Vilken dag!

Oj vilken dag! Har egentligen inte gjort så mycket men hela dagen har gått! Vi var iallafall i stan och skulle införskaffa oss en ny bilbarnstol då Olivia har åkt i sin babystol och hon har blivit lite stor för den. Så ja, nu har hon en stol för stora flickor ;) Men tror vi vart i varenda affär för att jämnföra och hitta billiga men säkra bilstolar. Men suck säger jag bara... Svindyrt! Men tillslut hittade vi en som verkade stabil och säker för hyfsat vettigt pris.. (Fortfarande bajs dyrt men mja, bättre än vissa andra) Det blev inköpt på harald nyborg! Bästa affären ever! Dom har allt! Haha våran tvättmaskin är köpt där och den funkar as bra fortfarande! Nej bra kvalité och bra priser där :)

Men efter vi köpt den så skulle vi leta efter sånna där solskydd som man sätter på rutan eftersom det inte är någon suflett eller något på en sån stol. Och jag letade jorden runt -.- tillslut fick vi tag på det på OKQ8. Bilar var de på dom ;) Ända som fanns xD Men passade på att köpa nya solbrillor till mig själv eftersom mina är heeelt väck -.- Hittar dom inte någonstanns! :/ Och dom är bara bäst! Svin bra och köpta i Spanien så kommer ju inte direkt kunna köpa sånna igen :( Buhu buhu.. men de jag köpte var snygga och så men de va inte lika bra. "svart" nyans blir det på allt medans de andra hade en brun aktig nyans när man har på sig dom.

Jaja de duger :P Men nu ska jag försöka få bebis att sova!

Ciao ciao

Sol, pannkakor och bad :D

Yes idag har det vart svettigt! Uscha va varmt! Så idag har lill-skiten badat i polen :D Mycket skönt tyckte hon ;) Haha hon är så söt. Man blir lätt i vattnet liksom så hon bara kastade sig fram! Så man fick verkligen hålla hårt i monstret ;)



Annars har vi mest chillat idag.. Man orkar inte göra någonting när de är så jefla varmt! Men pannkakor har vi allt gjort! Måste säga att jag avskyr pannkakor! Uuuuusch var äckligt det är :/ Vet inte varför jag tycker det när nästan alla tycker om det. Men iallafall så ville johannes ha det för han gillar ju det så ah, fick ta mig i kragen och göra det ändå! Fast jag tycker om att laga pannkakor :P Tycker det är rätt kul och jag gillar att göra smeten eftersom de blir alltid spännande att se om de är ätliga. Följer inget recept, har inga mått, ingenting! Nej allt på måfå!

Ikväll kommer pojkarna över och spelar lite sällskaps spel ^^ Mycket underskattat! :P Blir nog risk som vanligt. Men jag och Per tjatade om att vi ville spela munchkin förra gången så vi får väl se om vi kan få våran vilja igenom :P Men ah, blir kul! Ska spela lite LoL med Johannes nu så avslutar med en fin bild till ;)



Man får passa sig! Hon kan äta upp en ;)

Ciao ciao

Oooooont!

Guud så ont jag har i ryggen, axlarna och armarna! Började ju klippa gräset igår när vi kom hem och måste bara säga det, jag som gillar att hålla på i trädgården, gräsklipparen är underbar! Klipper jätte jämnt och det blir skit snyggt ^^ Men iallafall så hade vi ju en regnskog här hemma så försöka mata sig igenom gräset var ju helt hysteriskt jobbigt! Tungt som F-A-N så nu har jag inte klippt klart för jag orkade bara inte igår. Men tog hela framsidan och halva baksidan så det är ju inte så mycket kvar egentligen.

Annars så var gräsklipparen drygaste ever att sätta ihop -.- I muttrarna till hjulen hade de satt in en plast ring i dom så de nyper bättre men det gick ju inte att skruva fast dom jävla hjulen! och det går ju inte att ha 1,5cm mellanrum mellan hjulen och själva chassit. Så fick använda en skifnyckel i ena änden och på andra sidan med en sån där, hjärnsläpp, typ skifnycken fast som man sätter på en nyckel och så kan man vrida till baka den istället för att ta loss och ta nytt grepp när man vridit lite. Haha hoppas ni fattar... :P Men iallafall fick jag ta i för kung och fosterland och fy vad jobbigt det var! Och när jag kom till sista hjulet var jag ju helt jävla slut i armarna och så ska jag försöka dra dit sista hjulet.. Suck säger jag bara. Fick på det men, suck.

efteråt så kollade vi på - We are marshall -  Suuuuper bra film! Jätte bra och kan inte säga mer än, se den! En film baserad på en sann historia och handlar om en liten stad som får genomlida en hemsk tragedi och sedan försöker de resa sig igen. Handlar också om amerikansk football. Super! 

