Rekord!

Igår slog Olivia rekord i att sova isträck! Hon sov 7-8 tim i sträck innan hon vaknade och ville äta <3 Guuud så duktigt av henne! Tror de kan vara så att hon får sova för mycket på dagen annars och igår sov hon inte så mycket så idag ska jag försöka hålla henne vaken och sysselsatt länge så hon är vaken en massa. Underbart var det iallafall! däremot var det mindre kul att hon vaknade kl 5 och ville gå upp sen dock Oo Men hon låg och pratade, busade och små sov i sin säng till kl 7 innan Johannes gick upp med henne :) Iallafall känns det super!

Men Johannes jobbar eftermiddag denna veckan vilket är tråkigast i hela världen :/ Fast förhoppningsvis är Olivia på bra humör så hon kan sitta i sin gåstol medans jag städar och sådant idag. Men annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Grymt tråkigt idag :(

Är såååå sugen på att åka till gbg slottsparken någon dag. Längesen jag var där plus att jag tror Olivia skulle tycka det var roligt att få kolla på lite djur och komma ut :) Åka dit och fika med familjen ^^ Ja det får jag allt ta och fixa någon gång framöver!

Idag ska Olivia få pröva lite mer "avancerade" smakportioner! Idag blir det köttfärssås och spaghetti :P haha Johannes älskar den rätten så han sa att han blir mycket besviken om hon inte gillar det som sin mamma ;) Haha kommer bli så roligt :P Johannes ska provsmaka först också. Det var viktigt :P Kommer bli kul att se :)

nej nu ska jag försöka få ordning på mig själv,
Ciao ciao

Hahahaha!

Hade en dålig natt i natt men morgonen förgylldes när även Johannes fick känna av vreden från Olivia ;) Hon var grinig så hon satt i knät på honom och då passade hon på att bajsa så det hamnade i hela blöjan och, till det bästa, Johannes knä XD HAhahaha på honom! han skrattar åt när Olivia har bajsat på mig när hon var mindre så detta var bara bäst ^^

Men ah, jag och Johannes gjorde typ inget igår och kommer inte göra något idag ;) Leage of Ledgens har världs tunering och den hålls på Dreamhack här i Sverige men sverige har inget eget lag med xD Vi var för dåliga :P Men ialalfall vi tittar på streamen över internet så ah, det kommer vi göra idag med ^^

Ciao ciao

Inte på topp.

Idag är ingen här i familjen direkt på topp. Olivia är små febrig och lite hängig och när jag skulle ge henne alvedon, ja då hittar jag inget mått hemma -.- Så nu ska johannes in på apoteket påvägen hem från jobbet och kolla om de har. Annars så hade vi än skräp natt. Inte så konstigt med en bebis som inte mår bra och magen gruglade på hela natten. Iallafall har hon halv sovit sen kl 19 igår kväll till kl 10 imorses och nu ligger hon här igen och har nästan somnat :/ Stackars lill-fis </3 

Vi små började med den nya rutinen för kvällen och natten. Inte för att det blev så bra eftersom de blev så konstig timing med trött bebis och matning liiite för tidigt. Hon åt kl 18 och var trött efter det när hon brukar somna vid kl 20. Jaja det blev som de blev och slutade med att johannes gick med henne på armarna tills hon somnade xD Hahah diciplin ;) Men vad kan man säga? Hon mår ju inte bra och då får man släppa lite på det! Snarare jag och Johannes som lider av att hon inte sover isträck på nätterna eftersom hon verkar lika glad och nöjd annars ändå på dagen/morgonen :P 

Idag blir det ingenting att göra. Bara klappa på bebis och mysa ner oss till någon film eller något! Måste dock få iväg lite papper med posten och så med så om älsklingen inte är allt för dålig sen så får vi ta oss en promenad till brevlådan i regnet :/ Tur hon kan sitta i sin vagn och slippa regn och blåst medans hennes stackars mamma får stå ut och säkert bli sjuk hon med -.- Mja så kan de vara! 
Annars känner jag att jag har noll ork för hela helgen! Vill bara att hela den här månaden ska ta slut någon gång och så en ny! Men det är väl vädret som gör denna "livs-ångets" inget kul när de är så dåligt väder. Man vill bara vara inne då och de är ju en lögn i sig eftersom det är ut jag vill men inte i regnet liksom. xP

Haha nä nu har jag mytat färdigt och ska sluta. Lovar. (A)



Ciao ciao

Gud så stolt jag är!

