Dåligt!

Vet att jag blivit dålig med att uppdatera men så är livet med småbarn! Man finner inte riktigt tiden eller orken. Har tänkt att - Nu ska jag skriva om detta på min blogg!..... Sen iallafall! Och ja, ni fattar. Man gör de inte. Men iallafall så har det vart egentligen en ganska lugn helg men vi har ändå varit rätt så upptagna! Johanner bror fyllde år i helgen och sen så har vi bara varit och jag vet inte, gjort inget? xD Haha aja, svårt att komma ihåg vad vi gjort faktiskt :P Men Olivia kan vara en handfull som man säger ;P Men i Lördags var vi och firade Johannes bror! Trevligt att se honom lite, var ett tag sen minst sagt. Även fast vi bor typ 20min med bil ifrån varandra.



Så när vi åkte hem ifrån Johannes familj så blev det bara massa mys i soffan! Orkade inte "lägga" fisen utan vi gjorde iordning lite mys i soffan istället :D Så himla skönt att sitta i soffan alla tre och bara gosa och se på någon bra film ^^

Idag var vi och stor handlade mat! Nu är det såhär, när vi är klara med att lägga allt vi skulle ha i vagnen och står vi kassorna så gissar alltid jag och johannes på vad vi tror att de blir, (gör vi också inför bvc om Olivias vikt och längd :P) Och detta gjorde vi denna gången också då. Till vår stora förvåning så blev det billigare än vad vi trodde! :O Kan tillägga att det är alltid någon av oss som typ har rätt. Burkar inte ha jätte fel båda två! Det blev iallafall billigare :D Så åt rätt håll ;) Så eftersom vi tjänat in lite pengar där + att det var dags, så gick vi in på beginners och kollade på gåstolar! Olivia har börjar bli ganska odräglig på dagarna då ligga på rygg i gymet är typ skit tråkigt och hon vill sitta upp istället och man orkar inte ha henne sittandes i knät hela dagarna! Vi hittade en med nersatt pris och den fick de bli! Hel skumt dock, denna spelar musik och blinkar m.m och där av tror man ju att den ska vara dyrare än en sådan som bara har grejer att pilla på. Men det var tvärtom! Den utan ljud/ljus m.m var 200kr dyrare! Helt skumt..
Iallafall så när vi kom hem och satte lilla älsklingen i den så bara tjöt hon av lycka! Guuud va hon log och var helt lyrisk över denna sak! :D Gud så skönt det kändes att se henne så lycklig! Och detta var innan vi ens satte på "instrumentpanelen" När den kom på och hon insåg att den kunde låta om man tryckte på lite knappar, ja då satte hon igång! Hon tryckte på knapparna hela tiden, samtidigt som hon smakade på ratten :P Haha hon tycker den var bäst i hela världen! Synd bara att hon når med tårna men kan inte sätta ner hela foten och putta. Försökte sänka den mer men de gick inte så nu får vi putta runt henne isånna fall :P



Men hon är ju ganska liten fortfarande så när hon blev liite gnällig så tog vi upp henne direkt :) Stackarn är ju 'ndå inte super stark i ryggen än, men betydligt starkare än vad man kan tro! Men hon blir ju såklart trött i den.

På tal om stark. Idag va vi henne på en filt i köket, på mage. Då var hon så duktig! Hon drog upp benen under sig som hon skulle krypa! Ända beskymret var att hon lyfte inte armarna vilket resulterade i en rumpa upp i vädret och ansiktet ner i filten :P Så hon kom ingenstanns :P men hon har börjat förstå hur hon måste göra! :D Snart kommer hon dock kunna "backa" xD Hon skjuter gärna ifrån med armarna framför sig, så hon ska bara få lite mer armuskler så kommer hon kunna åla baklänges iallafall :P Men en stolt mamma är jag iallafall! 

