Massa nytta!

Igår så bestämde vi oss för att göra ett försök till storhandling! Vi satte igång att göra iordning oss vid 15 men kom inte iväg förrens 16.40! Mycket som ska fixas innan man kan åka iväg med älsklingen ^^ Iallafall så har vi aldrig storhandlat så fort som vi gjorde då! Vi var klara med storhandlingen och apoteket etc på 1 timme! Såå skönt! Olivia sov genom hela grejen så behövde aldrig krångla med blöjbyten eller mat ^^
Men som sagt! brukar ta minst 2 timmar :O Så mycket imponerad att vi lyckades springa igenom affären så fort utan att glömma massa :)
Men aldrig mer, ska vi storhandla på en löne-helg! :S

Idag så väckte älsklingen oss vid 9 och då fick vi gå upp och städa iordning och göra ordning lill-fisen inför besöket av gammel morfar :) Så skönt nu när johannes är hemma! Hann både skura, dammsuga, plocka undan saker, diska, göra iordning lill-fis och duscha innan vi satte oss för att äta :D Och fortfarande hade morfar inte kommit! men Morfar kom bort vid 12 och stannade hela 40 minuter! :O (De som känner min morfar vet att han stannar typ bara 15min innan han "måste" åka) Men sedan åkte han och jag och johannes satte oss i soffan och myste med älsklingen i 1 timme innan vi var duktiga och satte igång och gjorde iordning akvariumet ^^ Gjorde också riktig middag :D Så känns skönt att fått gjort lite idag :) Ännu skönare är det att johannes ska ta ut sina 10 pappa-dagar nu så kommer få lite hjälp på dagarna samtidigt som man har någon att mysa med i soffan ;)

Men nu så är mansfield här och umgås lite med oss :) Han är hemma från skåne nu ^^ Så ikväll blir det lite dotA imellan matningen och blöjbytena ;P Hade tänkt bada fisen men hon hade så ont i magen idag så vi väntar med det.

Ciao ciao

Ont i magen och Dilemma

Fina lilla Olivia väckte mamma med ett gallskrik imorses för hon hade så ont i magen :/ Så idag ska Johannes köpa minifom, eller hur det nu stavas :S För det är synd om henne! Att hon ska behöva ha ont i magen när det går att göra något åt det.

Annars så ska vi nog bada fisen för första gången! Ska bli spännande att se om hon gillar det lika mycket som dammsugaren :P Det är nämligen såhär, Olivia älskar ljudet av dammsugaren! Så fort man startar den blir hon helt tyst och sen somnar hon :P Mycket trevligt är det! Så när Johannes kommer hem så får han fisen och så kan jag dammsuga medans han håller henne när hon sover ^^ Men om vi badar henne ska jag ta bilder och lägga upp ;)

Vi fick papperna från skatteverket igår med! Så nu kan hon inte gömma sig, för nu finns hon med i registrena :) Vi fick ju också papperna där vi ska fylla i med namn och så och sedan lämna till pastorsexpiditionen. Så snart har hon ett namn påriktigt med :D

Men Stor-handlingen av mat måste göras nu i helgen. Både jag och Johannes känner oss jätte kluvna över om vi ska ta med henne eller om man ska låta någon passa henne. men nu är min mamma sjuk så kan inte lämna henne där och hon bor närmast oss så det är typ bara där vi vill ha henne just nu.
Hon ligger ju bra i sin vagn och det blir ju en ganska skyddad miljö där i, men man känner sig så orolig över det iallafall. Tyvärr är ju smittorisken i en ica maxi butik rätt stor med alla människor där. Men jag kanske bara överdriver.. Dilemma! Är så himla rädd att hon ska få influensan! Är inte så sugen att sitta med en bebis som inte ens är 2 veckor än som har influensan :/
Nästa beskymmer är ju hur man ska göra med mat till henne! Jag hade inte haft några problem med att bara sätta mig och amma, men tror inte det är så populärt att man gör det bara sådär :P Klart Man skulle kunna pumpa upp eller ha med lite ersättning, men vet inte om hon kommer ta flaskan :S Vi har försökt ge henne napp en gång men den ratade hon utan tvekan! Hon tycker händerna är mycket godare ^^ Så ja, vi får spåna vidare i detta och sedan pröva oss fram :P Inte mycket mer man kan göra ^^

Var på BVC för första gången igår! Farmor körde upp oss eftersom johannes jobbade ^^ Hon har växt till 50.5cm, så 1.5 cm längre har hon blivit :D Och återigen fick vi beröm för viktuppgången :P Nu vägde knubbas 3425g :) Så går upp i vikt är det ingen tvekan om men det är ju bara bra det! Får se när det saktar av. Svårt att tro att de kommer sitta i hur länge som helst! Tror snarare att hon nu kompenserar för de där 4 veckorna där sf-måttet stog helt stilla :P Men det löser sig ^^

Älskar min snutt fasten hon väcker mamma hela nätterna :) <3

Älskar min fina Johannes också för allt stöd och all hjälp! Pussar <3

Ciao ciao

Förlossningen

17 januari:

Värkarna startade under natten och slemmproppen lossnade jag tog 2 alvedon och gick och lade mig. När jag senare vaknade så hade jag en massa förvärkar under hela dagen. Johannes åkte till jobbet och jag fortsatte gå runt och inte göra något speciellt här hemma. Senare under dagen så startade värkarna igen och ganska snabbt blev dom regelbundna med 5 min imellan dom.
Johannes kommer hem och blir ju genast lite orolig att det ska vara på gång nu och frågade hela tiden,
- Ska vi inte ringa snart? Neeej sa jag och fortsatte hålla mig sysselsatt.

