Hon har ridit!

Idag är det valborg :) Har inte uppdaterat på ett tag men har inte haft tid eller någon lust egentligen. Vart så himla mycket annat! Inatt tillexempel så vaknade Olivia 1 gång i timmen. Ända sättet att få henne att somna om igen var att låta henne snutta lite. Suck vet inte varför hon sov så oroligt men bra var det inte iallafall! Så nu sitter jag här och har monster huvudvärk och är jätte trött!

Så idag var vi i stan och handlade lampor till bilen eftersom båda halvljusen har gått sönder :S Så vi måste köra med helljus, eller inget alls :P Tog ett tag och efter vi varit där så drog vi hem och tog det lite lugnt. Sedan bar det av till Lindveden för att fira valborg :) Riktigt trevlig, vi gick på tipspromenad m.m. Men den stora händelsen var ju att Olivia för första gången fick sitta och rida typ 2 steg på en häst :) Hennes farmor hade ju hand om ponnyridningen så innan vi lastade in hästarna så fick Olivia rida lite hon med ^^



Efter detta så bar det av hemåt eftersom lill-fis skulle sova och äta lite :) Men annars en riktigt trevlig dag och skönt att komma hem tidigt!

Så nu ska vi natta Olivia och sen så ska vi mysa ner oss till en film <3 Ska bli skönt att förhoppningsvis få sova lite!

Ciao ciao



Munchkin och Bang :D

Ah igår kom ju per, daniel, björn och simon och vi hade svin kul! :D Spelade munchkin och bang, (tvä brädspel som är bäst!) Och jag må ha förlorat alla gånger men det var kul! Synd att björn skulle ner till Lund idag så blir inget mer spelande :/ Är grymt sugen på att kolla upp var man kan köpa dom spelen för alltså de är bäst i hela världen! Orkar inte förklara dom men grymt är det :P

Annars igår så klarade jag mig undan nya soleksem, men jag har fått sår m.m på bröstkorgen från det gamla. Helt j*vla otroligt att jag faktiskt "brände hål" på huden. Eller inte brände men något sånt. Lät faktiskt bli att klia, men jag brände mig inte heller. men jajaj :P

Vad som händer idag har jag ingen aning om men verkar inte hända så mycket. Johannes drar ju iväg och jag ska vara hemma med Olivia så det blir väl bara gos i soffan. Men nu ska jag äta,

Ciao ciao

Ah what a lovely day!

solen skiner idag med och jag har börjat acceptera att det får bli mestadels skuggan för min del. Men jag ska smörja in mig som bara den idag och vara ute så länge jag kan på dagen och sen får jag vänta till kvällen när solen inte tar lika mycket. Så är ganska positivt inställd på den här dagen :D

Utslagen som jag fick igår har gått tillbaka rätt bra så nu är de bara lite på bröstkorgen som finns kvar och kliar m.m så ska se om jag kan hitta en vit blus-aktig sak jag har som täcker helt. Vet inte om jag har den hemma eller om den ligger i en påse på kontoret. Isånna fall får jag väl hämta den så jag inte "dör" :)

Idag kommer Björn och Simon hem till oss. Antagligen någon mer och vi ska spela massa wii, äta gott och sedan ska jag försöka sparka ut pojkarna på eftermiddagen att spela lite kubb också :P Så det ska bli kul kul ^^ Björn har ju varit i afganisthan men har permis nu så kul att få träffa honom lite innan han åker tillbaka igen :) Då får han se hur stor Olivia har blivit med ;) Senast han såg henne hade hon typ precis kommit till världen :) Inte gammal alls var hon och nu är hon 3 månader, 1dm + lite till längre, x-antal kg tyngre och hon kan hålla huvudet och sånt själv :P Mer vaken är hon defenitivt också xD Men får hoppas att lill-fröken är på bra humör sen så vi kan ha lite kul. Hon brukar gilla "nya" människor men när hon är hemma kan hon bli lite kinkig. Men får väl se ;)

Men får skriva lite mer sen :)

Ciao ciao

80% blir tidigt missfall

Som en del vet är jag medlem på en mamma/gravid sida. Där var det en disskution om vad som händer när man försöker bli gravid och prickar in ägglossning etc, gör allt rätt och riktigt, utan att bli gravid ändå. Disskuterade vidare detta med en vän till mig!
Iallafall är det bara 20% av alla befruktade ägg som faktiskt blir något av! (självklart varierar den siffran i och med ålder, hälsa etc) Och varje kvinna genom går minst 2 missfall i sitt liv, men behöver inte alltid vara medveten om det. 

Så vad händer då när ägget är befruktat men ändå blir det missfall av det? Jo, först och främst så kan ägget hunnit förlångt ner i livmodern för att "simmarna" inte varit tillräckligt snabba och orkat tillräckligt. Annars kan det vara så att ägget blir befruktat men fäster inte på livmoderväggen eftersom den redan blivit tjock och redo för menstration.

Annars så spelar ju självklart stress och viljan in! Kvinnor som är stressade får "stressade" ägg som inte släpper in spermierna. Men en del vill också bli gravida så mycket att det bara inte går heller!

Känns så skumt att det kan vara på detta viset! När min lilla dotter är ett "piller-barn" :) Men antar att stress för att bli gravid är den stora boven hos de flesta par som försöker blir gravida men inte "lyckas". Oplanerat har väl större chans!
Nu när man har fått ett barn så vill jag ju fortsätta få fler inom viss närhet eftersom jag vill ha ganska nära mellan mina barn :) Men jag tror att det bästa är att inte använda något skydd och sen så inte försöka "planera" in det. Det tar i snitt 7 månader för ett par att bli gravida.

Så nu har jag pratat om något skumt och mycket riktigt :P Så nu till lite mer oseriöst.

Jag är tröööööt! Stekt 2 kg köttbullar och 2kg prinskorv inför imorgon -.-' Man tycker ju inte 2kg låter som så mycket men jösses vad lång tid det tar! :O Mja, skumt de där! Men nu finns det mat till förbannelse så det borde väl räcka till alla :)
Var vid graven och lämnade en blomma förut. Jobbigt att gå dit eftersom man vet inte hur man ska bete sig. Känns fortfarande overkligt! Men saknar honom, de gör jag! :( <3
Fick köpa ett par nya strumpbyxor till Olivia idag med eftersom hon växt ur sina och måste ha det till hennes fina påsk-klänning imogon :) Har dock varit lat och inte tagit bilder men ska göra detta nu! Blir lite arg på mig själv, säger till mig hela tiden att jag måste ha med den mer. Men ändå så glömmer man den varenda gång! Men imorgon åker den med! Annars får jag gå hem och hämta den ;) Så då blir de bilder på grejorna med ;P

Men nu ska jag spela vidare med Per och Johannes, vi spelar monopol på Wii nämligen :D 

Ciao ciao

Bah!