Annars så gillar hon morots purén riktigt mycket nu :) Första "biten" hon får så gör hon lite miner men sen så slutar hon med det och vill bara ha mer ^^ Så idag har vi köpt en ny morots puré som vi ska köra med ett par dagar till, och sen så har vi köpt en morot/potatis! Så den ska vi börja med sen. Tänkte eftersom hon gillade morot så mycket så kan vi försiktigt lägga till potatis så vi kanske kan börja med någon potatis sort sen istället ^^ Köpte även gröt till henne! Så den ska vi verkligen börja med att ge henne lite gröt på kvällen så hon kanske håller sig lite längre! + att det ger lite mer natt-rutin :) Hum funderar dock på, kan man byta ut hennes kvällsmål till gröt sen när hon är 4,5-5 månader? Eller ska man ge lite gröt och sedan amma? Jaja, får väl fråga bvc eller något :)

Men nu har jag skrivit en låååååång bok som tröst eftersom jag inte uppdaterat på länge :P Men nu ska jag pumpa lite eftersom Olivia sover och mina bröst vill att hon ska äta :P 

Ciao ciao

Ojoj så bra!

Gud vilken lyx vi har börjat komma tillbaka till! Var och köpte lite minifom till olivia igen och vi tänkte att vi skulle börja med det igen så kanske hon bajsar lite lättare = Sover bättre på nätterna. Sagt och gjort, hon pruttar typ hela tiden och bajsar mycket bättre! Så nu har vi i 2 nätter i rad fått sova! Tillbaka till det gamla schemat, 22-23, 03-04, 07-08 :D Drömmen! Så hoppas på att det håller i sig nu! :)

Hon har ju ätit morotspuré i 2 dagar nu. hon verkar tycka bättre om det är potatis/palsernackan. Men hon gör fortfarande lite roliga miner men hon verkar mycket mer intresserad av denna. Så vi ska pröva att ge henne morot i någon vecka nu så får vi se om hon uppskattar det tillslut ^^

Vi har grillat idag med. Super gott och nice väder :) Men huvudvärken är brutal! Så ska chilla lite till någon film nu eftersom Olivia ändå ligger och sover i sin vagn.

Ciao ciao

Ingen ork

Varit i stan och klippt gräset m.m hela dagen. Ingen ork att skriva nu utan lägger upp någon bild bara :)






Ciao ciao

Organdonation!

Ja nu har jag vart super redig! Jag har anmält mig som donator efter min död! Donerar alla mina organ och vävnader utom Hornhinnor och Hud. Känns äckligt att de ska ta dom sakerna från mig :S Men ja om jag dör imorgon liksom så gör jag något bra iallafall med min kropp :)

Det var jätte enkelt och tycker alla borde göra det! Jag menar vad spelar det för roll? Är man död så är man och det är väl super att kunna göra något bra efter sin död? :) Om ni vill skriva upp er så kan ni gå in https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx tar ingen tid alls och är super enkelt :) De förklarar allt jätte bra!

Om länken inte funkar; Googla - Organdonation - Och sen går ni in på 1177´s sida. Där länkar det till den riktiga platsen till höger :) Så gå med nu alla människor!

Ciao ciao

BVC

Idag var vi ju på BVC. Innan dess så var vi inne i stan och handlade lite förnödenheter! Olivia fick lite kläder, matbestik i gummi/plast och en kyl leksak. Blev även mat till djuren och oss :) 

Vikt: 6730g
Längd: 62cm
Huvudomfång: 42cm

Längden dippar fortfarande lite men det är ingen fara :) Kort och tjock är hon ;) Haha men idag pratade vi ju smakportioner! Så idag har Olivia ätit mat för första gången! Haha hon ville gärna ha skeden med mat i munnen men sen när hon fått den ja då var det blandade miner xD 









Mja potatis och palsternacka var väl ingen hit :P Haha får se om hon "lär" sig gilla den. Men nästa gång så ska vi nog pröva något med morot i :) Tror de kan gå hem mer! 

Vi har bytt blöjstolek nu! :O 4:or.. Suck va stor hon börjar bli! Men men så är det och hon är så mysig min lilla älskling! <3 Men nu ska jag lägga mig ner och bara ta de lugnt lite! Lägger upp bilder imorgon på kläderna hon fått.

Btw! Bah måste åka tillbaka till H&M någon dag! De hade 3 klänningar som jag bara äääääälskade! Men de fanns bara i 62 :/ Vilket innebär att hon kan ha dom typ max 1 vecka nu innan det är tekniskt omöjligt att få på dom. Så ska tillbaka dit och se om de finns i större storlek snart :) Fanns en super fin sjömans klänning med rött och en matchande mössa till! Måste ha! Om jag får tag i det, då kommer bilder sen! 

Ciao ciao

BVC idag

Idag bär det av till BVC. ska bli kul att se vad hon väger och hur lång hon har blivit! Längden "dippade" lite förra gången vi var där men det har den gjort innan och de har ju vänt hittills :P Så det är nog ingen fara!