Färgade håret igen med igår! det gick inte längre! Jag passar inte som blond! Vill ha den brunt så nu är det mellan brunt med nyanser ut ljusbrunt. Tycker färgen tog lite konstigt :S Men mja, det är nog bara jag! Iallafall ser jag ju mer vettig ut i huvudet än innan :P Och idag så klippte jag håret lite! Kunde ju knappt borsta det längre! men det ordnade jag med en kökssax och spegel i badrummet ;) så typ 3cm rök och hade behövt ta typ 2 till men då börjar de närma sig axlarna. Vill jag inte! Så nu är det fortfarande långt så får jag låta det växa ut lite och så sen får jag klippa det igen när de växt ut lite! Ska börja med en kur av hårinpackning i ett par veckor så ska nog håret bli lite bättre! Men det jag klippte av, suck säger jag bara. De säger att om man tar lite av sitt hår och håller det uppåt, om de böjer sig så är håret friskt och om det inte gör det så är det dött, ja vad kan jag säga? Mitt vad stendött xD Haha fortfarande inte bra men bättre nu iallafall!

Idag så ska jag klippa klart gräset och försöka greja lite ute :) Måste fixa grusgången egentligen... Växt ut massa gräs som jag måste fixa så ska väl försöka ta mig i kragen och fixa med det så får johannes ta hand om monstret här hemma :P Suck det kommer bli jobbigt!

ciao ciao

Tacos!

Igår blev vi bort bjudna till Johannes föräldrar på lite mat :) Riktigt trevligt att få träffa alla :) Olivia tyckte det var kul med, tills hon somnade det vill säga :P Men vi åt tacos iallafall! Och det är ju så smaskigt! Älskar mat med lite kryddor i. Indiskt, mexicanskt, thai etc etc :P Så mmmm! TACOS <3

Men idag så ska vi handla lite mat :) Har ingenting i kylen eller frysen så det är dags ^^ Men en gräsklippare ska införskaffas med! Mycket viktigt :P Måste klippa våran regnskog här hemma! Så ah, blir än tur i stan idag men egentligen hade jag bara velat vara hemma och ute i trädgården och myst med älsklingarna i solen/skuggan ^^ så himla nice med lite sol igen! Har saknat det verkligen!

Btw så köpte vi en ny mobil eftersom Olivia ätit upp Johannes :P Så ah, vi köpte en sony ericsson Spiro. En ganska oavancerad telefon så fick Johannes min som är betydligt mer avancerad. Jag bryr mig ändå inte så ah, istället för att köpa en dyr tele till Johannes så kunde vi köpa en billig till mig och så kunde han ta min som vi köpte i november förra året. Så den är ju inte gammal liksom! Men nu ska jag titta på lite mer tv medans Olivia sover och johannes duschar :) Sen så ska vi åka iväg och handla.

Ciao ciao

Äntligen sover hon!

Ojoj vi är i en ny fas med sovandet! Innan så har hon velat sover efter 2,5 - 3 timmar från att hon vakna men nu så sover hon enbart 2 ggr per dag! Helt otroligt! Men det blir bättre på kvällarna nu faktiskt! hon är inte pigg liksom utan är jätte trött så man behöver bara göra i ordning henne och lägga henne! Drömmen :D 

Imorgon ska min mamma till Ullared så jag ska smsa en liten önskelista till henne ;) men nu ska jag sova!*

Natti natti!

Fullt ös!

Suck vad myxket det blev igår! Kom hem typ halv 8 på kvällen Oo Men iallafall har jag fått köpt ramar och satt upp massa fin-fina bilder på Olivia <3 Blev super fint verkligen! Sen så köpte jag lite ljus som var slut här hemma, 2 lakan till Olivia och en korg där hennes leksaker får ligga istället för att ha dom över allt och behöva springa runt och leta efter dom :) 

Idag blir det nog bara att ta det lugnt! Sen så måste vi handla någon dag nu.. Har typ ingenting hemma! Men blir nog inte idag. Johannes smsade och sa att han inte mådde så bra så om han inte åker hem så blir det iallafall bara att ta det lugnt här hemma med våran lilla terrorist. 