Så nu har vi vart på BVC. Guud så stolt jag är över min älskling! Hon blev så klart ledsen när de satta sprutorna men så fort jag fick ta upp henne blev hon helt tyst :D *ler* helt super jätte duktig var hon! Men så klart tog vi vikt, längd och huvudomfång som vanligt och min flicka har blivi stor ;)

Vikt: 7474g
Längd: 64cm
Huvudomfång: 43,2

Men nu idag blir det bara lugn och ro eftersom vi inte vet om hon kommer få några biverkningar nu. Men iallafall så tog vi upp det här med att hon har börjat sova så himla oroligt så då fick vi en broshyr med lite tips på vad man kan göra nu. Men hon är ju tydligen i den åldern då de tar inte så mycket intryck att de kan av den anledningen sova dåligt. Men men, jag har läst igenom den så idag ska vi börja med en annan kvälls rutin som förhoppningsvis kommer fungera bättre :D Vet att det kommer ta ett tag men vi får väl se ;) Förhoppningsvis så blir det bättre nu!

Fortfarande helt igen geggad i huvudet och Johannes var likadan så ja det blir nog en tidigt kväll för oss nu xD Och en helvetes natt eftersom vi ska börja med det nya, vilket innefattar att försöka få henne att inte äta något på natten (ända sättet att få henne somna om är att mata henne) så inatt kommer det nog bli mycket gå runt och vara skit trött! Men så får de blir! ska testa att om hon vaknar och det gått mer än 3 timmar sen förra gången så ska jag testa att byta blöjan först och se om det kanske fungarar att bara byta den och sedan lägga ner henne igen. Vill att hon ska somna i sin säng in i min famn eftersom då kunde jag ju lika gärna matat henne. Men jaja får väl se om det kommer fungera. Eller ah, det måste de för fungerar inte att vakna heeela tiden på natten. Det är ju bara Olivia som kan sova på dagen sen liksom :P

Men nej nu ska jag gå och kolla till älsklingarna och se vad de har för sig! 
Ciao ciao

Snart bär det iväg!

Johannes slutade jobbet för 15min sen och är påväg hem. Är så trött idag, orkar inte göra någonting hela hjärnan känns som den har geggat ihop helt! Huvudvärk har jag haft hela dagen och bebisen har varit lite blandad. Antar att hon egentligen vart rätt glad men de där stunderna när hon vill ha mat så blir så helt plötslit suuuper gnällig och det känns som att hon gnäller i 200år fasten det bara är 1 min typ och sedan får hon ju mat? Jaja helt degig iallafall!

Men BVC snart då! Stackaren ska få spruta idag :/ Men det ska bli kul att se vad hon väger och hur lång hon är! Vi gissar på runt 7500g.. Usch 7500 xD Haha vad stor hon börjar blir! Inga 3165g längre :P Mer än fördubblats viktmässigt! Helt tokigt, som vi säger till Olivia ;) Jaja vi får se vad vågen visar :P

Iallafall så har jag pallat mig ut med Olivia i vagnen och gått en promenad med lollo :) Skönt att få komma ut med en tjejkompis och prata lite skit ;) Super väder var det ju också så lite färg skadar ju inte heller ^^ usch hade vart skönt med lite time-off från hemma. Bara dra ut med ett par vänner och fika lite i stan och prata strunt! Bara tjejer och bebisar ;) Mja får styra upp något sådant någon gång för jag avlider ju hemma alltså! Inget fel med att vara hemma med mina två underbara älsklingar men det blir lite tråkigt i längden! Hade velat haft något att göra dagligen förutom lill-fisen.

Men nu ska jag ringa Johannes och kolla var han är och sedan göra ordning mig och bebis för BVC ^^ (Som förövrigt är gnällig för att hon är trött. Tur vi ska åka bil snart då)

Ciao ciao

BVC imorgon

Imorgon ska vi få se hur stor våran älskling blivit <3 Men idag har Olivia vart gnällig heeela dagen! Suck vad jobbigt det har varit! Där emot när Johannes slutade jobbet så ringde jag upp honom i mobilen och så fick Olivia prata med honom i telen och hon tyckte det var jätte kul xD Hon skrattade och så tittade hon på mig undrande och typ, - Var är pappa då? jag hör honom men ser honom inte. Men ja hon var så söt då! 

Imorgon blir det iallafall stressigt med. Vi ska vara på BVC kl 15.30 och johannes slutar kl 14. Då ska han köpa blöjor med så han är hemma typ kvart i 3 och då är det bara att sätta sig i bilen direkt! Försöka hinna byta kläder också. Jobbigt när det blir så stressigt men om Olivia är lugn och fin imorgon borde jag hinna förbereda allt så det bara är att packa in i bilen medans Johannes byter om snabbt. 