Ska även handla lite förnödenheter i stan medans vi är där. Blir gött för de behövs! Haha förresten så fick vi massa glass och glasstårta över från igår så ja, jag åt glasstårta till frukost :D Bäst ;)

Nej nu kommer Mormor så ska prata lite med henne! Uppdaterar sen när vi varit där.

Ciao ciao

Min Olivia <3

Olivia Zelina Joline



Kalas!

Ah idag fyller min underbara älskling 24år <3 Gammal gubbe nu ;) Iallafall så var Johannes familj här och gav honom presenter och bjöd på Pizza och glass! <3 Så här bjöd inte vi på fika utan de :P Men så det borde va? Det är ju han som fyller år! xD Iallafall så var det riktigt trevligt och Johannes fick massa bra saker! Han hade önskat sig ett par hörlurar (som han fick) Och en bröstpump xD Haha japp, en pump! Det är nämligen såhär att han vill kunna åka iväg på bio eller så med mig ibland och då är de ju super att kunna be mormor komma över och passa Olivia medans hon sover och så om hon vaknar kunna mata henne, så kan vi gå och se på bio och kanske äta något :) Grymt skönt iallafall!

Han fick lite andra saker med men bland dom så fanns det ett frågesportsspel. Frågorna var sådär irriterande svåra. Alltså man kan dom, de finns någonstanns i bakhuvudet men man kom verkligen inte alltid på det! Mja de va halvsvårt men riktigt kul :) Så en sådan omgång hann vi med också. 

När de gäller pizza så äter alltid jag Kebabpizza. Enkelt val för mig men det "senaste" (äter inte pizza hysteriskt ofta) så verkade fisen få ont i magen mer än vanligt efter jag ätit det så idag så valde jag en annan som inte innehåller lök m.m så får vi se om de blir bättre! I sånna fall vet vi ju att hon är känslig för när jag äter mat med lök i :) 

Vi storstädade idag med! Suck va de behövdes! har halvstädat i typ 2000 år nu så fick verkligen damma av allt och flytta i ordning i bokhyllan och så. Stog även och funderade på var jag ska ställa mina böcker som finns i ena bokhyllan. Olivia börjar bli väldigt stark i benen så "snart" kommer hon säkert kunna dra ner saker :P Hon försöker ju krypa när hon ligger på mage. Eller ah, åla är väl mer korrekt + att hon vääldigt snart kommer rulla runt! Hon är så nära hela tiden nu och ligger jämnt på sidan och försöker! Är så himla rädd nu att hon ska skada sig nu när hon viftar omkring så! Men men ^^



Men när vi åt pizza så kunde ju Olivia inte änna ligga på golvet i sin sitter och inte se något. Nej hon satt i sin matstol och åt på tiger och napper :) haha så söt var hon! Hon var med och pratade och tittade på sin farfar och flinade åt honom :P Hon har faktiskt varit riktigt snäll idag! Förutom när jag matade henne förut och hon spydde ner hela mig,henne och soffan. Men men, sånt händer och det är tur att vi ha skinnsoffa :D



ja en bild fick jag ju lägga ut på Birthday-boy. Älskar dig snygging ;) <3

Imorgon ska vi till BVC så då ska vi få se hur våran flicka har vuxit! Stor och tung tror vi. Gissningen hamnar på 6500 ;) Uppdaterar mer om det imorgon! Nu ska jag bara ligga och dö lite i sängen och sen ska jag sooovaaaa :D

Ciao ciao

Totalt rage!

Alltså jag kan med att ett land som har en låt jag inte gillar vinner. Men när ett land vars artist sjunger falsk vinner, då vill jag kasta datorn i golvet! Jag undrar ju om de som röstar är antingen pensionärer som inte hör längre, eller om de är snorungar, förstörda av musik som man inte sjunger. För detta var katastrof.

Tillråga på allt, bara för att öka förnedringen lite, ja men va sägs som att bli ned petad på 3:e plats -.- Bästa platsen sen -99 men ändå inte okej!
Som sagt medioker låt men bra show. Nej Saade förtjänade inte att förlora mot dom, det fanns andra länder som lätt hade förtjänat det mer.

Ja som musiker måste jag verkligen sätta ner foten här. Saade må ha haft en del sura toner, men det är skillnad på surt och falskt.