Suck och pust, idag känns det som att jag har 100000000 grejer att göra! men egentligen är det väl inte så mycket. Det är bara de att chansen att det kör ihop sig är stor! En kille kommer och tittar på ormen idag, jag ska steka mat och sen så ska jag hinna städa upp lite också. Vill gärna hinna ut och vara utomhus lite också! 

Men känner mig smått stressad iallafall. Annars så somnade Olivia på kvällen som vanligt, men vid 12 när vi skulle lägga oss, ja då vaknar hon! Så inatt fick vi öva på att somna själva i sin egen säng! :P (annars brukar hon somna i våran brevid mig och sedan när vi går och lägger oss så lyfter vi i henne i sin. Men det gick bra! Det tog ett tag innan hon somnade men hon blev inte ledsen eller något sådant utan hon låg och pratade med sina gosedjur och bara allmänt. Men sen somnade hon och sov alldeles utmärkt :)

Som en del kanske vet så är vi ganska bortskämda och får sova väldigt länge på morgonen för Olivia eftersom hon är en ganska morgontrött bebis :P Men idag var vi upp vid kl 7! Yes, mycket imponerad blev jag på mig själv! Eftersom vi inte lade oss igen så ville inte Olivia somna om heller så hon låg här brevid mig i sängen och tittade på mig och var bara alldeles jätte trött :P Men tillslut orkade hon inte utan sov lite till ;) Så nu, halv 10 vaknade hon igen ^^ Jessica och Johan var här igår med Alice och då pratade vi om det, fördelar och nackdelar med en bebis som vaknar tidigt eller vaknar sent. Skönt att sova ut är de ju, men som vi sa, de är inte så kul att inte ha så mycket egen tid på kvällen eftersom man är trött och när hon väl somnar ja då hinner man inte så mycket mer än att ta de lite lugnt och sen vill man sova. Nja, hade nog hellre gått upp tidigt. Men vi får väl se! Kanske kan vänja om henne :) Lägga sig 7-8 istället för 9-10 på kvällen. Annars får vi stå ut ;) Vi får väl gå upp innan henne, Not! suck va trött jag är på morgonen :P Nej, får jag och kan jag då sover jag helst ;P

Ska ta bilder på Olivias "lustiga" pyjamasar idag :P gul är kul tycker Olivia ;)

Ciao ciao

Storstäd!

Idag gjorde jag ett försök till storstädning. Det gick dåligt xD Men dammsög massa, gjorde rent akvariet, torka bord bänkar, skurade och diskade. Men det syns knappt... Hade behövt göra typ dubbelt upp imorgon för att det ska se rent ut.. Usch och fy! Annars var vi och handlade allt vi skulle ha med oss till påskmiddagen :) så det blir att steka köttbullar och prinskorvar imorgon så de står härliga till ;) Kommer också en kille och kollar på Percy imorgon och om han inte passar så kommer det antagligen en kille sen efter helgen! Skönt för honom att komma till någon som ger honom lite mer uppmärksamhet.

Anyhow så köpte vi en ny pyjamas till älsklingen eftersom hennes är för små typ. När vi stog där i affären och disskuterade om vi skulle ta "den", (den vi höll i alltså ;) så var det så kul för då började Olivia bara asgarva när hon såg den xP Så ja, de blev den eftersom den tycket hon var fin :P Så Olivias farvoritfärg just nu är nog gult ^^ Synd att hon passar så i rött :) Men har nog aldrig haft på henne något gult direkt så vi får väl se nu :) Kanske verkligen är hennes färg! Men det är en giraff denna gången ;) Förra gången var de ju zebra pyjamasar och nu är de giraffer ;P

Hon fick även en gul klänning till påsken, i ära. Den var billig och hon har ingen som passar längre så de förtjänade hon :)


Men jag är jätte seg och ska spela lite mer med Johannes!

Ciao ciao

3 Månader! <3

Den 19 januari 2011 - 09.51 föddes min älskade Olivia! <3 Hon var 49cm lång och vägde 3165g och fick 10,10,10 på ag skalan :)




(Bjuder på lite bröst, ni behöver inte titta extra :P)

Min älskling alldeles nykläckt!



( Yes hon passade på att rapa/spy lite när vi tog kort :P
Och hon kan inte sitta helt själv men håller man henne i händerna går det (: )

Och nu 3 månader! Helt sjukt! Hon håller på att bli så stor!
Min fina Olivia <3

Helt sanslöst och typiskt -.-

Super sommar väder och vad händer då? Jo jag går och får soleksem trots att jag inte alls har ljus skör hud eller något sådant. Men bara för jag ammar -.- så nu sitter jag här och avlider eftersom de kliar och svider något helt sanslöt på överkroppen :/ ser också förjävlig ut! som Johannes säger, hudcanser ser de ut som -.- Tänkte ta en tur till apoteket någon dag och se om de har något som kan lindra uppkomsten av de men annars så blir de solskyddsfaktor och t-shirt på för resten av sommaren -.- Suck suck suck suck! Jag som älskar att sola! Men men, får mysa med lill-fisen i skuggan istället :)

Annars har det varit påsk! Tagit dåååååååligt med bilder! Igår tänkte jag ta bilder, tog med kameran och allt. Men då kände jag att det inte va "värt" det utan skulle ta bilder idag istället när vi var hos Johannes familj istället. Men då glömer jag kamera helvetet -.- Så ja inga bilder! men där emot har jag en bild på Olivia i sin fina gula klänning :)



annars var vi som sagt hos Johannes föräldrar idag och då fick vi träffa Therese igen :) Trevligt trevligt! Grillade lite med så de va gött ;) Haha Johannes pappa hade lagt på lite extra på grillen när alla typ ätit upp för de fanns lite kvar att göra så han tänkte ändå göra det liksom. Iallafall så gick han in snabbt och pratade lite och kom sedan på att han hade lagt på grejer. Han sprang ut och halv räddade köttet. Helt svart på ena sidan men andra var fin ;) Sedan gjorde han samma misstag fast med kyckling men dom gick inte att rädda xD

Hade en disskution också om folk som skriver fel med dem och de. Folk som inte skriver dom fasten alla gör det ändå, utan ska trilskas med att skriva de och dem men sedan gör de fel ändå. Förstår inte riktigt det. Tycker man hör jätte tydligt när de ska vara de/dem. jaja så är det! Nu ska jag blöta ner min handduk igen och lägga på bröstet!