Till terroristen, hon älskar verkligen sin gå stol nu eftersom hon har blivit super duktig på att åka i den så hon åker runt överallt och tar att hon kommer över, (speciellt sånt inte får ta) Och sen så ska hon äta på det. Djuren är roliga att köra på med! Ojoj, min lilla toka! <3 Annars så går dammsugaren varm här hemma! Hunden fäller som ett odjur och jag hatar när det ligger massa hår på golvet så jag går uppriktigt talat och dammsuger var 10;onde minut! Utan tvekan! Så himla jobbigt och äckligt med massa hår! Men sen också så ska ju Olivia kunna åla runt och åka runt på golven utan att få massa damm och hår på sig! Så ah, skulle ju bara vara ödet och den gick sönder just nu -.- *Peppar, Peppar* Nej, nu måste jag ta bort massa saker för Olivia river vardagsrummet!

Ciao ciao

Ikea

Jaha ja, nu har jag vart dålig med bloggen igen! :S Illa! Men idag bär det av till Ikea för att köpa fotoramar :) Ska bli så kul att få upp lite bilder på Olivia lite runt om i huset ^^ Måste kolla på någon billig mobil också för Johannes "lånade" ut sig mobil till Olivia, och 1 ton dregel senare så blinkar hans mobil bara massa saker fram och tillbaka och det är imma på insidan av displayen xD Haha ja så den är kokt. Han har en annan gammal mobil som han haft innan men den kan man inte ringa eller ta emot samtal med för då dör mobilen i princip. Den buggar sönder den med :P

Så iallafall, ikea och kanske svänger in på mediamark för att se om de finns någon billig. Men en gräsklippare ska vi införskaffa oss! Vi har lånat Johannes föräldrars hela tiden men det är såååååå jobbig att köra den fram och tillbaka hela tiden :/ så ja nu ska vi köpa en :) Fanns en billig på Jula för 1200:- Och det är typ samma som dom kostar begagnat så ah, vi ska kolla på den om den är något att ha ^^



Och Olivia sitter jätte bra alldeles själv nu :) Kan sitta jätte länge!

Men nu ska jag äta lite frukost! 

Ciao ciao

6 månader <3

Igår blev min fina älskling 6 månader! Känns som de var igår man var på förlossningen. 

Mamma älskar dig Olivia <3



<3

Ciao ciao

Dom har kommit!

Jeeej jag beställde bilder på Olivia i fredags och igpr kom dom :D Super fina är dom så när lönen kommer in blir det till att åka till Ikea och köpa ramar ^^ Så himla roligt att ha riktiga bilder på henne och att kunna hänga upp/ställa upp hemma :) Men Btw! Jag undrar var man kan köpa en sån där fotobok med metalram och sammets överdrag runt om.

Jag har en sån med bilder på mig. Den är ganska "liten" det är ett vanligt foto 11x10 eller vad bilderna är och det är ett sånt foto per sida. Ah men iallafall om ni vet var man kan få tag i dom! Kommetera gärna var :) Tycker dom är jätte fina och kan ju inte rama in och hänga upp alla bilder jag har på Olivia :S det hade typ tagit upp varenda vägg i hela huset xD Men ganska många ska jag allt rama in ;) 

Om ett tag, när jag har lite mer bilder så ska jag beställa igen :) Beställde på Futji film och då får man 100 gratis bilder första gången man beställer :) Super bra! Sen så kostar 11x10 bilder 0,75kr per bild :) 29kr frakt med ^^

Billigt och super bra iallafall! Rekomederar!

Ciao ciao

Mat

Den här veckan kommer det bli hårt! För jag kommer att äta pulver i en vecka nu! Passar på medans Johannes jobbar eftermiddag! Lättare då när det är bara jag som ska äta liksom. Men ah, får se om jag klarar av det :S blir så trött och får sån huvudvärk när jag gör sånt här! Men iallafall så ska jag försöka lite grann :) Gör det mest för att få ner mina portioner och bli av med mina dåliga vanor xD

Blir nog bra ska vi se :P Men idag så blir de bara slapp med lilla älsklingen. Vi möblerade om i vardagsrummet igår btw! Blev jätte bra :) skönt att få mer yta i vardagsrummet så lill-fis kan åka runt och trakassera allt och alla :P Men ah, nu ska vi se på lite tv!