Tack och hej, skriver mer imorgon när jag lugnat ner mig.

Ciao ciao

Gud vad hon kan!

Gud vad min lilla tjej kan! Man får akta sig, för snart kommer hon ta allt hon ser :P
Men älskar dig överallt annat! <3



Ciao ciao

ESC

Här sitter jag och Olivia och är alldeles ensamma! Tråkigt regn väder är det så ut och gå i solen finns inte med på dags ordningen. Fast även om jag har jäääätte tråkigt verkar Olivia tycka att livet är rätt bra eftersom hon försöker äta upp sina fötter :) Så hon ligger i gymmet och sprattlar ^^

ESC igår. Eller del-finalen iallafall. Detta tittade vi på! Och Per kom hem till oss och kollade med vilket är roligt för Olivia tycker om honom ^^ Så hon satt i hennes gudfaders knä tills klockan var 22, då bestämde jag att nä, nu kan vi inte vänta på att hon ska somna själv utan jag la henne i vagnen brevid oss och där låg hon tyst och så snällt och tittade på sin lilla humla som dinglade över henne :) Så söt hon är! Hon var så där lagom trött så det var bara att lägga henne där så låg hon och lugnade ner sig och mös för att tillslut somna så gott ^^

Men ECS som sagt, jag trodde knappt att sverige skulle gå vidare. Speciellt inte efter att Saade sjöng surt genom hela låten :S Men suuuuck va fult det blev när de bara sprängde 1 glas skiva istället för alla som de gjorde i Sverige :S Förstår väl dom man att de måste hinna städa upp med har svårt att tänka mig att det skulle ta längre tid bara för de va mer glas när de ändå bara sopar upp? Mja, får hoppas att de tar alla i finalen när han inte är innan de där bar-fota killarna.

Men nu säger kritikerna (de svenska iallafall) att saade har en chans att vinna alltihop. Måste säga att det hade vart på tiden eftersom Sverige bara varit skit dåliga i hur många år som helst nu men personligen tycker jag att Popular är en Platt låt som inte är särskillt bra alls. Men kvalitéten i denna tävlingen i år är inte heller särskillt hög. Det ända som gör popular "bra" är showen. Måste säga att Saade gör de bra och det är kul att titta på det. Man känner inte att låten blir långtråkig eftersom man tittar på så mycket. Så jo Saade har nog en chans, men det är inte för låten skull, det är för Showens skull.

Ciao ciao

Det har vart mycket nu!

Som titeln lyder, det har vart mycket nu! Olivia har börjat sova bättre på nätterna igen. Vet inte varför hon hade den här perioden som hon sov dåligt, men det är kanske tänderna som spökar? Men det har ju vart kanon väder jätte länge! Synd att Olivia fortfarande är så liten, annars hade jag lämnat henne ensam med sin pappa en hel dag och dragit ut och fiskat :D Jag älskar att fiska! Så grymt skönt att bara sitta där och vara helt tyst och titta i vattnet :) Självklart blir de ju ännu mer roligt om man tar med sig så man grillar och så med lite folk :P

Igår åskade det lite dock. Skönt att rensa luften för vi var ute och gick med Olivia en kort promenad till affären som inte ligger långt bort med henne i sitt-vagnen! :O guud så roligt hon tyckte det var :P Som vi säger till henne, Hel tokigt ;) 



Dock hade vi inte fullt sitt-läge eftersom vi ville spara lite på hennes rygg liksom :) Men hon tyckte det var jätte roligt och kunde inte sluta titta på allt :P Men iallafall var det sinnesjukt varmt :O Så himla kvavt att det var enkelt upp emot 30 grader ute. 
Affären hade lunch stängt när vi kom dit -.- att vi inte tänkte på det innan vi gick. Så vi gick bort till Mormor istället eftersom hon ändå bor typ breivd affären. Där satt vi en stund tills Olivia började bli trött, då gick vi eftersom Martin sov. Men där kollade min mamma termometern och det var 25 grader i skuggan -.- Alltså sinnessjukt varmt när man gick med barnvagnen. 

Men eftersom vi hade halv läget på vagnen så passade Olivia på att somna i den när vi var på väg hem så då när vi kom hem så lade vi vagnen i ligg-läga och lagade lite mat :)

Men till något annat då! Det har ju vart ett par dagar sedan jag uppdaterade och vi har faktiskt vart i stan och skulle gått kraftprovet inför tävlingen :) Men de ville sig inte! Olivia satte sig på tvären och blev förbannad och ville inte vara med! Så blev bara att packa in och åka hem sen istället.