Ciao ciao

Underbart! <3

Guuuud vilken skön dag jag har haft! Började med att städa iordning hemma som jag på något sätt fick ork till eftersom Olivia ändå sov, så jag hade ett rent hus! Sen gick jag hem till mamma och fikade i solen och bara gottade oss! hur skönt som helst! Fick till och med lite färg :D Den tar som bara den nu! Så man får passa sig lite :P Dock tänker jag ju inte göra samma misstag imorgon om det är lika varmt som de varit idag, jag ska inte ha jeans på mig Oo suck vad varmt det var! Sen när jag kom hem så tog jag på mig pirat byxor istället :D Fick ju raka benen med eftersom det inte hade gjort på typ 100 år! Gud vad dom såg ut xD 

Men man är ju så feg. Vill ju verkligen inte bli förkyld! Jag blir hellre, uppriktigt, magsjuk än förkyld. Jag hatar att vara förkyld! Tät i näsan och ont i halsen så man kan inte andas utan att dö typ. Nej, hellre kaskad spyor och ligga död på soffan än att inte kunna andas utan att avlida i 2 veckor minst! 

Senare när Johannes kommit hem så lekte vi lite med Olivia och guuuud så rolig hon var xD Hon bara pratade, gurglade och tjöt av lycka bara allmänt :P Hon har varit med än en solstråle idag! Helt underbar :) Varit lite gnällig ibland, men bara 3-4 minuter eftersom hon fortfarande är lite små febrig av och an. Verkar dock som att lite tänder är påväg, men det hoppas vi inte! Ska jag kunna amma länge utan att få ont så får dom vänta! Men hon har iallafall varit bäst idag, min älskade dotter <3

Vi var iväg och hämtade våra utemöbler vi haft på balkongen i lägenheten för att kunna ha dom där fram på terassen. Saknar dock fortfarande ett möbelsett till altanen :/ Så förut, när vi och Per grillade ute så fick vi dra ut vårat köksbord m.m till altanen så vi kunde sitta ute :P Men de funkade ^^ Men vill ändå ha grejer dit så man slipper krångla varje gång :P
Men som sagt grillade vi som typ resten av sverige! Gud så skönt det var och gott! mums! Blev lite kyckling, kött, korv, potatissallad och pommes :) Var verkligen as nice och ser fram emot en solig dag imorgon med! Blir dock inte grillat då :P eller ah, de säger jag nu, men jag vet sanningen. Jag skulle kunna äta grillat varje dag xD Men grillat är ju faktiskt den smalaste maten! :O Inte extra fetter eller något sådant. Faaast sen så äter man ju potatissallad till och oftast dricker dricka eller öl etc så då var det ju inte så snålt längre :P Men om man hade grillat huvuddelen av maten och sen gjort allt annat inne och ätit det som en vanlig middag, ja då hade de varit snålt :) Men då tappar man ju hela grillnings grejen!

Jag trodde jag visste vad mycket bajs i en blöja va, men Olivia har tagit det till en helt ny nivå! Imorses/förmiddag så tyckte hon att det var dags att tömma systemet, som hon gör varje morgon eller förmiddag om hon sparar lite på det. Hon hade precis ätit och hon låg mot min axel och skulle rapa. Hon rapade och sen så började hon låta som hon gör varje gång hon ska bajsa och sen så brakade det till! jag kände hur det skakade allt lite för mycket för blöjan och tittar mot hennes body och ser hur den börjar färgas gul :) Jaha ja, tänkte jag. Då var det ju bara att byta! Sagt och gjort, jag la henne på skötbordet och började knäppa upp. Då märker jag hur hela ryggen är fylld med bajs. (Blöjan blev också full) Så börjar krångla av henne bodyn och försökte få skadan så liten som möjligt men det var liksom kört. Hela hennes rygg, hela armen och nästan huvudet var det bajs på! Började torka av henne och när jag fått bort det mesta fick jag ju byta handduken hon låg på eftersom den också var full med skit. Sen fick jag fin putsa henne och sen på med nya kläder! 

Så idag, om hon inte bajsat ner hennes kläder, ja då har hon spytt ner dom! Har bytt kläder till förbannelse på henne och sen så blir hon arg när jag ska krångla av och på kläder hela tiden, men liksom vad ska man göra? Bara för henne att stå ut! Kan ju inte ha skitiga, ner spydda/bajsade kläder ^^
Så nu tvättar jag. Och tvätta, det kommer jag behöva fortsätta med för flickan har ju knappt några kläder kvar! I sånt rasande tempo har vi fått byta kläder! 

Men nej, nu orkar jag inget mer idag! Nu blir det att ta det lugnt en liten stund och sen sova!

Ciao ciao

Kanon väder :D

Idag är det fint väder och varmt ute! Dvs jag vill sitta ute i solen och bara jäsa! Meen man ska ju hitta på underhållning till lilla älsklingen med vilket inte alltid är det lättaste! Så tänkte vänta ett tag nu så hon är vaken ganska länge och sen när hon börjar bli trött, då lägger jag henne i vagnen och går ut och sätter mig i solen ;) Då sover hon och jag nästan xD 

Men har inte bestämt mig, funderar på att ta en promenix istället.. Men så tråkigt att göra själv :/ Man vill ju ha någon att prata med medans man går. Jaja, vi får se vad som händer! Måste ner och lägga Olivia i sittern och dammsuga lite också. Johannes ska alldeles snart iväg och greja med sin pappa så han är borta typ hela dagen. Annars så är jag mycket sugen på att åka upp till stan och myta lite. Hade vart grymt skoj att åka upp med några och bara gå i affärer och prata skit :) Det tycker Olivia är roligt med ;) Hon brukar titta på alla saker hon kommer över tills hon stendäckar xD Och då sover hon läääänge! men det är skönt ^^

Jaja, nu ska jag nog ta mig en tur redan nu iallafall för Olivia håller på att somna här och då kan hon lika gärna sova i vagnen :)

Ciao ciao

Man blir upprörd!