Ciao ciao

Druckit för första gången på 1,5 år!

Ojojojojojoj... Igår var jag ute och vad ska jag säga? Svin kul och lite jobbigt samtidigt :P Iallafall så började vi kvällen med att åka hem till en kompis till min mamma, som jag vuxit upp med, och åt jäääätte god lyx middag! (Hennes kille älskar att laga mat och lagar typ bättre mat än vad man får på fina resturanger) Där åt vi, chilla och drack lite ^^ Efter ett tag var det dags att ringa taxin och det var så kul xD För hennes kille åker väldigt mycket taxi så när hon ringde så sa hon exakt såhär; 

"- Hej vill skulle vilja ha en taxi till Patrik i skoftebyn"
"- Till pansévägen?"
"- Ja exakt"
"- Den kommer om 30 min"

så himla kul att de visste exakt vart de skulle :P Men ah, iallafall så tappade de bor våran beställning sen ändå och vi fick ringa igen men sen så kom den och vi drog in till stan.
Som tur var så gick vi direkt till strandgatan och gick bara in och satte oss. Ingen kö eller så. Men det var fullpackat där inne kan man mist sagt säga! Iallafall så typ 5min efter vi kommit dit så blev det hundra mil lång kö :S Helt sjukt! Så när vi behövde gå på toa så fick vi vakten att lova att han skulle släppa in oss igen ;) Och som tur var så blev Töta, (Hon heter rosmarie men av någon anledning kallar vi henne töta :P) riktigt arg när vakten bara sa, ah men vi får inte släppa in någon mer. Men han släppte in oss sen iallafall eftersom hon blev arg ;)

Jag åkte hem rätt tidigt ändå eftersom jag fick vääääärldens huvudvärk :S Helt sjukt! och efter ett tag började jag må dåligt med :/ Drack typ förlångsamt så bakfyllan slog till direkt eller något xD Ah så blev inte så mycket drickande för min del ändå men iallafall så var det super kul iallafall!

Men så klart så saknade jag min lilla älskling! Och det var blandade känslor att åka iväg och lämna henne själv med Johannes! Skönt att komma hemifrån och bara vara jag och jobbigt att lämna henne själv. Lite av ett kontroll freak så känns inte bra att lämna henne till Johannes fasten han är hennes pappa och jag vet att han klarar det :P Men det var jätte kul och får nog bli att gå ut någon mer helg framöver :D Släpa med Johannes också och låta min mamma passa henne! Hon tjatar ju om att hon vill passa henne någon gång så får väl bli så :) Men idag blir det att ta de lugnt! Har fortfarande lite huvudvärk så blir att ta de lugnt hela dagen bara ^^

Förresten! Olivia sov i eget rum inatt för första gången! Hon sov lite oroligt dock eller ah, hon vaknade 1 gång innan morgonen, men iallafall så hade jag babyvakten alldeles brevid mig och har vart lite orolig att jag inte skulle höra henne eller något sånt men det funkade fint! När hon vaknade så hörde jag henen som att hon var i samma rum som mig :) Så det känns bra! Så ska bli kul att se om vi kan få henne att sova genom hela natten någon gång :)

Ciao ciao

FallensDagar

Yes nu är det ju fallens i thn och i och med det, kraftprovet! stackars Johannes sprang det och jag är mycket imponerad och stolt! <3 1:09:20 blev hans tid! helt okej :) Mansfield som också sprang mådde där emot inte så bra efteråt :/ inte för att Johannes gjorde det men ah det var acceptabelt :P Han kunde ju stå upp utan att kollapsa :P Men mansfield iallafall spydde innan mål och när han kom in så låg han bara på marken och dog typ. Men iallafall efter ett tag när vi skulle gå hem så gick han med Simon som också sprungit. De gick före oss och sen när vi gick så såg vi mansfield ligga på marken och få hjälp av ambulans personal. Han kollapsade iallafall totalt. Tog ut sig alldeles för mycket! Tycker synd om honom :/

Imorgon fortsätter fallens och jag är ganska sugen på att gå ut för första gången sen jag vet inte när xD Sen jag kom hem från spanien förra året antar jag! :P Ett par kompisar ska ut så kanske går ut med dom :) Får se! Och får se om vi kan få barnvakt för är inte så sugen på att gå ut "själv". Jaja får se vad som händer imorgon! Får hoppas Johannes inte är allt för död utan sugen på att följa med! ^^

Men nu har jag massa hus-sysslor att göra som jag inte gjort än -.- Suck inte sugen!! Men ett måste. Delux.