18 Januari:

Klockan tickade på och jag prövade det mesta och runt kl 1 ringde jag förlossningen och sa att det nog var pågång. Hon sa att jag kunde komma in när jag inte orkade vara hemma mer men att de hade fullt så om det var dags kanske jag skulle bli skickad till göteborg -.- men det dög för min del och jag fortsatte ligga i badkaret och vila. Efter ett tag orkade jag inte ligga där mer utan gick upp och försökte ligga i sängen istället. Johannes låg redan och sov så jag försökte inte väcka honom och somna. Efter ungefär bara en 15min orkade jag inte mer utan sa till johannes att jag ville åka in och kolla läget iallafall. Så vi tog grejerna och satte oss i bilen.
Vi kom upp vid 3-tiden och blev inskickade i ett rum där vi fick vänta ett tag eftersom de hade fullt egentligen. Men efter ett tag så kom hon in och undersökte mig och jag fick ligga i CTG'n. Värkarna var regelbundna med 5-4 minuter imellan dom men sedan när hon undersökte mig så hade jag bara öppnat mig 1cm och eftersom de hade fullt så gav dom mig en "sov-dos", alltså sömntabletter och värktabletter. Jag tog dem direkt på sjukhuset och det var så skönt! Värkarna blev starkare när vi gick därifrån men efter vi kommit en liten bit med bilen satte sömntabletterna in och jag somnade så skönt i bilen.

Hemma så gick jag direkt upp och lade mig i sängen och sov. Jag fick sova 6 timmar men när jag vaknade kände jag hur det bara var huvudet som hade fått sova för själv kroppen kändes som den hade blivit överkörd av ett tåg! Iallafall så var värkarna oregelbundna under dagen men dom var där. På eftermiddagen sen så gick jag och johannes ut och gick ett tag för att få fart på värkarna igen så dom skulle bli regelbundna igen. Sagt och gjort, ut gick vi och värkarna satte igång igen regelbundet men 100gånger värre än dagen innan! På kvällen lade jag mig i ett bad och försökte slappna av där. Under gårdagen hade badkaret funkat rätt bra men den här gången så funkade det inte alls.

19 Januari:

Vid 2 tiden åkte vi in igen. Nu var värkarna mycket starkare och kom med 3-4 minuters mellanrum och jag började bli illamående i värkarna. När vi kom upp till förlossningen så kom vi in i ett undersökningsrum direkt och världens bästa barnmorska, Anita, kom in och undersökte mig. Hon såg snabbt att väkarna var täta och starka så hon gjorde en undersökning rätt fort och då, till våran glädje, så var jag öppen ca 3.5cm så vi skulle bli inskrivna! :) Men värken som kom precis när hon var klar var "droppen" och spydde gjorde jag. Tur att johannes var snabb och reagerade för jag spydde rätt emot honom som satt brevid mig på en stol. Men han hann resa sig snabbt :P

Vi blev inskickade i ett rum sen där vi skulle vara sen. Efter ett tag så kom dom in och gav mig elektrisk akupunktur! Jag måste säga att i sånt här tidigt skede så var det jätte skönt eftersom man fick någonting att tänka på. Johannes fick styra appareten som ökade/sänkte intensiteten och sen bara göra som jag bad om.
Den låg jag med i 30 minuter och det var riktigt skönt som sagt.
När vi var klara med den så fick jag byta om till de snygga kläderna man får på förlossningen :P Hon gjorde också en undersökning på mig efter det och det visade sig att jag inte öppnat mig särskillt snabbt utan nu var klockan runt 6 och jag var bara öppen 5.5cm. Det var skiftbyte ungefär då men hon sa att om det inte ökar på hastigheten så kanske de skulle behöva sätta in värkstimmulerande dropp och spydde fortsatte jag att göra.
Men det skulle inte bli nödvändigt. Strax efter hon hade gått blev värkarna värre och jag bad om epidural. Så johannes fick springa ut och säga till dom och det gick fort sen. Narkosläkare kom i princip med en gång och det var inga problem alls utan han satte den direkt och guuuud så skönt de var! När den började verka så kände jag mig som en människa igen! ont gjorde det men nu kändes det inte som jag dog varje gång en värk kom. Men isamband med att man gav mig epiduralen så satte man på en CTG igen och då blev dom lite chockade alla sköterskor och barnmorskor som kom in, mina värkar maxade CTG'n alltså låg i 100 i runt 1 minut och sedan gick de ned till 80 och sen upp i 100 igen. Så ja, starka var dom och det fanns liksom ingen paus i dom. Så det var inte konstigt att jag hade ont!

Nu gick det fort iallafall! jag fick min nya barnmorska Sevinc som också var alldeles underbar! Men istället för att öppna mig 1/2cm i timmen så gick jag helt plötsligt från 5.5 cm till 7cm! Och efter jag fått epiduralen så kunde jag ställa mig upp så det skulle gå lite fortare. Det gjorde jag och ont gjorde det och efter ett tag så kände jag att epiduralen inte hjälpte längre heller och jag började spy igen. Då gick vatten också så jag la mig ner igen då och bad om att hon skulle göra en undersökning igen och hon sa ja visst men vi brukar inte göra dom såhär tätt för att det ska hunnit hände något. Men hon undersökte och då var jag 9cm öppen! Vad bra tyckte hon! Så hon började plocka fram alla saker som skulle behövas senare och jag låg kvar och försökte ta mig genom varje värk. Lustgasen tyckte jag inte funkade om jag inte andades konstant hela tiden eftersom det inte började hände något förrens värken var över så den satt jag med konstant istället och ibland så "försvann" jag lite :P

Tills slut så kom vi upp i 10cm och det var dags att börja krysta och vi satte igång. Men hennes huvud kunde inte komma över kanten som finns. Först så försökte hon hålla nere kanten, men det gjorde bara att mina värkar aldrig gav sig. Efter krystat jätte länge utan att hon kom över kanten så fick jag en spruta som skulle hjälpa till och mjuka upp kanten lite. Jag fick krysta ett bra tag till och eftersom hennes hjärtslag fortfarande var fina så kände man att jag skulle få fortsätta krysta. Eftersom detta inte gick heller så prövade man att tömma blåsan lite för att se om det kanske kunde göra det och efter ett tag krystandes till, så kom hon i en enda krystning! Hon flög ut och barnmorskan hann precis släppa allt och fånga henne i luften. Men hon va alldeles perfekt och skrek så fint ända tills hon hamnade på sin mamma.