Läste en artikel ifrån aftonbladet alldeles nyss och man blir upprörd när sånt här händer! Hur kan de bara släppa iväg ett barn som haft andningsuppehåll? Och ännu mer! Hur kan de inte hittat orsaken? Jag menar, man borde ju börja leta efter en orsak när barnet helt plötsligt slutar andas.

Men stackars föräldrar. Deras barn dör pga att någon/några från sjukhuspersonalen är lite nonchalanta och antagligen inte läst igenom flickas jornal innan de sa något. Sen så känns det verkligen som standar praxis att alltid göra en läkarundersökning när ett barn ska hem, oavsett?
Blir iallafall upprörd :/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12894283.ab

Ciao ciao

Fortsatt feber och prickar..

Febern är kvar, fortfarande inte så jätte hög och nu på dagen mår hon rätt bra. Värst på morgonen och kvällen. Åker antagligen till vårdcentralen imorgon och prickarna fortfarande är kvar. De är liksom inte röda utan nästan helt hudfärgade, lite lätt rosa och man kan känna dom på huden. Nästan som små små mini blåsor med vätska i :S Fast ändå inte. Jaja vi får se, får hoppas att de försvinner tills imorgon :)

annars har jag haft världens huvudvärk! Suck känns som mitt huvud ska explodera! Men ändå är jag super sugen på att bara gå runt på stan, ta en fika i solskenet! Hade vart så skönt att bara gå runt, inte stessa och komma hemifrån :)

Helt sinnesjukt hur det finns folk som faktiskt väljer att bara sitta hemma hela dagarna! Jag har varit "hemma" i ett halvår och jag avlider! Vill ha något att göra på dagarna! En rutin mer än att bara göra hemma rutinerna. Suck suck, vill verkligen börja plugga till hösten, eller jobba! Men just nu ser det ut som jag kommer plugga istället. Men det löser sig :)



Annars så måste jag hålla koll på Olivia stenhårt! Hon stoppar allt i munnen. Verkligen allt! Men mestadels är det hennes nallar som får sig en törn med saliv ;) Hon är för söt hon ^^
men nu ska jag jaga ner Johannes så han lagar lite mat till oss :)

Ciao ciao

Feber och mystiska prickar!

Nu har älsklingen börjar få lite feber :/ Hon är vaken och så men kände på henne förut och hon kändes jätte varm trots att vi tagit av henne alla kläder så hon skulle få lufta sig lite. Tog tempen och de visade 37.8 så den är påväg upp. 

Orsaken till att jag ville att hon skulle få lufta sig lite var för att det var så himla varmt ute förut och det är så lurigt med kläderna då och var rädd att hon hade haft för mycket på sig eftersom hon har haft pricka i nacken och på halsen. Har trott att det var värme utslag men de var kvar även idag trots att jag varit nog med att hon varit sval. 
Så nu med feber misstänker jag att det kanske är vaccinet som spökar! Hon fick det i tisdags och det brukar ju ta några dagar innan virus och bakterier bryter ut, så det kanske är ett litet efterskalv från det!

Ska hålla koll så det inte går över 38 grader iallafall, gör det de så ringer vi sjukvårds upplysningen och frågar dom om vi ska ge henne 3-månaders alvedon. Känns inte bra att ge ett sånt litet barn medicin själv eftersom det känns som man kommer göra fel! Aja, det löser sig! annars åker vi upp till näl :) Hon har varit lite små hängig idag men inte så farligt! hon har ändå varit på bra humör, ätit och bajsat så bra så ;) Men hon har varit väldigt trött. Så vi får se hur detta utvecklar sig! Hoppas bara inte att hon blivit allergisk mot något :S Men vi får se! Man nojjar sig så mycket i onödan xD

För min del med handleden så har svullnaden gått ner men stället har "blåmärket" spridit sig. Så har väl spräckt ett redigt blodkärl där under :) 

Ciao ciao

Skattedeklaration

Blir lite smått irriterad. Idag så skickade saktteverket ut de sista deklarationerna och jag har fortfarande inte fått min -.- Förstår inte varför? Gick in på deras hemsida och läste lite om det.

"Du som har varit bosatt i Sverige under hela 2010 ska deklarera om du har haft lön eller andra förvärvsinkomster (t.ex. pension och inkomster av näringsverksamhet) på 17 935 kronor eller mer. Har du varit bosatt i Sverige bara en del av året ska du deklarera om du har haft en inkomst på 100 kronor eller mer."

Vet ju att min inkomst, förutom CSN-bidraget som inte har med deklarationen att göra, så har jag inte överstigit 17935kr, så jag ska alltså inte deklarera? hum hum... antar inte då men känns ju inte bra att inte göra det! Iallafall så ska det väl lösa sig. Får se om jag ringer på måndag och pratar med dom :) 

Annars så var Olivia så himla rolig idag xD Haha hon har ju alltid hatat att ligga på magen, men idag när bara jag var med henne och la henne på magen! Då skrattade hon och fjompa sig så himla mycket xD Guuud så söt hon var! Och sen när det började bli lite jobbigt för ryggen och nacken, ja då gjorde hon det hon alltid gör när hon inte vill ligga på magen. Hon rullar över till rygg :) Så från mage till rygg går men från rygg till mage övar vi fortfarande på :P Dock blir hon alltid lite förvånad när hon rullar runt trots att hon gör det medvetet ^^ Ser så skoj ut. först flinar hon och sen så börjar hon grymta. Då lyter hon ena armen så hon bara hänger på ena = välter åt det hållet som hon tog bort armen ifrån. Då välter iallafall huvudet och de runt och sen så tar hon rumpan xD Alltså låter hel skumt men hon ser så söt ut när hon gör så xD Hahah

Men nu sover älsklingen! Vilket är tur eftersom hon var super grinig nu på kvällen för hon hade ont i magen. Varit dålig på att rapa det senaste! Hoppas det ordnar upp sig :)

Ciao ciao

deformation

Upptäckte förut att jag har fått en blå/lila kula på handleden som att ett större blodkärl gått söder. Det spänner och gör lite ont men det ska väl inte vara någon fara.