Ciao ciao

Bus-bebis!

Jag och Olivia ligger och myser i sängen ihop :) Hon är så himla go! Först tittar jag på datorn och se hur hon tittar på mig, då tittar jag och ler mot henne och då gör hon ett litet glädje tjut och gömmer ansiktet i armarna xD Så söt hon är mitt hjärta <3

Idag ska Johannes springa kraftprovet Oo 1,12 mil i uppförsback typ hela vägen för att sedan gå rätt ner -.- Drygt och det hade och kommer jag aldrig palla ;) Nej jag och Olivia ska gå runt med vagnen i regnet dock :S Så får väl se om vi tar skydd i någon affär :P Men annars så är det ju fallens i trollhättan! Glad att jag inte jobbar detta året! Suck och pust vilken rusningstraffik det är på swania när detta event är! Men iår lär dom ta rekord! Inte bara rixfm människorna och deras artister som kommer vara där, swania har ju egen fest och har hyrt in Danny, Swingfly och någon mer! Kommer inte ihåg! så ah, full rulle där!

Nej iår blir de lugnt bara! blivit bjuden på 2 håll att följa med på fallens bara partaja lite men mja, vet inte! Tråkigt väder och vet inte om jag orkar. Johannes bara; Ah men jag kan ta Olivia, gå ut du! Och det gör ju de inte lättare att inte göra det! :P Men ne, orkar nog inte! Får bli en annan gång!

Men nu ska jag äta lite frukost men min lilla älskling och titta på stargate Atlantis innan jag måste städa lite och sedan laga mat så det är redo när Johannes kommer hem! Han får ju inte äta för sent nu :)

Ciao ciao

I´m back!


Hemma igen från begravningen nu. Den var som vanligt fin och som vanligt gick allt jätte bra. De verkade nöjda med min sång insats men vi hade väl inte direkt räknat med något annat :P Iallafall så skötte sig Olivia exemplariskt! Hon skrattade ibland bara men var för de mesta tyst och satt och lekte i sin pappas knä ^^
Dock började hon prata en massa och tjuta när jag började sjunga. Hon ville ju sjunga med sin mamma liksom :P Nej det var jätte kul att ha med henne bara! Hon lättade upp stämningen lite! Blir ju oftast en ganska jobbig stämning efter/innan en begravning men hon var som en solstråle hela tiden och tyckte att alla var bäst i världen :) Min fina tjej <3

Trött som få är jag nu dock! Suck suck.. Och kom på! Har ju inte skrivit om BVC! var ju där igår och ah, allt var fint! Hon ligger före i utveckligen som vanligt och tung som vanligt xD

Vikt: 8050g
Längd: 65cm (Hon var längre dock, men hon sprattlade så ah..)
Huvudomfång: 43,8 cm

Hahah nu är hon tungviktare for reals! :P Men jaja, hon mår ju bra så ;) Så fort hon kommer på hur man ska krypa kommer hon nog inte gå upp så mycket i vikt så fort länger :) Men nej, jag har huvudvärk så orkar inte sitta framför datorn längre! Det får bli till att dö i soffan med Olivia en stund ^^ Tills det är läggdags! Men lägger upp lite bilder på Olivia i sin fina sjömans-dress :)




Ciao ciao

Begravning

Idag bär det av ut till Tjörn. Där ska Johannes farfar begravas. Aldrig träffat honom och Johannes kände honom inte så himla väl heller men såklart är det lite jobbigt iallafall. Men eftersom jag annars sjunger på begravningar/bröllop så frågade Johannes pappa och hans bröder om jag kunde göra det på den här också och ah, det är ju såklart jag ska göra!

lallafall så ska vi åka dit. Olivia ska ha, passande nog, en jätte fin sjömans-dress :) Han var sjöman nämligen, johannes farfar. Men ja, återkommer sen istället! 

Ciao ciao

Bebis-feber!