Jag hade krystvärkar från 08.30 till 09.55 och våran fina Olivia föddes 09.51.
Hon vägde 3165g och var 49cm lång <3


Olivia


4 dagar och återbesök

idag är Olivia 4 dagar och vi var på återbesök på näl eftersom vi åkte hem "tidigt". Hon blev vägd och då fick vi massa beröm! När hon föddes så vägde hon 3165g och när vi åkte hem från BB så vägde hon 3085g men nu när hon vägdes så vägde hon 3186g! Så nu har hon gått om sin födselvikt ^^

Våran fis har jätte ont i magen och har haft det sen den 20:onde så igår kväll och nu imorses var det inte roligt alls så idag köpte vi lite bifiform för småbarn som vi ska ge henne och förhoppningsvis så släpper det lite så hon slipper ha så ont :/ Usch vad jobbigt det är att se ens lilla älskling ha så ont utan att kunna ta bort det :/

Men efter vi kom hem från Näl idag så släppte det i magen och nu har hon inte haft ont mer :D Får hoppas att det håller över natten med.

Annars så kan man inte vara mer lycklig! Allt känns super och jag vill bara pussa konstant på min älskling och äta upp henne :)

Lyckligast i hela världen <3


Som ni kanske vet..

Så har våran lilla älskling kommit! <3 Den 19 januari, 09.51 föddes våran fina Olivia :)

Hon kom ut som en skott, och barnmorskan fick fånga henne i luften, men med sina 3165g och 49cm så var hon bara alldeles perfekt! <3

lägger upp lite bilder på henne och en förlossningsberättelse lite senare. Vi kom precis hem från BB-EVA ovh nu myser vi på soffan och skämmer bort oss själva :)

Ciao ciao

Värkar och ännu mer värkar :/

den 17 på natten så gick ju slemproppen. Har haft förvärkar tills kl 18 typ, då började jag få värkar istället. Dessa kom och blev tätare och tätare och vid kl 03 åkte jag och johannes in till förlossningen då jag hade haft 5 min mellan värkarna jätte länge och orkade inte riktigt mer.

Väl där, trots att det var fullt så blev jag undersökt och fick en ctg på mig. Värkarna stämde bra och hon skulle kolla hur långt jag kommit och usch vad besviken jag blev! livmodertappen var borta men bara öppnat mig 1cm! Så blev hemskickad med sömntabletter vilka faktiskt funkade och så fick jag sova ett par timmar hemma sen men nu har jag gått här hela dagen med värkar men som ändå inte är lika starka och intensiva som igår så nu sitter jag här och har jäätte ont och är trött :/

Johannes har jag sagt till att han var tvungen att sova så det gör han och har gjort sen 7 ungefär. Lika bra om vi måste in inatt så han har fått sova lite och orkar med hela den här cirkusen sen :)

Så nu sitter jag här och hoppas på att det ska börja gå lite fortare snart så jag kan få komma in och få det här gjort! Orkar faktiskt inte snart mer :/

Ciao ciao


Namn

Flera har frågat efter vad vi har funderat på för namn ^^ Väldigt svårt det där eftersom man inte vet vad det ser ut att vara för något :P

Men om det blir en pojke har vi funderat på Elias, Tristan och Noah. Igår började vi fundera på Constantine med men det känns nog lite för ovanligt! Men vi får se ^^

Flicknamn har vi funderat på Olivia, Laura och Naima. Jag har också funderat på Vera :P Lite coolt tycker jag men vi kommer nog bestämma oss sen när den kommit ut och man kan se vad det är för någon :)

Ciao ciao

Äntligen!

Äntligen verkar det hända något!

Vaknade inatt av värkar så jag gick upp och skulle kissa m.m och fick lite rosa färgat på pappret! Jej tänkte jag, kanske kommer hända något inom några dagar iallafall.
sen ställer jag mig upp och det känns som något sitter fast på "fel" ställe så att säga :P Sätter mig ner igen och oj där va hela slemproppen!
Jag tyckte det var äckligt när det lossnade små bitar. Men detta var bland det vidrigaste jag har sett ^^

Går upp och försöker sova lite till. Går inte utan går ner, tar 2 alvedon och lägger mig i ett bad ett tag! Jääätte skönt! Värkarna avtog och det var bara lätt "mensvärk" kvar. Efter Mååånga timmar så lyckas jag somna om. Vaknar igen, kissar, inget rosa, går upp och lägger mig i sängen och känner då hur täcket är blött -.- Skabbigt enligt mig så kastar ner det på golvet och tar en filt istället.
Somnar om igen och vaknar sedan nu vid halv 11 och kissar Igen :P
(Man kissar hela tiden som gravid, bara så ni vet xD)
Mer rosa! Ringer till förlossningen för att höra med dom va de tror det blöta på täcket var. Hon tror på att det var jääätte vattniga flytningar eftersom slemmisen gått också så hon tyckte att det var bara att stanna hemma och vänta så ska det nog komma igång inom några dagar allting ^^ Hon sa även att när livmodertappen mognar på sig ordentligt så får man en massa flytningar.