Men det blir bara ett kort inlägg för är grymt trött så ska bara ta det lite lugnt med familjen och sen blir det sova! Blir mer uppdatering imorgon när vi vart på BVC om vikt etc :) Och just det! Stackarn ska ju vaccineras för andra gången med :/ Usch och fy! blir att stålsätta sig bara och hoppas att det går lika bra som förra gången. Då gick det ju väldigt fort med att trösta henne ^^

Jaja, ciao ciao!

Hipp:Barnmats tävling!

Jag är med och tävlar om lite priser från HIPP;barnmat! Hoppas att man vinner :D



Vill du också vara med och tävla? Klicka Här!

Musik i magen <3

På min facebook är jag med i MAM-gruppen. Där ställde de frågan "Musiken är ett gränsöverskridande språk/sprog, många sjunger och spelar musik för sitt barn redan när det ligger i magen/maven och när den lille fötts, känns sånger, musik och föräldrarnas röst/stemme igen. Sjöng eller spelade du någon speciell musik under graviditeten?"
Och börjar då tänka på min fina älskling hur hon bara är alldeles för go! Varje gång jag börjar spela och sjunga eller sätter på något på datorn blir hon helt tyst och bara lyssnar! <3 Och ibland som alldeles nyss, om hon är lite trött så myser hon ner sig i sin filt och ligger och lyssnar tills hon somnar. Usch hon är för söt! vet inte vad jag skga göra! Vill bara äta upp henne så fin hon är min älskling! <3 Hoppas hon tycker om musik lika mycket som mig sen när hon blir större :) 

På tal om musik! Jag älskar raspiga röster. Det är så himla fint, men nu har jag hittat en kille som slår alla med hästlängder! han är norsk btw ^^ Men ah, han heter Alejandro Fuentes och ja han är bäst!



Ciao ciao

Varje timme...

Inatt har varit ett rent helvete. Olivia bajsade inte på kvällen, som hon brukar, och därför fick hon ju ont i magen. Iallafall så somnade hon på kvällen som vanligt och sov fram till kl 23 då hon åt och somnade om. Men sedan vaknade hon kl 3 vilket är okej ändå eftersom hon sover dåligt på nätterna nuför tiden. Men sen vaknade hon kl 4-5-6-7 och sedan kollade jag inte på klockan mer.. men någon gång där somnade hon om igen och sov ett tag.
Min tröst i det hela är väl att hon vaknade och väckte mig kl 09.30 sen och var glad! Hon försökte fortfarande bajsa utan någon framgång men hon var glad.

Så det blev lite katrinplommon nu. Stackar måste ju få ut resterna, så att säga :P Så nu är hon jätte trött, grinig och vill bajsa ^^ Trevlig morgon detta blev nu :P Men förhoppningsvis somnar hon snart och får ut de där dumma ur magen! Fiser gör hon men de hjälper ju inte direkt längre.

men idag ska vi till Simon på studentmottagning! Får se vad det blir av ;) Kommer nog bli kul ^^ Men men, skriver mer sedan! Ska försöka hjälpa Johannes med vårat monster ;)

Ciao ciao

Studenten!

Idag har det varit en massa studentfirande! Vi började morgonen med att Olivia "väcker" oss kl 07.30 men jag sov vidare eftersom Johannes satta Olivia i knät framför datorn och spelade lite, vilket Olivia tyckte var väldigt roligt imorses tydligen :P



Iallafall väckte Johannes mig försent så vi fick stressa delux för att komma iväg. Mitt i stressen så var det ju självklart oundvikligt att vi inte skulle glömma något. Sagt och gjort, både koftan, filten och regnskyddet till vagnen glömde vi -.-' Så när vi kom dit så var ju johannes bonus mormor guld värd alltså! Vi fick en jätte mysig filt hon hade i bilen som vi kunde lägga över Olivia :) Men vagnen blev ju blöt -.- Så hoppas den inte får några fläckar på sig nu eller blir flammig :/

Iallafall så var det ju Simon som vi väntade på som skulle springa ut :) Vi hann allt dit i tid med typ 2-3min marginal :P Så det var ju "lungt" ;)