Satt förut och kollade på "livet på BB" Och måste säga att jag får riktig bebisfeber! Helt knäppt hur jag ena dagen känner typ, guuud tänk om jag blir gravid :S Vill ju hinna ha lite paus och bara vara jag utan att ha en bebis i magen att tänka på. Medans andra dagar, typ när jag kollat på BB-program, så blir jag alldeles kär! Så himla underbart ju att ligga där på förlossningen och känna hur alla smärta bara försvinner och man får världens finaste barn upp på bröstet.

Ja vad ska man säga, de som inte vart med om en förlossning har nog allt missat något. Det är en underbar känsla och skumt som det är så hade jag velat hoppa över det långa gravid stadiumet och bara hoppa på förlossningen direkt :P Det är helt sjukt men det är den primitiva mamma-hjärnan som säger till kroppen att joooo, du vill ha mer barn ;) Haha jaja det är mysigt iallafall! Det gör ont så in i helvete och man vill bara dö, men ändå, det är helt klart värt det! Att få upp ett litet underverk på bröstet och försöka få in i huvudet att det är bara din, ditt alldeles egna barn. Helt faktisktiskt!

Ciao ciao

AH-MY-GOD!

Haha färgade håret igår kväll/natt med Therese och ah, vad ska man säga! Det är ljust xD haha inte jätte blont eller så men det skulle ju bli ljusbrunt tänkte jag mig men de är snarare mellan/mörk blond xD Så ah.. ska försöka vänja mig, kanske köpa en mer brun färg. Annars finns ju svart hårfärg till mig räddning ;) Men de blir nog bra!

Idag bär det av till BVC och 6månaders kontrollen :) Ska blir kul ^^ sen ska det bära av till Alice så ska Olivia få busa av sig lite på tigerns hemma plan ;) Haha det är så himla roligt! När alice var här så typ morrade hon med bas röst hela tiden för att hennes gudmor hade suttit och lärt henne de och ah, det lät hysteriskt roligt xD Haha!

Nej nu ska jag och Olivia äta frukost! 

Ciao ciao

Soooooovaaaa

Guuud så skönt det var inatt :D Olivia somnade runt kl 21 utan en massa gnäll och sov fram till kl 04.30, då vaknade hon och hade jag gett henne nappen hade hon bara somnat om men mina bröst var stenhårda Oo Så hon fick äta lite och sen så somnade hon vidare :) Fick dock gå ner och pumpa ur det andra :/ Shit va ont det gjorde!

Men iallafall så var det underbart! Och den nya rutinen verkar verkligen fungera :) Mycket lättare att lägga henne, men vi sa att vi börjar lägga henne senare istället för annars är de så svår att få henne att sova. Så hon läggs vid kl 21 och det verkar ju fungera ^^ Hoppas det håller i sig bara!

Idag så ska jag försöka få tag i Johannes syster Therese, så ska vi färga håret :D Har hela tiden färgat mitt hår svart/mörkbrunt då det passa på mig. Men orkar inte ha de längre! Så himla tråkigt att ha samma hela tiden + blir inte så snyggt när utväxten kommer :/ har ljusbrunt som orginal så ah, det syns liksom. Mja, ska försöka få någon ljusbrun färg tror jag bestämt ^^ Synd att jag måste slakta håret först och blondera det för att sedan lägga i en ljusbrun färg :S Tur att jag har hårinpackning hemma! xD Nej suck, måste verkligen klippa av lite men vill inte de då jag vill ha ännu längre hår och inte klippa av det. Men ska försöka lägga i hårinpackning regelbundet så kanske det ordnar upp sig lite grann :) Synd att det är svårt att hinna med sånt när man är själv med en busig 6-månaders bebis xD



Men nej, nu ska jag försöka hinna duscha av mig medans lillan sover ^^

Ciao ciao

Hönö

Jaha ja, då var det dags att försöka summera gårdagen :) Grymt kul iallafall och ah, Olivia hade kanon kul med ;) förutom att åka bilen så långt. Det var tråkigast i hela världen enligt henne! Men mja, skrev ju ganska kort igår om vad som hände så lägger upp lite bider istället :) Ej retuscherade dock.



Just det. Detta är då allså monster valparna :P Guuud så fina dom är och mysiga! Men bits gör dom och valptänderna är ju som synålar :S Men iallafall så var dom underbara! 3 gula och 3 svarta blev det. Och tillråga på allt, 3 hanar och 3 honor ;) Lägligt :P Tyvärr så blev ju det ju inte att en färg hade 3 av samma kön, men det hade vart skoj xD 3-3-3-3 ^^ Men iallafall så för jag bara när jag ser dom! Och valppälsen! Suck, helt såld på dom ^^ Men ingen valp av något slag förrens tidigast när Chayenne inte finns mer. Kan säga att det var svårt att få bilder på dom för de sprang runt som de värsta!