Iallafall, kissade senare igen och då kom ännu mer slem Oo Frågan är ju hur mycket det egentligen kan finnas där inne för det verkar ju aldrig ta slut :P Men nu går jag här, har ont men inte tillräckligt ont och det känns som jag konstant kissar ner mig lite grann.. :/

Men nu ska det väl ändå inte dröja allt förlänge innan det är dags ^^ Den kommer inom några dagar åtmindstone! :) Annars blir jag väldigt besviken på den -.-

Nä nu ska jag läsa min bok och försöka tänka på annat! :P

Ciao ciao

Godis, mys och No ordinary Family!

Idag blev det en riktig slö dag för mig och johannes! Vi satt och spelade lite och sedan har vi inte gjort någonting i princip :D Riktigt skönt för det var ändå ganska kul att bara vi och inga andra fick umgås lite ^^
Vanligtvis så brukar vi alltid ha lite mer folk och nörda, se på film etc. Så det var nice att bara vi två kunde mysa hela dagen :)

Iallafall så spenderade vi nu kvällen till choklad, glass och dricka med lite no ordinary family. Så bra serie! :O Ska bli spännande att se om de förstör den som med Heros. Den serien blev ju bara dålig -.- Överdriven och för inveckald :/ allt blev bara snurrigt! Typ, var den killen inte död? :O Men nej för han ninjade på något sätt och fick alla att tro det bara! :O Oh Noes!!
Ja suck på den iallafall.

Men nu ska jag spela lite till med min älskling och sen ska jag nog lägga mig tidigt idag :) se om jag kan få sova ut för en gångs skull! Vaknade vid 4 inatt och kunde inte somna om förrens kl 06.30 för den kroniska huvudvärken jag har haft i 2 dagar nu -.- spelar ingen roll att jag tar alvedon, för det funkar inte :/
Men men, sånt är livet! Får hoppas det släpper snart! :)

Ciao ciao

Dagen-D

Jaha, då var vi framme vid den Beräknade dagen! Bebisen myser på inne i magen och min rygg fortsätter att förstöra allt för mig!

Inatt kunde jag inte somna förrens kl 3 trots att vi la oss vid kl 23 :/ Tog alvedon som inte hjälpte mer än mot huvudvärken jag också fick. Men som sagt tillslut så somnade jag av utmattning!

Jag är bara så less på allt nu! Usch och fy! Dum BM, dum bebis och dum rygg! Massa förvärkar och ryggont men så fort det verkar bli något så slutar det efter ett tag! eller så blir det inte regelbundet. Men men att jag avlider av uttråkighet ja det hjälper ju inte direkt! :/

jag kommer inte heller in på facebook! :O Den går inte att öppna.. :S Egentligen så tycker jag facebook är ganska tråkigt men som alla andra så finns ju den där lilla facebook-masken i ryggraden och man bara måste komma in och titta lite! Och när det inte går så blir man ju deprimerad! Men ska försöka öppna det på johannes dator och se om det är min som cpar på deras adress eller om det faktiskt är dom som buggar.
(tror dock snarare på att det är min dator som inte ivll bara -.-)

Annars så är det ju helg nu så det är ju rätt skönt. Johannes är hemma hela tiden så man kan tvinga honom att vara social och hjälpa till lite hemma :D Förövrigt så frågade jag honom 20 ggr igår,
-Har du ställt alarm? Och varje gång svarade han,
- Jaaaa!

Och gissa vem som försov sig för att han inte hade ställt alarm! Jo just det! han som hade ställt! Jag var uppe och pinkade imorse och tyckte det var konstigt att johannes fortfarande låg brevid mig eftersom jag hade somnat vid 3 och han skulle upp vid 5. Men jag gick ner, kissade och sedan kollade klockan i köket. 07.15 var den. Jaha, tänkte jag och gick upp och väckte pojken som snabbt gick upp ur sängen och skyndade sig. Han fick ju ringa sin teamleader också och berätta att han försovit sig så dom inte så dom inte trodde att det var bebis på g. För även om jag verkligen vill det, så var ju inte detta fallet. Det vore ju dumt att säga det med så kommer bebisen någon annan dag när han jobbar så han inte kan komma då. Ja hur skulle han förklarat det liksom :P
-Joo men alltså... Det blev en till? Eller va? xD Nej, det var bara att erkänna men han försover ju sig aldrig annars så de var nog inte jätte sura på honom.

Annars så vet jag inte riktigt vad jag ska fördriva dagen med. Tråkigt har jag men ont i ryggen och resten av kroppen har jag med, så det är ett dilemma detta! men så är det! Jag ska väl försöka stilla mitt facebook-abstinens och sedan läsa lite till i min bok ^^

Ciao ciao

tiden tickar på..

Idag ska vi till min BM på kontroll. Ingen bebis än och den dummar sig bara och plågar sin stackars mamma. Ska be henne göra en undersökning idag så vi kan få reda på om det har börjat hända något än! Hade vart lite roligt om man vet att något hade hänt iallafall så all den här irriterande smärtan i mage och rygg inte vart helt i onödan!

Men annars så har bebben bara 2 dagar på sig nu! BF är ju nu på fredag, den 14!
Men den verkar tycka det är allt för mysigt där inne! :/

Idag kommer vi antagligen också prata om igångsättning och sådant eftersom det måste bokas i tid. Dom har ju ändrat i vårat län, så man får gå 3 veckor över tiden innan de sätter igång än -.- Jag dock, tänker tjata på min BM att jag absolut senast vill bli igångsatt den 28. Det är ändå 2 veckor över tiden och jag kommer avlida om jag måste vänta ytterligare 1 vecka. Ska försöka få ur henne om man kan bli igångsatt ännu tidigare eftersom jag har haft tillväxt avvikelser. Även om den nu hade växt lite iallafall, men för saken skull liksom :)

Lite tråkigt att ligga här och vänta på att johannes ska komma hem från jobbet och inte ha en bebis att gosa med. Så katten fick offra sig! (inte för att han tackar nej till mys och gos i sängen :P)
Det snöade som bara den också inatt. Detta sög ju då hela våran infart är täckt av blank is och blank is med maaassa pudersnö blir Jääätte halt :/ Fick gå ut och skotta bort lite snö iallafall så nästan hela är ren skottad. Måste gå med tösalt sen och sprida ut lite för det går inte att gå där ute! jag halkade 2 ggr och sen halkade jag nästan typ 10 ggr till utöver det -.- Fick saltat ordentligen på och alldeles nedanför trappen iallafall så man kan gå ner och upp för den utan att trilla och dö typ.

