.
Då började den stänga av sig av överhettning hela tiden, fasten den stått på ett bord, tex. Så vi åkte upp till Siba, där den är köpt, och sa att den krånglade. Inga pix, vi hade ju försäkring, så de tog in datorn och skickade iväg den på reparation. Någon vecka senare får jag ett sms av dom att datorn var klar men de hade inte hittat något fel på den så det skulle tillkomma en undersöknings avgift på 900kr. Suck och pust, det var ju bara att pröjsa. Men killen som lämnade ut den till oss var schysst och sa att om den fortfarande krånglade så skulle vi komma tillbaka med den så skulle vi se om vi kunde fixa något.

Hem åkte vi och datorn fanskapet blev bara ännu värre -.- Den började stänga av sig fasten den inte var varm och sen ville den inte starta på en timme minst.
Vi åkte upp igen och gav oss inte, det var något fel på den och vi hade försäkring på den så om de inte kan hitta något fel på den så får de la byta in den!
Vi gick till samma kille som hade lämnat ut datorn åt oss och som sagt att han skulle hjälpa. Han ringde till verkstaden och pratade med dom och sen pratade han med sin "chef" om kostnade om vi skulle lämna in den och de fortfarande inte skulle hitta något. Så chefen gick med på att betala om de fortfarande inte var något fel på den och sedan lovade de också att om de skulle hitta något fel på den skulle vi får tillbaka pengarna vi betalade första gången.
Så han ringde till verkstaden igen och ljög lite att han hade formaterat den i affären och prövat den och de inte funkade för honom heller så de skulle ta emot den igen. De gjorde det och han skulle nu efteråt pröva den i affären innan han skickade iväg den.

Iallafall så har det gått typ 2-3 veckor sedan jag lämnade in den. Fasten vi fick förtur och allt så är den fortfarande inte klar.
Så imorses fick jag det bästa smset jag sett på länge! Citerat från smset:

- Er produkt med nr 128825-07 kommer tyvärr att ta ytterligare några dagar då vi väntar reservdelar.
  Vi beklagar och återkommer när den är klar. Mvh Siba

Så jag har bara en sak att säga till er Siba, IN YOUR FACE! Och det blir 900kr tack :D

Ciao Ciao

v 35

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

 

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

 Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

 Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


Rökning i bilen

Något jag har ganska starka tankar om är just rökning i bilen. Att se folk sitta i bilen och röka samtidigt som man kör! Jag fattar inte, hur svårt kan det vara att hålla sig ifrån ciggaretterna medans man kör och röka när man kommit fram dit man skulle?

Alltså,vissa kommer ju då med argumentet, Jag kan inte hålla mig det är för långt typ. Då säger jag bara, om det är så långt att du inte kan hålla dig, rök då när du stannar för pinke-paus eller matpaus? För om du ska åka 3 mil säger vi, så tar det bara en 30 min typ och om man inte kan hålla sig 30 min utan en cigg, ja då är det verkligen dags att få hjälp!

Men om vi säger att du ska åka 2-3 timmar minst, ja då om du fortfarande inte kan hålla dig så länge, då kan man ju stanna och röka.

Egentligen spelar det väl inte mig någon roll om man röker i sin bil eller inte, men det känns som rökare röker i bilen bara för att sysselsätta sig med något. Att det är tråkigt att köra bil. Men tänk då på alla som inte röker. De klarar ju av att köra samma strecka utan att få abstinens av uttråkigthet.

Så till alla rökare som röker i sina bilar, låt bli och stanna om ni verkligen måste eller om ni gör det för en sysselsättning, Sätt på radion på högsta volym och sjung med! Betydligt bättre än att sitta och röka i onödan.
Detta är mitt tycke.

Men orsaken till inlägget är väl egentligen för att jag och johannes satt fast i en kö i stan förut och människan som satt i bilen framför oss rökte. När man fläkten på max för att det inte ska imma och för att man ska få lite värme, så luktar det redan mycket avgaser när man sitter fast i en kö, men ännu värre är det hur man kan känna hur röklukten kommer in i bilen -.- Det är kallt ute, så lukten stannar kvar i luften liksom. Som när rökare varit ute och rökat och sen kommer in, då luktar deras kläder jätte mycket ett tag eftersom kylan gör att det stanna kvar. Nej, usch och fy, sluta röka det är de bästa :D

Ciao ciao

Julgranen igen!

Jo, nu är det förresten bestämt, gjort etc. Julgranen åker/åkte upp tidigt! Fint med mys och gött att inte behöva tänka eller göra det senare när man är ännu tjockare ;) Men iallafall det blir nog bra och vadå, det är ju faktiskt andra advent på söndag ;) Inte långt till lucia heller! Just det :P