Haha dessa tog jag medans vi väntade i färgekön och jag stoppade upp hela kön sen för de började rulla och jag var en bit från bilen så Johannes fick stanna så jag kunde hoppa in i bilen xD 



Olivia med sin faster. Olivia hade mobil hysteri med! Om någon ville ta kort på henne med mobilen m.m eller allmänt tog fram den så skulle hon ha den! Hon sträckte sig så långt hon bara kunde ;) Så söt ^^ Hennes leksaker dög inte då ;P



På marknaden/tivolit ^^ Olivia stensov genom hela de "eventet" :P Hon orkade inte helt enkelt ^^ Haha vi stog btw och prövade hattar och solglasögon i typ 300år och de som hade de tältet måste tyckt vi var jobbiga ;) Johannes familj var ju med också så vi var ganska många som tog upp hela deras stånd typ och vi köpte inget :P Tog inte så mycket bilder eftersom jag hade bebisen mest. Några till finns det ju med de känner jag att de är inte nödvändiga att lägga upp eftersom jag inte är nöjd xD Tog inga bilder när vi skulle bada heller eftersom Olivia somnade i sin bil stol då och var typ grinigast i hela världen eftersom vi hade glömt hennes napp i hennes sitter -.- men jaja, kul dag iallafall ^^

Ciao ciao

Hemma igen

Idag har vi spenderat dagen på Hönö där Johannes familj redan var och vi tog med oss själva och Mansfield :) Grymt rolig dag med bad, marknad, tivoli och glass :) Tyvärr kände jag att vi fick rusha allt eftersom tiden var lite snål :P På det hela taget var det en jätte kul dag och de tyckte Olivia med som vart på solskens humör hela dagen! :D Stora-farbror var kanon kul idag med ;)

Haha jaja nu är vi hemma iallafall och det är skööööönt. Huvudvärken infinner sig och tröttheten står bankande på dörren. Nej det får bli att skriva mer imorgon! Tog ju lite bilder med, inte så mycket men några iallafall :) Så ah, skriver och lägger upp bilder imorgon istället xP

Btw så kanske Alice kommer och hälsar på Olivia imorgon :P Hade vart jätte kul och tror att Olivia hade velat det ^^ Men aaah nu ska jag ge mig! Godnatt.

Ciao ciao

Lära sig krypa

Jag har ju funderat länge på om det här med att barn ska krypa. Enligt bvc så behöver inte barn lära sig krypa utan de kan bara ligga på rygg tills de är 10-12 månader och sen lära sig gå. Men de säger ju också att det är LIVSFARLIGT för barn att ligga på mage.

Nej håller inte helt med. Klart det här med barn på magen etc ska man akta sig för men om barnet lägger sig själv på mage eller gillar att ligga på mage så är det ju klart att den ska få göra det. Men iallafall med det här om att krypa. Jo jag tycker det är viktigt eftersom de känns fel att barnet inte ska kunna ta sig fram. Ja menar förr i tiden då? Då måste ju barnet kunna förflytta sig och den här evolution-trenden vi har skapat i det moderna samhället känns inte rätt.

Iallafall så googlade jag runt för att kolla om min åsikt bara var fel och hittade då en BM som hade ett forum man kunde ställa frågor till etc och då var det någon som frågade om just krypning om det var ett måste då hennes 11-månaders bebis bara kunde hasa sig fram på rumpan men inte krypa. Iallafall så skrev hon detta ;

"Ja, det är oerhört viktigt att hon kryper. Om du ser till evolutionen med dess mönster för hur rörelseförmågan utvecklas - och har utvecklats sedan tidernas begynnelse - så hittar du ingen levande varelse, varken djur eller människa, som (frivilligt) hasar sig fram på rumpan eller snurrar runt på fläcken. Meningen är att vi ska använda armar och ben för förflyttning, och förflyttning brukar alla varelser, människor som djur, betrakta som absolut livsnödvändigt. Det har Gud bestämt, om man säger.