Ringde 1177 och fick prata med någon som lät helt borta xD Som inte fattade någonting;

- Jag har fått en svullnad på handleden som är blå/lila och jag tror det kan vara ett större blodkärl som spruckit. Ska man kolla upp det eller räcker det bara med att vänta ut det?

- Har du ett blåmärke?

- Jo de är som ett blåmärke och svullet.

- Men du äter inga mediciner som ger blåmärken?

- nej.

- Men det är ju ett blåmärke du har?

- jo.....

- *tystnad*

- men det är inget man behöver kolla upp?

- nej det tror jag inte.

- Okej men tack för mig!

Sen vill jag tillägga att hon pratade i slow-motion också! helt sanslöst :P Hon var helt låst på att det var ett blåmärke :P Men iallafall, kollade upp det på Google, min vän, och hittade en länk till karolinska där dom skrev om en sak som heter ganglion som alltså är ledvätska som läckt ut vid en led eller sena. Tydligen vanligt hos unga friska kvinnor. Så ja, jag passar väl in i den katogorin. men iallafall så uppstog det ibland vid överansträgning så jag har väl burit Olivia på något dåligt sätt :) Det kunde också göra lite ont och öma där det är en kula, vilket det gör. Ska iallafall vänta och se om det blir bättre. Annars får jag väl åka till vårdcentralen på måndag och be dom kolla på det ^^

Annars, fredag och jag är huuuuungrig på pizza :D Så nu vet ni!

Ciao ciao

Lite smått och gott.

yes idag bär det av in till staden igen eftersom när vi var där med fisen på BVC så glömde vi hälften som vi skulle göra efter. Så idag ska vi in till arbetsförmedlingen och prata med dom, sen så ska jag till lärcentrum och skriva upp mig på några kurser till hösten och så ska vi hämta simons mobil som vi också glömt. Suck på att man glömde hälften så där! Nej idag ska vi inte glömma ;) Ska bli kul att se om vi gör det eller inte xD Hade iallafall inte förvånat mig!

Idag har vi en liten gnällis :) Så vi började morgonen med att ta en tur i vagnen. Vilket nu i efterhand var tur! För imorses var det kanon väder. Jätte varmt och soligt :) Nu, då är det molningt och det verkar som det vankas regn. Inte kul! Så var väl tur att vi hann ut och gå lite då ^^

Annars så har vi gjort noll idag. Diskat har jag gjort och vi har hängt upp tvätt. Sen så ska jag sätta igång en ny med Olivias grejer i men thats it. Vilket är jäääätte lite av vad som behövs göras! men så inte sugen! Hade behövt dra igenom huset ordentligt men man blir så osugen när det regnar och så av och an ute så när man tar in hunden igen så är det skitigt lika fort :/ Nej de får vänta lite! Måste dock få tummen ur idag och dammsuga -.- Det tråkiga med hundar är absolut fällnings-tiden. Hår överallt! Glad att älsklingen är så pass liten att hon inte kryper eller något för då hade det varit ett måste att dammsuga det första jag gör :/ Men nej, det gör hon inte än och det kommer hon tidigast göra till sommaren och då kan hunden vara ute i hundgården större delen av dagarna :D Skönare än att vara instängd inne!

Men är skit trött idag! Olivia hade ont i magen imorses/natt så hon väckte oss och åt vid kl 4 som vanligt men sen så började hon gnälla vid kl 6 igen för att hon hade ont i magen och var trött -.- efter att matat henne igen, (det är de ända som funkar för att få henne att sluta gråta) så fick jag henne att sova kanske 30 min. Sen så har hon gnällt konstant! Vet inte om det är efter effekter av vaccinet som gör henne gnällig men förhoppningsvis blir det bättre :)

Nej nu ska jag mata bebis så ska vi väl bege oss!

Ciao ciao

Snyggingen!



Min snygging i sin fina vår-overall! Nu är vinter-overallen bort lagd i lådan med alla andra kläder hon inte kan ha längre eller inte kommer kunna ha nästa gång det blir säsong ^^ Så nu kör vi stenhårt på rosa overall och inte den vita som gjorde att hon såg ut som bigfoot :D
Ciao ciao

Vaccination!

Lilla älsklingen fick sprutorna förut idag! Usch vad jobbigt det var! Första gången hon får känna smärta och det var "jag" som orsakade den :/ Nej usch det var jobbigt! Men det gick ändå bra och vi lyckades trösta henne någorlunda innan vi tog på henne overallen, då blev hon lite ledsen igen men sen när vi åkte iväg så blev det lite bättre.
nu ligger hon här hemma i sin sitter och tittar på cops med mamma och pappa :)

Men vi vägde och mätte henne med! Vi har tyckt att hon har börjat kännas så himla tung och ja, det är hon ;)

vikt: 5885g
längd: 60cm
huvudomfång: 40,9 cm

Så hon är en stor flicka nu! Vikten har ökat lite mer än "vanligt" och hon har växt lite minder än "vanligt". Men allt var frid och fröjd! Och nästa gång är om en månad och då är Olivia 4 månader :O Helt sjukt!

Efter BVC så drog vi till överby så fick Olivia åka lite vagn och kolla på saker :) Då blev hon nöjd ^^ Kollade lite på bodys till henne eftersom vi märkte idag när vi skulle ta på henne kläder att hon hade nästan inga som passa längre :O Så fick köpa en kortärmad och en långärmad body ^^ Så nu har hon lite men någon gång fram över får vi gå igenom hennes byxor etc och sen åka och handla lite kläder så hon har att byta till när hon inte längre kan ha 62, vilket är snart! Usch min älskling.. från 50 till 68 och hon är 3 månader.. Tiden går förfort!
Men fick handlat lite mat så vi har lite hemma :) Kan vara bra! xD

Men nu så ska vi mysa och hålla koll på fisens temp så hon inte får hög feber. Feber kunde vi nästan räkna med men vi ska hålla koll på det så den inte blir hög eller hon blir för hängig. Men ska fortsätta läsa i min bok :D

Ciao ciao

Inte uppdaterat

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, men har bara inte haft lust direkt. Funnits massa andra saker att göra :) Men nu! Nu uppdaterar jag ;)