Nej mycket har hänt men så är det med små barn :P 

Ciao ciao

Laktos?

Buhu nu är det 1 vecka som Olivia sovit jätte dåligt. Så nu går ju tankarna till om hon kanske är laktos. De säger ju att deras magar ska bli bättre när de blir 3 månader. Men nu är påväg mot 4 och den har nästan blivit sämre? Eller ja, inte på dagen men på natten :S Antagligen kan hon hantera det bättre på dagen när hon inte är så trött som hon är på natten men det är grymt jobbigt :/

Ska ta upp det med våran BVC läkare den 17;onde när vi träffar henne. Men kanske börjar plocka bort lite mjölk saker innan för att se om de hjälper något. 

Men annars, undra om gluten märks såhär också? :O Hum svårt det här men så synd för både henne och oss att inte få sova :/ 

Nej nu ska jag försöka sova lite till eftersom vi, efter 2.5 timmes skrik, fått Olivia att somna också :)

Ciao ciao

Tårtbakartävling och grillning :)

Idag började vi dagen men en lite grinig Olivia :) Men det var inte så farligt och ganska tidigt åkte vi upp till stan eftersom vi skulle handla lite mat innan vi åkte ivåg på tårtbakartävling! Iallafall i stan så var det massa politik dravel eftersom det snart är dags för omröstning i regionsvalet här. Så man vi fick nästan slå sig fram för att kunna komma in till odenhuset. Iallafall så strosade vi omkring där inne ett tag innan vi åkte och handlade mat på Willys. Köpte lite möss till percy-boy bland annat :)

Efter inhandlingen av mat m.m så bar det snabbt av hem för att släppa ut hunden lite till och mata bebis! Såg också till att lägga köttet i marinad som vi skulle äta lite senare. Sedan kastade vi oss in i bilen igen för att kunna komma iväg till Frida. Det är nämligen så att hon fyller år i dag så vi skulle fira hos henne! Då blev det tårtbakartävling! 

Det började såhär; Vi delade in oss i lag 3 om 3. (Jag, Johannes och Olivia var i ett lag ;) Sedan så fick vi slå tärningar så vi fick ett nummer. Sedan skulle vi leta upp det nummret som stog på en engångs tallrik någonstanns i huset. Det fanns sammanlagt 44 eller 45 nummer :) När man hittade sin siffra så stog det också ett kodord där på som man skulle säga till dom. Då fick man en uppgift och när man löst den så "fick" man den siffran. Alltså de skrev upp den på en lapp under vårat lags namn. Sedan fick man slå tärningen igen så plussas den siffra på de man hade innan så fortsatte det så tills alla nummer var tagna ^^

Sen då när alla nummer var klara så fick den som var först klar med sitt nummer, när alla nummer var "tagna" och folk letade, fick iallafall välja botten först! Då fanns det ett par olika sorter så som maräng, citron-kaka, vanilj-kaka etc.. Sedan fick man kolla på sin lapp där det stog alla nummer man hade fått. Sedan fanns det massa ingredienser med nummer på och då fick man ta de som hade ens nummer på :) sedan när man fått allting så var det dags att baka sin tårta :) Man fick bara använda de ingredienser som man fått (då var ju grädde och botten "standar" som alla fick).

När alla var klara med sina tårtor fick de in i kylen en liten stund och det blev dags att grilla lite mat :D Jag var grill-kock och fixade maten åt alla ^^ Redig som jag är ;) Alla åt sig proppmätta och när man kände att man skulle spricka, ja då var det dags att provsmaka alla tårtor och poäng sätta dom! 1-3 kunde man ge tårtorna i poäng och man fick självklart inte rösta på sin egen. Jag puttade Olivia i vagnen då eftersom hon var lite ledsen så smakade inte av tårtorna, bara lite på den som vi hade gjort och den var helt okej! Vi kom då 3:a av 6 ^^ bra jobbat tycker jag när man inte får välja själv vad man ska ha på liksom ;) 

Iallafall var det super kul! Och om jag ska ha något roligt kalas någon gång så ska jag verkligen sno denna iden och kanske göra något annat bara men konceptet liksom! Grymt roligt ;)