Annars så har ju våran bil gått sönder igen -.- tror det är hjullagret som dragit åt skogen. Så fick köra upp den, i 30km/h -.- , till stan och lämna den till en mekaniker som skulle kolla på detta idag. Som tur är så fick vi låna johannes mammas bil idag så johannes kunde komma till och hem från jobbet och jag till BM sen med. Måste även handla lite mat då det är verkligen helt tomt i frysen! :O Alltså, man brukar säga att det är "tomt" för de finns inte så mycket kul saker som man är sugen på i den. Men våran är tom nu xD Helt sjukt :P Så idag måste de inhandlas lite mat!

För övrigt så är jag såååååååå sugen på en Elmaco Chicken på McDonalds! :D Inte för att hamburgaren är speciellt god, utan för pommesen! :D Dom är såååå goda med den kryddan man får till dom! Mums mums, men nej! Det får jag allt vänta med! Sånna dumheter :P Skyller dock detta suget på att McDonalds kör den j*vla reklamen heeela tiden på radion och att de bara kommer ha kvar den till sista januari! Så det får bli en sån där present för-att-du-var-duktig-och-födde-vårat-barn från johannes :P

Men nej, nu ska jag fördiva tiden och sedan åka till BM;an. Så kom ut nu bebben!

Ciao ciao

Fridas place!

var hemma hos frida en snabbis igår så hon fick titta på min mage :P Hon tyckte att det såg ut som jag skulle explodera! Vilket det känns som xD Vi bakade lite pizza och åt det! Johannes och jag åkte ju efter det men de andra stannade kvar till en, vad som vekar varit, en lyckad kväll :)

Hubert var grinig och morrade på johannes när han lockade på honom :P Aldrig hört en papegoja morra innan men det lät jätte roligt xD Och ungefär som en hund morrar. Han spottade lite också ;) Men han var trött och sov och johannes störde honom. Så jag hade också morrat och spottat lite då :P När jag gick fram själv till honom och lockade så tittade han bara på mig :/ Ville inte komma fram och hälsa. men han morrade inte åt mig ;)

Åkte hem sen och slappade som sagt. Vilket kanske var tur eftersom jag fick först massa förvärkar som senare på kvällen övergick till värkar. Inte kul alls, men samtidigt kul för hade vart nice om de satte igång! Lyckades iallafall somna på kvällen, (jag tror ju det är bara för att vi precis bytt sängkläder och jag Älskar helt nya rena sängkläder att gosa in sig i! :D) Men när jag vaknade senare på natten så började dom avta och sen så försvann dom :/

Men nu sitter jag här och börjar få massa förvärkar igen! så vem vet, kanske sätter igång igen! hade iallafall vart något!

Annars så sitter jag och johannes här och ska spela lite dotA nu :D Så himla skoj ^^ Men jag är en ganska nördig flicka måste jag säga :P Men jag gillar det ;P

Ciao ciao

Min usb-sladd är hittad! :D

NU! har jag hittat min USB-sladd till kameran ^^ Mycket lycklig över detta så här är lite bilder på barnrummet som jag lovat att jag skulle lägga upp!

Kommer väl komma lite olika bilder allt eftersom nu då eftersom det är en del som jag inte kunnat lägga upp bara för att jag itne vetat var sladden var :D

Vid sängen


Bilder!


Tummen ur...

Ja idag stog jag inte ut mer! Såååå skitigt var det hemma hos oss så nu var det dags att städa ordentligt! Plockade först bort alla julsaker, eftersom jag inte orkade igår. Sen var det dammsugning, diska, tvätta, vika tvätt, torka av allt och skura som gällde! Mycket tråkigt men välbehövligt! Så nu är det rent och fint och jag trivs riktigt bra med mig själv nu som orkade göra allt detta :) Tog hela dagen men det var allt värt det ^^

Jag har även skottat halva infarten. Så ska gå ut och göra klart sen. Blev så fruktansvärt varm förut när jag håll på så fick ta en paus och städa inne istället! Synd bara att det typ är mörkt ute nu :/ men det ska nog gå bra ändå!
Mina fötter vill inte vara med mer dock :/ Sååå ont i dom! men vill göra klart.. känns så tråkigt att lämna det halv färdigt där ute.

Annars så vill jag gratulera Pierre och Therese som nu fått en lite pojke :) Han var beräknad i februari men ville komma ut redan nu! Synd att den inte ville smitta av sig på min lite ;) Men grattis iallafall! :D

Ciao ciao


7 dagar!

Idag är det exakt 7 dagar till BF. Det suger riktigt i magen och min rygg har ju gått av. Prövade ju tonic igår och drack 1.5 liter men inget hände mer än att jag fick lite värkar i natt som sedan gick över :/ Så de va ju synd!
Har dock jätte mycket sammandragningar så fort jag ställer mig upp idag :O Haha ska gå ut och skotta infarten sen så kanske man kan jobba igång det ;) Tidsfördriv också när johannes är på jobbet!