Så efter att tagit några bilder, grattat och blivit blöta så bar det av hemåt igen! Väl hemma så gjorde vi lite mat, städade lite och fick Olivia att sova innan vi skulle hem till Frida som också tagit studenten :) tyvärr så hann vi inte titta på deras utsläpp eftersom vi fick ju prioritera Simon som faktiskt är släkt ^^ Men eftersom Simon studentmottagning är imorgon istället så gick vi på Fridas :D

Vi bjöds på jätte god mat och underbar efterätt! haha och Olivia charmade alla! Hon skrattade och busade med alla och smakade lite på Fridas saker hon fått runt halsen ;) Fanns en rosa maracas som var super kul tycket hon ;)









Ja en riktigt great day har de varit! Sjukt trötta är vi alla tre nu! Men ja imorgon blir det mer! Då bär det av hem till Johannes föräldrar för att fira, en antagligen bakfull, Simon :) Nu ska jag försöka lägga Olivia igen som bestämde sig för att vakna och inte alls sova = Övertrött delux.

Ciao ciao

Ingen efterätts tjej!

Vi har gett Olivia lite frukt puréer nu och aldrig innan eftetsom vi var rädda att hon skulle soptta ut riktig mat sen eftersom den inte är lika söt. Men icke. Olivia tycker inte om efterätter :S Prövade mango först och den så skakade hon huvudet så där man gör när något är äckligt eller surt och man måste svälja det. Så det var en Big Nono xD den avskydde hon! Så igår prövade vi banan/persika, vilken jag tyckte var rätt god, men mja, den var sådär. Hon gjorde lite miner och tyckte inte om den heller direkt men den var inte lika äcklig som mangon, enligt Olivia. Idag ska vi pröva banan/persika igen efter hennes smakis eller gröten.

Men något som Olivia älskar, det är gröt! Bara som den är, hon bara slänger i sig den och tycker det är super! ska nog dra ner lite på smakportionerna i storlek, (hon äter en halv lite bruk redan) och ge henne lite mera gröt istället eftersom hon tycker så mycket om det och inte har några problem med magen :) Mja de tåls att tänka på!

Iallafall blir det en lugn dag idag. Dåligt väder så ska nog försöka titta på lite V-avsnitt idag ^^


Ciao ciao

Oh no i dident!

Yes jag har haft ett lite blogg uppehåll! Har egentligen haft massa saker jag velat skriva om men samtidigt har jag inte orkat! Nej jag har bara myst och vart med min lilla familj istället :) 

Eftersom vi bor i västragötaland så har vi haft Klass 1 varning för åska ett tag nu vilket var förstående! Igår så hade vi 31 grader ute i skuggan. Alltså det gick inte att vara ute! Kvavt och 31 grader! Inomhus hade vi 27, med AC´n på max :/ Det var helt sinnessjukt! stackars Olivia var jätte gnällig och ledsen igår men det är ju inte så konstigt eftersom hon tyckte det var varmt :/ Gjorde allt vi kunde för att hon skulle vara sval. Men men åskan kom aldrig under dagen och när det sedan på kvällen sjönk till 25 ungefär så gick vi och lade oss med fönstet helt öppet. Olivia hade lyckats somna igen då så då passade vi också på. Men då vaknar jag mitt i natten av att det låter en massa. Jovisst, då hade himlen öppnat sig och det var typ 3-4 blixtrar på himlen samtidigt hela tiden så det brakade och lät från åskmolnen plus att det störtregnade på vårat plåttak -.- Ja så smatter sa det bara! Men Olivia och Johannes, då sten-sov! Inte en suck i världen att de vaknade i detta oljud! Men fick sparkat upp Johannes så han fick springa ner och dra ur tv´n och så.

Jag trodde ju att det skulle vara tillräckligt men icke. Idag är det jätte kvavt, inte lika varmt dock, och 23 grader ute, and still rising! Så vem vet, hoppas dock att det brakar loss igen så det för en gångs skull blir färdigt med detta väder -.- Suck suck. Men gräsmattan frodas! :P 

Johannes har börjat springa varje dag inför kraft provet, vilket innebär att jag, Olivia och Chayenne går den rundan medans Johannes springer den 2 ggr :)



Älsklingarna när vi ska gå bort till slingan ^^





Min lilla busunge <3 Nej nu ska jag försöka få bebisen att sova lite eftersom hon är jätte trött och gnällig! Så får väl se till att uppdatera senare eller imorgon :) Lovar att jag ska bli lite bättre iallafall!

Och på tal om inget, Älskar dig Johannes! Idag har vi varit förlovade i 3 år och livet kan knappt bli bättre! <3 Älskar dig <3

Ciao ciao

RSS 2.0