Efter bedömingen fick vi åka hem eftersom det hade varit en lång dag för lilla Olivia och hon var trött så vi åkte hem och försökte lägga henne. Under tiden Johannes som sagt försökte lägga Olivia så klippte jag gräset. Guuud va det  behövdes! Har ändå klippt en gång innan nu iår men det har börjat växa som ogräs nu! Så nu är iallafall gräsmattan fin igen :)
Men när jag sedan gick in var det ingen sovande Olivia! Så hon skulle äta igen så matade henne vid kl 20 och då borde hon somna i famnen för natten eftersom klockan var så mycket och de brukar hon göra då. Men icke. Olivia fortsatte vara vaken och grinig. Lyckades få henne att somna alldeles nyss. :/ Dvs typ 21.30-21.50. Försent för min lilla älskling <3 Hon var övertrött eftersom de varit så mycket idag utan att hon sovit särskillt mycket! Plus att hon inte sov bra inatt. Men får hoppas att efter en dag som denna, så sover hon gott inatt!

så himla typiskt med -.- Tänkte i bilen hem från stan, -Nu ska jag säga till Johannes så fort vi kommer hem att han ska hänga kameran på dörren så vi får med den. 
Inte bara glömmer vi den hemma, utan jag glömmer även av att säga till Johannes att han skulle hänga den där -.- Det tog typ 5min för mig att glömma det! Om inte ens mindre.. Så inga bilder! Ledsen :/ Hade velat ha bild på alla "fiiina" tårtor ;)

Men nu ska jag mysa mer mig med älsklingen till en film eftersom jag är dödstrött!

Ciao ciao

shit vad ont det gör!

Bah, varit och ridit med syster idag :) skit kul! Synd dock att det känns direkt i knät :/ Nästa gång jag träffar läkaren ska jag be honom boka in titthålsoperation så de kanske kan hitta något mer att fixa till :) 

Märks att hon kände av att inte Jennifer satt i sadeln, för slö var hon ;) fick sitta och smacka huuuur mycket som helst för att få henne att röra sig lite :P Vi hade med oss spö men nja det gick ju efter ett tag ;) Iallafall fick stackars agnes hoppa lite hinder och det tyckte hon var jobbigt :P Men det gick så bra så ^^

Innan vi åkte iväg så sa jag till Johannes, fan jag har glömt något! Men vi åkte ändå och när vi var väl där ja då kom vi ju på vad det var! Kamera fanskapet! Olivia fick ju klappa på Amerikanska mini-hästar :P Haha så roligt och bara började flina när hon klappade på dom xD Men när hon skulle klappa anges såg hon mest förbryllad ut. Hon var lite större och Agnes ville se om hon hade godis så hon fick inte klappa så mycket på henne eftersom hennes händer är typ lika stora som Agnes godis ;) Men hade velat ha bilder på det men de får bli en annan gång! Det var skoj iallafall!

Nu ligger Olivia och pratar med Johannes och vi ska laga middag alldeles strax! Ska lätt bli att bara slappa eftersom skit knät känns som det gått av på 1202001491941934 miljoner ställen och gör svin ont bara jag försöker röra det!

(för er som inte vet så krossade jag knäskålen och en bit av lårbenet under en brännbolls match -06. Efter det har jag genom gått 1 stor operation och sedan en liten. Jag satt i rullstol pga av skadan ett tag och sedan har det bara varit att försöka återhämta sig och testa gränser :) Jag har fortfarande ont i det när jag använt det. )

Men nu blir det att bara slappa!

Ciao ciao

Dumma vagn -.-

På söndag ska vi in och visa upp våran vagn för babyproffsen eftersom den släpper i fästet på ena sidan så hela vagnen sackar ihop. Men förut när vi traskade bort till affären för att handla lite. Då var den katastrofal -.- Lossna typ heeeeeela tiden! Sjukt rädd att den ska släppa på båda sidorna när Olivia ligger i :/ Så nu hoppas jag innerligt att de fixar den! Kan liksom inte köra runt med en vagn som krånglar så, Farligt.

Försöker få Olivia att somna nu med så jag och Johannes kan göra lite som vi vill :) men hon vill inte ;) Inte kul att vara vaken liksom :P Inte så lätt att somna när det är så himla ljust ute också. Men men vad ska man göra. Vi puttar henne i vagnen så hon ska komma till ro och förhoppningsvis ska de funka!