Idag bär det av till BVC för rutinkollen och vaccination! :S Kul att få se vad hon väger etc och om hon är på humör hade det varit kul och visa hur hon kan lyfta upp sig med armarna lite grann och välta över från mage till rygg :P Men vi får väl se! Förra gången la hon sig med ansiktet neråt och bara skrek så det var ju ingen ide då xD Haha allt jag behövde göra sen var att ta upp henne så satte vi på deras musik sak som hänger brevid sköt/undersökningsbordet så blev hon knäpptyst och hel nöjd :P Jaja, hon har vilja damen ;P

Men det ska ju vaccineras idag :/ Stackaren ska få 2 sprutor i låret och jag har funderat en massa på hur man enklast ska trösta henne efteråt. Ska man ha med vagnen in och börja putta henne i den? Ska man försöka mata henne? Ska man bara skynda sig ut till bilen och hoppas på att hon blir tyst där när vi kör? Mina frågor är många men vi får väl bara lösa det! Nackdelarna med vagnen är ju att om hon inte blir tyst tar det längre tid att komma iväg med bilen eftersom den ska packas ihop. Bara springa ut till bilen är ju jobbigt med eftersom hon gall skriker antagligen och försöka få fast henne i stolen i bilen, viftandes och skrikandes... Nja jobbigt det med. Mata är ju bra eftersom det går att kombinera så att säga :P Om hon vägrar, vilket hon gör ibland när hon inte är hungrig direkt och upprörd, så är det bara att stänga butiken så att säga och köra på något annat!

Nej det får bara lösa sig! Efter varit där så ska vi handla lite pommes och så hem så vi har sedan ska vi in till stan och hämta ut Simons mobil som varit på lagning. (Försäkringen stog på Johannes så han var tvungen att lämna/hämta) Sen så ska jag också till lärcentrum och skriva upp mig på några kurser till hösten :) Trodde aldrig att jag skulle säga detta igen, Men saknar att plugga! antagligen för att jag avlider av att bara vara hemma hela tiden. Så himla tråkigt! :O Fattar inte folk som väljer att vara hemma i år, hur dom inte känner att det måste vara nog? Jag tycker allt är skit tråkigt hemma! Tyckte det under graviditeten och sen när jag fick Olivia så blev det ju bättre men nu när man fått in rutin på det mesta och allt inte är nytt och svårt längre, ja då är det tråkigt igen xD
Nej usch och fy! Det får nog bli att plugga lite till hösten :) Efter pluggat en stund ska jag väl börja jobba med så småningom istället. Känner att det är lättare att börja jobba sen när Olivia är änne lite större och man verkligen kan lämna henne hos sin mormor eller något så kan man jobba om Johannes inte kan. Men vill allt att min älskling ska hinna bli lite äldre :)

Nej nu ska jag läsa vidare i min bok som jag håller på att läsa :D Köpte den på bokrean istan som var och ångrar mig att jag inte köpte de 2 fortsättningarna! Det är en triologi nämligen. För nu är boken alldeles strax slut och jag tycker den är jätte bra och inser nu att jag måste läsa de andra för att få en full uppfattning av hela historien ^^ Dom är verkligen sammanhängande. Visst man kan nog sluta med den här boken, men då har man så många frågor kvar! Det är som när man ser filmer som är baserade på triologier etc och man inte gör alla böcker. Man blir mycket ledsen eftersom man hade velat veta vad som hände sen!

Men dom är super iallafall och det är fantasy - vampyr xD Hahah jag vet, men jag är såld på vampyr filmer/böcker. Dock väldigt kräsen med dom och de måste liksom ha ett vuxet upplägg. Orkar inte med alldessa tonårs kärleks-vampyr böckerna :S Nej det ska vara de real deal! Apokalyps delux :P Men namnen;

Släktet
Förgörelsen
?

Sen så kommer jag inte ihåg namnet på den sista boken men det spelar ingen roll :D Lägger kanske upp det sen om jag kommer på det ^^ Super bra böcker iallafall ^^ Så nu ska jag läsa!

Ciao ciao

Duktiga!

Idag har det varit kanon väder, jätte varmt trots att det blåste storm! Uppriktigt storm. Vi har en grind till våran uppfart, den har blåst sönder!

Iallafall, mer med vinden - vi packade in massa skit i transporten som vi ska köra till tippen! lite vårstädning i trädgården liksom :) Så hade vi lagt allt i en fin hög på framsidan. Men allt blåst bort -.- Vi fick springa iväg och jaga allt för att det inte skulle blåsa iväg åt h*lvete. Men det ser bättre ut nu :) allt är inte borta utan vi måste tömma och sen så blir det ett lass till xD Ska städa ur en skrubb här hemma där det bara ligger massa jäääätte gammal skit. Måste ha det utrymmet så man kan ställa in allt som Olivia inte ska ha längre men som ska sparas inför nästa liksom ^^ Annars så kunde vi inte sätta fast dörrarna på transporten så de var öppna hela tiden och vi inte skulle behöva öppna, stänga hela tiden, men som sagt gick inte det eftersom det blåste så mycket att dom höll på att gå sönder när dom stog öppna så :S Så vi fick ha dom stängda och sen så öppna när vi skulle bära in något. Men det var lättare sagt än gjort! Tänk er själva när vi båda två bär något jätte tungt och sen så ska den ena hålla dörren som nästa slår ihjäl en bara för att det blåser så och samtidigt lyfta in det tunga aset till möbel/skit in i transporten utan att göra så allt rasar -.-' 

Nej suck det var jobbigt! 

Efter varit duktiga behövde vi gå till affären. Så började traska ditåt och man fick hålla hårt i vagnen! :O Näääästan så den höll på att välta alltså! Man fick parera hela tiden! Hade jag låst framhjulen hade den säkert vält :S Nej hyllning till svängbara hjul! Mindra vältnings risk eftersom vagnen bara drar åt det håller istället :D Men stackars Olivia, hon hatar när det blåser på henne! Tycker det är jätte obehagligt och så när man hade vinden i ryggen så kunde man ju liksom inte göra så mycket mer än att försöka täcka så gott man kunde :/ Så Hon tyckte inte det var så roligt idag! Lyfte ut henne när mamma lämnade transporten bara för att hon skulle kunna hälsa, men det gick inte. Olivia blev skit arg fasten jag hade henne vänd åt rätt håll så hon inte fick blåsten i ansiktet. Nej det blev att gå in och hälsa lite, men inte dög det heller. Hon var trött och hade precis ätit och näääästan somnat. Eller hon hade somnat och sen så la jag upp henne på axeln och rapade henne och då väckte hon sig själv xD

Annars hade vi en solstråle idag :D Varit på riktigt bra humör! Kanske för hon hade, vad vi kallar, bajs-kalas imorses xD Men nu på kvällen ändrades det och vi hade en lite grinig tjej ;) Men nu sover hon iallafall :) Dock har jag svårt att tänka mig att det är för kvällen, eftersom hon de senaste dagarna bara powernappat på kvällen och inte somnat ordentligt förrens vid 22 typ. Jaja, nu sover hon iallafall och tur är väl det! Kanske hon får bort lite av det onda :) Har inte heller fått på henne sin pyjamas men det tar vi vid nästa blöjbyte!