Ännu tråkigare var ju mailet jag fick från libero -.- quote;

"När förlossningen sätter igång

En förlossning kan inledas på många olika sätt. Din kropp skickar kanske små signaler om att något är på gång. Barnets huvud brukar sjunka ner och fixeras i bäckenet strax före förlossningen. Små blödningar och tilltagande förvärkar är också vanliga tecken. Slemproppen, som sitter i livmoderhalsen under graviditeten kan lossna , men det är långt ifrån alla som märker detta. Ser du den är det ett tecken på att livmoderhalsen börjat mjukas upp och mogna."

Då vill jag bara säga jaha, och varför sitter jag fortfarande här då? -.- Suck och pust. Verkar som den har det allt för bra där inne! Meeen! den har 7 dagar på sig! men sen vill jag att den kryper ut! Min rygg klarar verkligen inte ytterligare 2 veckor till sen :S Det hade vart döden! Fick ju inte sova inatt heller. Sov fram tills kl 3 och sen var det bara att springa upp och ner för att kissa etc. Även vid 3 som jag började få lite värkar men tyvärr avtog dom ju. så det var ju synd! Men min rygg klarar ju inte att ligga i sängen mer än ett par timmar. sen vill den inte vara med mer! men jag vill sova mer :/

Men som sagt! Den har 7 dagar på sig, sen vill jag att den tittar ut :P

Ciao ciao

Julfirande Med Johannes släkt

Lite efterblivet så att säga :P Jo nu var det dags att träffa hans släkt och käka lite julmiddag och dela ut lite julklappar ^^ Trevligt måste jag säga! Hans morfar ser ju inte mer nu iallafall och fick gå ett varv runt bordet när vi satt ner och fråga vilka alla var så han visste var vi satt typ xD Men men så är det!

Och Mums! Godaste potatisgratängen ever ;) Det är den jag använder mig av också :D Bäst i heeeeeela världen! Någon fransk skit som har ett jätte krångligt namn men som smakar gudomligt! Kul när vi kom hem, då satt jag och kände mig sugen på ännu mer sånt xD Sååååå otroligt god är den :)

Iallafall så var alla där och alla skulla titta och känna på magen såklart :) Men så är det och vadå det är väl lite kul i sig också men lite jobbigt att vara mittpunkten Oo

Vi åkte hem rätt tidigt i snöovädret eftersom min rygg gått av på typ 12349072582489728943 ställen så strålar allt ner i svanken -.- suck suck suck!

Men det var trevligt iallafall och lite mys ^^

Ciao ciao

Grape Tonic

Ja som alla vet är jag sjuuuuuukt trött på den stora tjocka magen jag har ^^ Vaknade med så ont i ryggen att jag ville lipa också :/ Har inte släppt än heller.. Och sen så förvärkar på det!

Så nu! Nu prövar jag Tonic water metoden :P Se om det skulle kunna ge mig den där sista knuffen jag tycks behöva :) Valde grapetonic dock än riktigt tonic water, smakar ju betydligt bättre och även detta innehåller Kinin.

En förklaring på denna hus-kur nu då!

Kinin är ett ämne som utvinns från sydamerikanska träds bark. Det är de som skapar den bittra smaken i olika drycker. Kinin användes på 1900-talet som skydd mot malaria då det ska hjälpa till att hålla myggen ifrån sig. idag så finns det kinin-tabletter som man tar för att förebygga malaria när man ex åker utomlands.
Kinin användes också förr, när det inte fanns lagliga aborter, som abortmedel tidigt i graviditeten. Kvinnorna fick då äta stora mängder av kinin. Kininet gör att livmodern börjar dra ihop sig mer och ökar sammandragningarna, både styrka och mängd.

Såååå, nu dricker jag grape tonic och hoppas att det ska sätta fart på de hela :P Dock tror jag verkligen inte att det kommer funka, eftersom det är egentligen ett hormon-samspel mellan moderkaka och barn som sätter igång en förlossning. Men barnet börjar ju sända ut sitt hormon när den känner att det är trångt och jobbigt. Inte mysigt längre helt enkelt :P Så får väl hoppas att detta sätter igång en massa sammandragningar så bebben inte vill vara kvar där inne ;) Vore mycket trevligt :D

Ringde förlossningen idag med och frågade om de hade tid att kolla om det hänt något igen och sen göra hinnsvepning. Men de hade fullt ös nu, tydligen har alla bestämt sig för att komma ut just idag. Alla förutom min -.- Så hon iallafall sa till mig att ringa till min BM och be henne istället. Dock vet jag att hon inte heller har tid. Hon tog av sin egentliga "kontorstid" för mitt extra möte.. Så tror inte de. Iallafall så prövar jag detta och om skitungen inte kommit ut innan onsdag nästa vecka när jag träffar henne igen, ja då blir det hinnsvepning och då ska jag stå på mig om att jag som absolut senast vill bli igångsatt den 28. Inte en dag efter! Ska tjata på johannes nu också att han hjälper mig på onsdag och hetsar henne! :)

Meen hoppas hon/han kommer ut redan nu i helgen! Hade vart bäst :D

Ciao ciao

nytta i staden ^^

Idag så träffade jag ju min BM igen och mätte sf-måttet. Det hade växt lite så hon kände att vi väntar ändå eftersom den rör på sig etc ^^ + att jag ska träffa henne nästa vecka igen så!
Hon kände ju även hur den låg igen och blev mycket förvånad över hur långt ner den har sjunkit ner i bäckenet! Så vem vet, kanske inte drar ut allt förlänge på det! Fast man vet ju aldrig -.-

Annars så lossnade en bit av proppen igår! Det var rätt kul ^^ Synd bara att det kan antingen komma igång alldeles snart, eller så kan det ta ett par veckor till ändå nu när den börjat lossna :/ Men det var kul iallafall för nu verkar det ju hända något iallfall! Haft en hel del förvärkar idag och känt mig jäääätte spänd över magen. Min BM tyckte också den var väldigt spänd men var försiktig med att säga att något skulle vara pågång, men som hon sa och jag säger, man vet aldrig!