Med ryggläget som stipulerades 1992 som ett måste för spädbarn (för att risken för PSD kraftig nedbringades så) följde att väldigt många mer eller mindre skräckslagna föräldrar la sina barn på rygg och enbart på rygg. Det hade sina biverkningar. Plattskallen kan man tycka är kosmetisk bara och inte bry sig om så mycket, men den motoriska utvecklingen sattes också på spel. Det är som att lägga en sköldpadda på sitt skal. Vad kan den göra? Sprattla med armar och ben, ja - men kommer den någonstans?

Den motoriska utvecklingen är oupplösligt förknippad med alla de fem sinnenas utveckling. Du lär inte hitta en enda neurolog eller sjukgymnast som uppmuntrar ryggläge för små barn. Tvärtom :(!

Så träna henne enkelt genom att lägga henne på mage, vad hon än tycker om saken (nu har hon lärt sig att ta sig fram hasandes på lilla rumpan och måste läras om). Stimulera krypandet genom att krypa själv brevid henne, entusiastiskt mot nya, frestande mål. Kör så i två 20-minterspass om dagen (minst) och glöm det inte!

Snart nog kommer hon på sin "natur", som är människans natur, och går ifatt det hon försummat. Och går vidare som hon ska :) "

Grymt bra sagt och ja! Nu ska Olivia få öva ännu mer så hon kanske kryper snart :)

Ciao ciao

libero klubbpaket

Idag var vi i stan och köpte mat till ormen. Då passade vi på att hämta ut vårat klubbpaket vi hade fått brev om på lindex. 



Innehöll up&go-blöjor, (som vi prövar just nu. Det är typ byxblöjor istället för karborre) våtservetter, lotion, tvål, haklappar, en faktabok och strumpor till olivia :) Det var ju trevligt att få iallafall ^^

Imorgon drar vi till Hönö under dagen med :) Ska bli kul att få åka ut på en liten utflykt + att jag ska äta mumsig räkmacka :) Johannes föräldrar är där ute så vi tänkte passa på att hälsa på dom lite ^^ Men innan det så ska vi åka och kolla på hundvalpar hos en kompis! Dom föder upp labradorer och valparna är gudomligt söta! Så vi tänkte klappa och pussa lite på dom innan :)

Här kommer lite random pix på min fina snutta <3





Inte lätt att få bilder på en studsande lite tjej :) den ända inte suddiga bilden!



En dag på stranden :)





Olivia i sina brillor på avsluta det hela! Nu ska jag ta hand om världens tröttaste bebis!

Ciao ciao

Vet att jag är sämst..

Sämst på att blogga, men what to do? Lägger ju all min tid på min älskade Olivia <3 Men lovar att jag ska försöka bli bättre! Men ah, iallafall så kan de hända att jag får sånna här "blogg-stop" eftersom jag ändå faktiskt har lite av ett liv ;) För mitt liv kretsar ju faktiskt kring min fin-fina dotter :D

Hon är snart 6 månader! Helt insane... snart ett halvår gammal och det känns nästan som hon är helt "ny" :P Men ja! Kul ändå för man kan ju göra lite mer nu när hon är lite större :) 
Olivia har ätit välling för första gången! först så var hon inte alls sugen och bara skrek när jag försökte ge henne. Min mamma försökte också men det gick inte heller. Det var inte förrens Johannes kom hem och försökte som det var inga problem alls! Hon bara tog flaskan och drack upp! så ah, jag luktar väl annan mat och därför ville hon inte ha flaskan när jag försökte ge henne och min mamma, ja hon är ju inte mamma eller pappa och då kan ju Olivia vara lite envis och inte "gilla" den personen :P 

Spenderade iallafall dagen hos mamma igår och det var sköööönt. Blir ju faktiskt knäpp av att bara vara hemma med Olivia hela dagarna Oo Jo visst är det väl kul att kunna vara hemma med min dotter och se henne utvecklas och hjälpa henne, men jag vill gärna gör de sakerna på olika ställen xD Inte bara hemma :P Men men! Det blir nog bra ;) Var som sagt hemma hos henne och hjälpte henne göra taco-paj och byta gardiner :) Spelade lite gitarr och sjöng med lillasyster också ^^

Men nu ska jag nog gå och byta bajsblöja :S Misstänker att det kan en suprise i den :P Hon har pruttat och tryckt på ett tag och nu har hon helt plötsligt slutat så ja.. Det bådar inte gott ;)

Ciao ciao

RSS 2.0