På tal om pyjamas! Hon har stl 62 på sina pyjamasar och hon har växt så det knakar! :O Snart, väldigt snart, måste vi köpa i stl 68! Dom börjar bli förkorta i benen igen! Heelt otroligt! Suck känns som igår när vi tog på henne stl 50 och det nästan var förstort.. Och nu ska vi byta upp till 68 snart! Känns också som hon hade stl 56 mycket längre på sina kläder än sina 62 kläder! Även flera bodysar som inte går längre! Kanske växer hennes kropp mycket fortare än hennes ben och där av att några av bodysarna, (som dock är rätt små i storlekarna) blir så tajta :) Jaja.. Hon kan ha dom ett tag till. Dom är ju inte shorts som hennes andra blev xD Stackarn.. dum mamma hon har som gör så här.. :P Men nej, ska byta tidigare denna gången så hon hinner ha 68 liiite längre innan det är dags att byta upp igen ^^

Sätt på Rango med, rätt söt film! Rekomenderas som mys film och man bara är trött/sjuk/gosig med någon ^^
Men nu ska jag mysa ner mig brevid min fis och spela lite på datorn!

Ciao ciao

Gamla tankar

Sitter här och läser lite grann på olika mammabloggar jag följer. En tjej har precis varit på ultraljud och då berättade hon om hur nervös hon var när hon satt i väntrummet och skulle få komma in. Om hur hennes tankar börja gå åt "tänk om barnet inte mår bra eller inte finns där" 

Då kom jag just att tänka på hur jag kände mig innan jag fick gå på mitt ultraljud i v 18 :P Jag började nästa tro på de spektakel som försigick i mitt huvud, att jag inte alls var gravid utan att jag bara var skengravid och bara blivit tjock! Inget barn här inte! Sen så när man sagt till sig själv att man får ge sig, jag har ju faktiskt känt henne röra sig där inne i magen! Då började man tänka istället, tänk om det är något fel på den? Tänk om den inte lever utan bara flytit runt och stöt i magen så jag känt den?

Skrämmande hur ens hormoner håller på så med en! Jaja glad att efter ultraljudet så försvann de tankarna om att det kanske inte var en bebis där i magen ändå, för då visste man ju :) Hade bildbevis med ;)




Ciao ciao

"En unge i minuten"

Detta programet fick kritik av en barnmorska på karolinska i aftonbladet för ett bra tag sen, typ alldeles efter första avsnittet visats, för att det skulle vara missvisande. Att man bara visa de traumatiska delarna utan av förlossning. 

Hon menar på att de inte visar hur en barnmorska uppmuntrar till att upp och gå utan bara visar när de ligger ner. detta tycker jag är fel då jag under min förlossning låg ner större delen av tiden. Enda gången jag var uppe var när jag hade fått epiduralen. Innan dess var mina värkar för starka och jag bara spydde när jag stog upp.

Jag tycker det är ett jätte fint program och jag har suttit och lipat till det :P Jag måste stålsätta mig varenda gång för att inte börja lipa när de får upp sina små döttrar och söner på bröstet efter att kämpat med att få ut dom. Det är svårt att förklara varför jag känner sådan lycka och börjar gråta över en sådan sak. Man måste nästan ha fött barn själv för att kunna förstå den lyckan och känslan som det faktiskt innebär att föda barn! Den smärtan och ångesten man kan ha kännt under värkarna bara rinner av en och man har inte ont längre, man mår inte dåligt och man blir helt blank och sedan så fylls man av en sådan lättnad och lycka över ens barn är ute och friskt! 

Det är ett underverk och det går inte att beskriva med ord <3



Olivia alldeles nyfödd! <3

Ciao ciao

Säger en sak och gör en annan!

Igår var det meningen att vi bara skulle ta det lugnt efter dopet och allt. Men nej då! Vi behövde köpa möss till Percy eftersom de va slut i fredags när vi hade tänkt köpa dom. Så vi fick åka in till stan på förmiddagen. När vi ändå var istan passade vi på att byta lite kläder hon hade fått som inte passade. Helt plötsligt hade det gått jätte lång tid :O Men då ville ju Johannes och Per spela biljard och pingis som de brukar göra på måndagar. Så istället för att åka direkt hem åkte vi till Sjuntorps fritidsgård. Väl där hann vi spela ett halv omgång biljard innan Fisen vaknade och det fick bli matpaus :) Sen så var hon vaken och fick vara med och spela ;) Haha stackars Per blev utspelad av mig och Johannes hela tiden så han fick sitta med henne i famnen och titta på medans vi spelade klart :P Inte för att jag tror han hade något emot det ^^ Tror det är tur att Olivia har honom som fadder, för han verkar mycket förtjust i henne :D

Klockan blev runt 16 innan vi sa att nu fick vi åka hem så man hann vara hemma någonting! När vi kommit hem fick vi ta och städa upp lite medans älsklingen sov. Hade änna smitit från dom sakerna på morgonen så det var liksom dags! Sedan sa vi att det var dags för middag. Men vi typ mytade runt, matade bebis och bara greja och så sa det poff, så var klockan 19! Vi lagade mat och tittade på halv åtta hos mig och etc etc på tv fram till klockan 22 :) Fisen somnade btw klockan 21.30 igår :O Hon hade tagit en powernap mellan 18-19 så hon var pigg fram tills dess! Så hon var med och mös och gosa med oss i soffan <3 Sedan gick vi upp och spelade och slappade i sängen ett tag innan jag inte orkade mer och däckade med fisen i sägen, som legat och gosat brevid mig i sängen ;)

Men idag! Idag ska det slappas järnet! Det enda jag ska göra idag är att ta bilder på lite grejer som hon fått på dopet och kläder som vi fixa med igår. Btw! Vi fick en jääätte fin rosa/vit rutig vår-overall till Olivia från Therese som nästan bor granne med oss :) Det tackar vi hjärtligt för! Den var skitsnygg :D



Min älsklingar <3

Ciao ciao

Dop

Idag, 3/4-11 döpdes min älskade Olivia till Olivia Zelina Joline Bubach Freiholtz! Det blev jätte bra allting och Olivia var så snäll i kyrkan så! Men som förälder förstår jag bara varför man helst inte gör detta ofta och varför vissa anställer catering-firmor Oo Suck vad jobbigt samtidigt roligt det har varit!