Är fortfarande konstant kissnödig trots att jag inte "kan" kissa. Får väl hoppas att vattnet går eller nåt så jag slipper denna mycket jobbiga känsla!

Iallafall, precis innan BM:an så gick vi in på apoteket och hämtade medicinerna till katterna så det ska vi ge dom ikväll nu. Måste egentligen åka upp med hunden och be dom kolla hennes öron med för hon kliar sig nåt hysteriskt med och det kan smitta om hon gerjar massa med katterna och hon leker ju massa med tjockisen, så hade inte förvånat mig.

Efteråt gick vi in på arbetsförmedligen och hämtade mer papper till mig som jag ska skicka till försäkringskassan så jag får mer pengar :D Gillar att få pengar av dom ;) Mycket trevligt! Måste fortfarande ringa dom dock och beställa nya papper för föräldrarpenningen.. Hittar bara en del av papperna för de -.- Så måste få nya. Lite synd dock att jag fortfarnde inte fått tummen ur, för dom är ju inte snabba där borta! Så kommer väl dröja innan jag får mammapenningen sen. Men men, sånt är livet!

Vi gick till baggis som slut destination och åt lite grann! Myyyycket trevligt! Var så himla hungrig! :O trots att jag åt frukost! men gick ju upp kl 7 och åt då så de är väl inte konstigt att jag var hungrig vid 12 igen då. Åt deras mycket goda köttbullar med röbetsallad baugette :D Mums!

Vi åkte ganska fort därifrån dock. Inte sovit något inatt för jag har haft så himla ont i ryggen :/ Plus att jag var riktigt spänd och öm sedan BM klämt och hållit på. Väl hemma la jag mig i sängen och läste en stund, sa hejdå till johannes som åkte till jobbet och sedan sten somnade jag :) Sov till kl 16 och det var underbart! Hade velat sova mer men hunden behövde ut och jag kunde höra henne springa runt där nere. Så upp blev det och ut med henne etc. Sen la jag mig i ett bad och vaknade till lite. Gick upp och diskade för att kunna göra lite middag till mig själv. Det blev förövrigt kött och pasta ^^ Älskar det :D Meeeen iallfall, åt och tittade på tv lite. Sedan gick jag upp och läste lite till tills jag inte orkade mer och då gick jag ner och gjorde lite mer nytta. Dammsög och fixade med tvätten. Mycket välbehövligt! Hade egentligen inte tänkt göra någonting alls idag men det såg ut som in i h*lvete och jag hade tråkigt så ja, det fick bli lite slapp städning. Måste göra det ordentligt någon dag.. :/ Iallfall så ligger jag här nu och har fortfarande dödstråkigt och känner mig typ trött men ändå inte :S Skumt det där!

Imorgon dock! Då är johannes ledig från jobbet, (trettondags afton) och då ska vi hem och fira julen med johannes släkt. Lite sent, men men!
Funderar på att även plocka ner julgrejerna eftersom det är ju imorgon man egentligen ska det och känns som det är bra att vi gör det innan bebisen kommer! För vet ju inte när den bestämmer sig för att komma ut men snart får vi hoppas ;)

Ciao ciao

Extra Koll

Ja imorgon blir det in på extra koll på magen eftersom den inte hade växt på 4 veckor. Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Ska den ha hunnit växa massa på en vecka? eller vad är det hon ska kolla? Fattar inte riktigt.. Känns som att en vecka hit och dit inte gör någon stor skillnad och om hon var orolig så hade hon ju bara kunnat skicka mig dit direkt. Som sagt, en veckas skillnad förstår jag mig inte riktigt på.

Iallfall så ser det inte ut som magen växt någonting. Så blir väl att träffa specialisten och göra koll. Men var ju inne den 1:a och då lät ju hjärtljuden bra och den rör på sig lite grann varje dag så det är väl inga pix med den saken. Har ju fått en "annorlunda" känsla av förvärkarna. Innan var det mer som att bebisen blev tryckt neråt och nerver kom i kläm. Nu har jag mer mensvärk ihop med dessa lite mer skarpa toppar. Får väl hoppas på att det sätter igång i dag och går fort som bara den så jag slipper åka till BM imorron då :P

Lite tråkigt att johannes kommer bli sen till jobbet imorgon antagligen bara för vi ska dit. Ska träffa BM 11.45 och det tar en 15min enligt henne ungefär. Så om vi blir skickade till seg-näl så kommer vi ju inte komma där ifrån förrens 13.00 typ och han börjar kl 14.00 så det blir tajt. Men vi får väl se!

Funderar på om jag har börjat läcka fostervatten med.

varnar lite nu för känsliga läsare ;)

För jag är typ blöt i trosorna hela tiden men jag kan inte känna att det rinner så det är som att det droppar jätte lite hela tiden. Vet ju att det kan vara på de viset med, men det är mycket irriterande. Plus att det luktar ingen vidare det som kommer. Utan det luktar unket och nu ska jag relatera till någon som jag tycker passar! Lite som sperma! Fast ändå inte. Men det luktar unket och mycket speciellt! Svårt att förklara!

Annars så tycker jag det har blivit svårt att känna när jag har sammadragningar. Magen har blivit helt annorlunda. Bebben är ju ordentligt nersjunken och så, de vet jag ju, Men magen är typ mjuk och degig "långt ner" och där uppe på/vid revbenen är den stenhård konstant :S Bebben som gör något tror jag! Helt skumt iallafall och vet inte riktigt vad jag ska tro att det är! Hade väl egentligen velat åka upp igen och göra en koll för sakens skull men det känns ju super onödigt det med! ska ju träffa min BM imorron liksom!
Nej det blir till att vänta lite och så får vi se vad dom säger imorron.