Ciao Ciao


Datorfix och lilla Alice

Igår var en stressig dag. Inte för att det egentligen fanns så mycket planerat, utan för att de lilla som fanns körde ihop sig hela tiden!
Skulle träffa barnmorskan 11.30 och johannes jobbar förmiddag. Vilket betyder att jag behövde skjuts -.- Inga bussar gick det så jag skulle slippa behöva sitta och vänta i stan och mamma, therese och per kunde inte :/ Men, då kom ju daniel och rädda situationen :P Han körde upp mig så jag kunde träffa min BM. Kom 5 min sent dock men det gjorde ju inget eftersom hon var också sen :D Iaf allt var bra, har dock världens ojämnaste kurva när det gäller sf måttet xD Haha när jag är färdig på förlossningen ska jag be om de pappret och så ska jag visa kruvan xP
Hon kände också på lite på magen (fasten hon inte ska göra de förrens nästa gång) om den lilla/e hade vänt sig. Men det verkar den inte gjort än och det var som jag trodde xD Den har inte tid att vända sig och chilla, utan det ska vara fullt ös hela tiden!
Tog blodsocker också. Rätt lågt tyvärr, fasten jag ätit frukost :S 3.9. Det är lite dumt eftersom för varje gång jag vart där och tagit prov så har det bara blivit lägre och lägre :/ Meeen det ska nog ordna sig! ^^ Märker ju om jag får blodsocker fall :P

Innan jag åkte till BM så började jag låsa upp en Iphone, Alldeles själv! ;D Mycket imponerad av mig själv. Även om jag nu på efterhand kan säga, nej de var inte så svårt som jag ville få det att vara xD Så stackars daniel fick maaaassa frågor när vi kom hem från den stora staden. Dock fixade det sig och jag är stolt över mig själv :D

Sen när detta var klart så var det dags att försöka få ordning på mammas dator (som jag också tjuvstartat lite på) men den ville INTE. Usch och fy sa den! kom dock fram till Att trojanerna hon hade fått på den inte på något sätt gick att döda så fick formatera om datorn. Gjorde detta 5 grr innan det blev rätt -.- Dom första så cpade installationen. Näst sista gången så funkade det att installera, men märkte då att skivan jag intsallerat med var korrupt och media player etc inte funkade med den -.- Sååå, då bytte jag skriva och gjorde om och rätt så att säga och Dåååå funkade de!
Fick sitta i typ 2 timmar för att hitta någon störd drivrutin till ljudkortet dock -.-' Men färdig :D

Innan jag var klar med den sista formateringen så lämnade jag datorn till sitt öde och så åkte jag och johannes upp till jessica och johan ^^ Riktigt kul att ha någon man kan relatera till och prata om sånna saker som ens andra kompisar bara inte vill höra xD Plus att Alice är så himla söt och jätte fashinerad av johannes :P Och låg och tittade på honom och flinade :P Så ja johannes kommer nog bli en bra pappa ;) Barnen gillar honom och han kunde ju inte heller slita sig ifrån henne. Utan satt och mös med henne i babysittern :P Trevlig kväll iaf och måste göras om ^^

Efter vart där ett par timmar så åkte vi hem och johannes gick och lade sig direkt typ. Han skulle ju upp och jobba. Själv, så var det att göra klart datorn -,- formateringen var klar och nästan hela installationen när vi kom hem. Installationen hade stannat upp för jag skulle göra lite val, men den går och gick rätt fort så det var inte så jobbigt att vänta på. Värre var det med att hitta drivrutiner som passa och installera alla myt program som behövs för man ska kunna använda den normalt. Som flash etc. Tror jag fått med allt. Jag verkar ju komma surfa utan problem iallafall :P Men men, nu ska jag nog duscha och fixa hem office-paketet till datorn med ^^

Ciao Ciao

Julgran!

Åter igen ställs jag inför dilemmat liksom titeln visar. NÄR ska man sätta upp julgranen? :O
När jag bott hemma så har vi alltid satt upp den dagen innan julafton, mysig tradition men iår tror jag verkligen inte att jag kommer orka! Illa nog att man måste slå in massa julklappar, vilket jag kommer göra dagen innan julafton så jag kommer ihåg vad det är i dom xD Man lär sig av sina misstag ;) Men iallafall, att sätta upp en gran höggravid också Oo Nej du, det blir nog inte så bra. (Fast klassas väl som höggravid redan nu, bara 46 dagar kvar till BF ^^)

Men ändå, ska man sätta upp granen sent så djuren inte har så mycket att leka i. Ungefär 2-3 dagar innan jul, eller ska man sätta upp den tidigt. Typ idag första december, för att den är fin?

Förra året satte jag upp den rätt tidigt i lägenheten för jag tyckte det såg trevligt ut! Plus att man får sån mysig jul-känsla! Katterna rev den 2-3 ggr under hela tiden den stog uppe. (vilket var läääänge) Och när de rivit den så var det ju bara att ställa upp den faktiskt. Kanske lossnat en kula eller något men den var ju bara att hänga upp med.

Men nu vet jag inte. Vi har ju lilla Maja som fortfarande är kattunge och helt störd och busar med allt hon kommer över. Men det gjorde ju Prince och Mclovin i lägenheten med :S
Dilemma Dilemma.
Måste dock beröma lilla Maja som är så duktig och har inte rivit ner några ljusstakar eller något sådant, fasten de har jätte roliga sladdar som hon vart framme och tittat lite extra på ;P

Påtal om ingenting nu då, Rätt bra när johannes är iväg och jobbar och det inte finns några nya serie avsnitt för mig att titta på. För då ser jag till att skriva något inlägg ^^ Bra va? ;)
Men tacksam för hjälp och tips ;)

Ciao Ciao

RSS 2.0