Men nej, nästa gång vi ställer till med sånt här kalas med kyrka etc blir väl när vi äntligen gifter oss xD Eller vem vet, kanske ett barn till innan det :P Iallafall kommer det antagligen dröja ett tag!
eftersom jag inte orkar skriva så mycket om det så lägger jag upp lite bilder istället så får jag väl skriva mer imorgon eller något för helt slut är jag! Men lite saker som jag kan berätta.

Diskmaskins aset tog det år innan jag, min mamma, min mormor, min ena morfar och johannes pappa fick igång -.- Men sen fick jag hjälp med disken också så det gick fort när vi väl tryckt på alla knappar vi kunde trycka på och kommit på hur man skulle göra! Vet dock fortfarande inte varför den helt plötsligt funka. Men tack för hjälpen! Hade ju varit där till år och dar om bara jag och johannes skulle gjort det :) Olivia i kyrkan när prästen tog henne och hon liksom skulle döpas bara flinade och skrattade xD Så han tyckte det var roligt att döpa henne :P Inget skrik här inte! Allt gick iallafall bra och mina tårtor fick högsta betyg iallafall så det var ju skönt :) Att de gick att äta ;P Men måste väl ge mig själv lite creds för att faktiskt vara rätt bra på tårtor och bak ^^

Men annars tack för alla fina grejer Olivia fick! Ska bli jätte kul att sätta in bilder i ramar m.m hon fick! Hon tar också upp 2 utav hyllplanen i bokhyllan nu med bara hennes grejor :P Måste köpa en egen bokhylla till henne som hon kan ha på sitt rum! Men en så länge sover hon ju med sin mamsing och pappsing så då behövs det inte riktigt :) Iallalfall, here comes some pictures!



Olivias namn inbroderat i släkt klänningen :)



Dukningen. Två långbord blev det!



Under sjävla dopet.



Olivia hade inget emot vattnet, Henrik var ju jätte kul!
Hennes två faddrar med, Jennifer Freiholtz
och Per Rommefeldt.



Själva döpelsen var avklarad!



Öppnar Olivias presenter!
Upptäckte nu att jag fortfarande
hade håret instoppat innanför skjortan från amningen -.-
Inte snyggt!



Fjärde generationen! Får Olivia barn lika tidigt som mig,
då hinner vi nog med en femte! :)



Fjärde på denna sidan med :)



Sista bilden! Finns många fler men orkar inte lägga upp fler nu :)
Men här, Olivia i sin dopklänning på morgonen innan dopet <3

Ciao ciao



Fullt ös!

Idag har det varit fullt upp sedan vi vaknade! Jag har så ont i mina fötter och min rygg att det känns som jag kommer avlida! Men det var det värt det! Min älskling kommer få ett super fint dop :D
Vi började dagen med att vakna till Olivia som var på solskens humör och låg och bara pratade heeeela tiden xD Jätte kul att lyssna på henne för hon har riktiga konversationer med oss och allt hon ser :P Märks att hon är före sin ålder i utvecklingen lite grann ^^

Iallafall, efter matat och busat med henne i sängen en stund gick vi ner och städa upp lite! (typ dammsög och diska xD) Men efter det så åt vi snabbt och sedan var det dags att slänga ner fisen i badet :) Hon måste ju vara ren och snygg imorgon på hennes stora dag :D Efter detta blev hon sedan trött och lite grinig men så fort vi la ner henne i sin bilstol, för att kunna åka till församlingshemmet och göra iordning, så somnade hon :)




Min älskling i sina stora blåa fina ögon när vi busade i sängen :D Lite konstig bild, men inte så lätt med en lite bus unge som ligger och viftar med armar och skrattar och håller på. Hon ser dock snarare skräckslagen ut xD Men så är inte fallet!

Iallafall så for vi bort till församlingshemmet, som för övrigt var ett mycket drygt ord att skriva, och gjorde iordning dukning och så! Fisen låg bara helt stendäckad i sin stol vilket var super eftersom vi hann göra allt utan några hinder ^^ Lite bilder på dukningen innan folket "förstör" imorgon kommer imorgon xD Ska ta bilder innan allt sätter igång imorgon. Glömde nämligen kameran hemma förut.

Efter vi blivit färdiga där åkte vi hem till min mormor och hämtade dopklänningen! Våran släkt klänning där även Olivias namn finns inbroderat :) Lite synd på att jag idag fick reda på att det satt lila aktiga band och inte rosa i den nu eftersom min moster hade den senast och till hennes flickor ville hon ha lila istället för rosa. Men men, det går bra ändå! Vi var där en bra stund iallafall och Olivia hann vakna.

Vi åkte sedan hem till oss och gjorde lite middag! Korvstroganoff med ris blev det! Göttans ;) Men hann knappt äta upp innan jag var tvungen att börja med tårtorna eftersom klockan redan var 18! Så satte igång med dessa. Efter ett tag kom min mamma till oss med och hjälpte till. Inte för det fanns så mycket för henne att göra men hon fick ju passa Olivia lite så det var skönt ^^ Iallafall blev det tre prinssestårtor fast inte rosa som jag ville eftersom de inte hade färdig rosa marsipan så det blev grön istället. Ångrar mig efteråt att jag inte tog vit iallafall istället. Stog länge i affären och funderade men men! Dom blev helt ok iallafall :) Men nu ska det bli sängen! Ska upp tidigt imorgon och lämna tårtor, ta bilder och göra iordning det sista innan allt börjar imorgon! Men lägger upp bilder då!



Tre av dessa. De ser faktiskt bättre ut i verklighet :O Brukar vara tvärtom men inte i detta fallet :)

Ciao ciao

RSS 2.0