Annars har jag fått bajsing ont i ryggen när jag böjer mig :/ Värst är det när jag ska gå på toa, (vilket är heeeela tiden ännu mer nu.. Jag känner mig kissnödig hela tiden men det kommer inte alltid något -.-) Men när man ska dra ner byxorna, då går ju ryggen av typ..

Usch vilken whiner jag blivit nu i slutet :P kanske för att jag haft en bra graviditet innan och nu så kommer alla grejer ikapp mig och jag är inte van än xD Men men, får stå ut. Äta mina alvedon och se glad ut :P

Förövrigt så är jag såååååå uttråkad och hade velat åka ut till överby eller stan och springa i affärer ^^ Så nu vet ni ;)

Ciao ciao

Tron; Legacy

Såg på tron igår. Ok film men blev lite seg efter ett tag! Annars helt ok effekter och handling. Lite synd att man inte sett första filmen från 82 eller vad den är ifrån, för det hade nog hjälpt en del med att fatta allt även om Disney gjort det bra med att förklara allt igen typ.

Men måste säga 3/5 toasters ;)

12 dagar

Idag är det 12 dagar kvar tills BF. Igår var vi uppe på Näl där en bm kände efter hur det låg till och gjorde en ytlig hinnsvepning. Gick runt med mycket mensvärk igår och idag så hade jag lite regelbundna värkar men det verkade stanna av så det var väl inte dags än iallafalll.

Lite suck på det, vill att den kommer ut nu så man får se vad det är för liten dumming som bökar runt och gör ont i min mage :) Men men, det ända jag får hoppas på är att det sätter igång igen och då är på riktigt! Annars så verkar det komma 1 gång i timmen ganska exakt men eftersom det första gjorde ont så in i, men sen har dom blivit mindre smärtsamma talar ju också på att det inte är något än på g.

Men nu känner jag bara att jag knappt orkar bry mig mer. Synd bara att det ända man tänker på är när den ska bestämma sig på att komma ut :P Men nu är jag iallfall redo! Ska ju träffa min BM den 5 för att mäta sf-måttet och ska fråga om hon hinner känna efter om det hänt något mer då. (fast om vi får remiss till specialisten så väntar jag nog med att fråga det :P men annars!)

Ja saker som händer annars nu i framtiden.
5    - träffa BM och mäta sf-måttet
6    - Jul-firande med Johannes släkt
12   - Träffa BM igen fast på riktig rutin-koll
14   - Beräknad Födsel!

Haha jag sa till johannes förut att det hade inte förvånat mig att nu bara för att det nya året är här så kommer den ångra sig med att ha bråttom ut och lugna ner sig helt så jag går över tiden xD Men det! Hoppas jag inte!

Om den fortfarande inte kommit på BF datum tänker jag ringa till förlossningen och säga att jag vill bli igångsatt. Min rygg klarar ju inte mer :/ Så himla bajs ont när jag står/sitter/ligger.. Ända gången jag inte har ont i den är när jag tagit 2 alvedon och sen kryper ner i jätte varmt bad! Då mår jag rätt hyfsat ett tag. Annars är det usch och blä på det. Och när jag ligger ner så typ får jag uppstötningar hela tiden. Eller ah, det är inte riktiga uppstötningar utan snarare maten lägger sig någonstanns mitt imellan magen och munnen typ xD Ganska äckligt förklarat men det är typ så det är :P

Annars så är jag trött hela tiden och jag avlider av smärta i mina fötter -.-

Ciao ciao

Hinnsvepning

Idag var vi uppe på förlossningen och gjorde en undersökning eftersom jag haft så mycket förvärkar utan att de blir regelbundna. Hon jag fick prata med i telefonen och även sedan träffa på avdelningen var jätte trevlig! Hon hade ju sett i journalen att magen stannat av i växten så vi lyssnade också på hjärtljud m.m ^^

Men hon kände efter och min livmodertapp har blivit lite kortare men var fortfarande hård så hon gjorde en ytlig hinnsvepning iallafall. En "riktig", dvs även på insidan av livmodertappen gör rätt ont om den fortfarande är hård så vi sa att det räcker med en ytlig nu så får min BM göra det igen den 12 när jag träffar henne igen för rutin-besök. Om den inte kommit än dvs!

Men nu sitter jag här hemma och har faktiskt ännu mer "mensvärk" så vem vet, det kanske gjorde susen med en ytlig bara! Vi får se!
Annars så är jag väl bara öm eftersom hon ändå greja runt.

Hade dock vart skönt om den ville komma ut snart. Sjukt trött på dessa förvärkar :/ Gör så där smygont så det är jobbigt! Men vill inte äta massa alvedon för dom eftersom jag ändå står ut. Jobbigast är det ju på nätterna när jag vaknar av dom hela tiden.
Skumt dock att under natten så kommer de regelbundet, men så fort det blir morgon igen så slutar dom komma på ett par timmar och sen sätter de igång igen efter ett tag och håller på hela dagen oregelbundet -.- Ja suck och pust på det! Hade vart skönare om det bara satte igång och gjorde ont så in i h*vete istället och sen så var det över och man fick något för mödan ^^
(haha och detta säger jag nu! Ska bli spännande att se vad man säger när jag väl är där xD )

Men nu får det bli att försöka stå upp så mycket jag orkar då så att trycket kanske sätter igång det ännu mer ;)

Ciao Ciao

Gott nytt år!

Jag vill hälsa er alla ett gott nytt år!

Mitt nyår firades hemma hos min mamma och martin! Där åt vi god mat, lyssnade på bra musik och sköt raketer! Självklart blev det ju en del dricka för de flesta, men inte för mig ;) Bebisen är fortfarande på insidan men nu är det rätt år, så nu är det lugnt! ^^

Gott nytt på er!

Ciao ciao

RSS 2.0