Sjuk huvudvärk har jag. Antagligen pga av sömnbristen i 2 dagar nu, speciellt inatt! Men ska ta och dricka lite mer vatten så kanske den försvinner :)



Naw kommer ihåg den här dagen :) Lilla Olivia var så snäll mot hennes stackars mamma som var alldeles ensam med henne själv :) inte gamla där inte bara några veckor! <3 Min lilla snutt!

Ciao ciao

Katastrof natt :/

Suck, inatt sov Olivia jätte oroligt och vaknade hela tiden! Hon sov bra på kvällen men sen när det blev mer natt och vi skulle lägga oss så blev hon jätte orolig. Så hon vaknade konstant och jag fick putta henne i vagnen halva natten för att hon skulle sova. Men hon hann inte mer än att somna så pass länge att jag hann lägga mig ner på kudden så vaknade hon igen och det var bara att fortsätta putta :/ vet inte varför hon sov så oroligt men antagligen hade hon ont i magen. Hon har haft en period nu när hon inte rapat igen. Dumt!

annars idag så är jag ju helt död!Jag uppriktigt avled imorses när Olivia ville gå upp kl 8. Hon hade ju fått sova en del i sin vagn när hennes stackars föräldrar puttade. Men upp gick vi! Så idag blir det nog ytterligare en slapp dag eftersom jag bara inte orkar nått!

nej usch och fy, vaknade också upp till snö -.- helt jävla otroligt att det ska börja snöa igen när vi hade högsommar värme för ett par veckor sedan. Helt tokigt som vi säger till fisen ;) Tur den smält bort nu! men den här dagen bådar ju inte gott!



Ciao ciao

Absolut ingenting!

Gud så skönt. Idag har jag gjort nada. Jag har inte damsugit trots att jag borde. Jag lagade inte ens maten idag utan det fick Johanens göra :D Han ringde även till babyproffsen eftersom våran vagn "släpper" på ena sidan ibland när man kör med den :S alltså fästet som håller upp den. Så den ska vi visa upp på söndag så får de fixa den :) Så himla rädd att den ska lossna på båda sidorna, då faller ju hela vagnen ihop :S Men det blir nog bra sen!

Jag har iallafall bara legat och slappat framför datorn, myst lite med fisen och bara tagit det lugnt :) längesen jag gjorde det men det var välbehövligt!
Vi har också idag försökt få Olivia att sova lite mera så hon slipper bli så övertrött på kvällen och det verkar ha givit lite resultat :) Så fort hon verkade grinig och det inte var mat dags så la vi henne i vagnen och puttade fram och tillbaka här inne så hon kunde somna.
Så himla kul! Johannes stog och puttade i evigheter utan att hon somnade förut och sedan när jag puttar och sjunger lite för henne så somnade hon på direkten xD 

Min syster ringde idag med och undrade om jag skulle med och rida lite vilket jag hade velat men det blev så dålig timing så vi ska ta det på fredag istället när hon slutar skolan lite tidigare :) Då får Johannes visa Olivia massa hästar medans jag rider ;) Men ser mycket fram emot detta :D Måste även åka och kolla på hennes nya lägenhet snart! Det hade vart något :)

Men men, nu ska jag fortsätta göra ingeting! :D

Ciao ciao

Dieter hit och dieter dit

Ja just nu i världen råder det ju "hälso-hysteri". Jag tycker själv att det gått över gränsen och undrar var "ät sunt och ta promenader" tog vägen. För att jag skulle bli av med mina gravtiditet kilon som inte försvann direkt (Nu gjorde visserligen typ alla det) så slutade jag helt med godiset,dricka och åt mindre portioner. Uppe på detta så är vi ju nu ute och går mycket med Olivia och det har funkat fint! Eftersom jag ammar är jag jätte rädd för att börja "banta" och att mjölken ska sina av den anledningen.

Klart funkar många av dessa dieter som går runt. Men varför så bråttom? Är det inte bättre att kanske gå ner i vikt lite långsammare men bara ändra den kostvanan man har lite grann så att man inte går ner en massa vikt och känner sig hel nöjd för att senare halka, sakta men säkert, tillbaka till sina gamla vanor?
Klart så är en hel del av dessa dieter också uppbygda på att man ska ändra sina kostvanor helt och hållet men i längden tror jag det är svårt. Man lever sitt liv på ett visst sätt och ens kost byggs upp runt det livet. 

Nej, jag kör på den gamla hedliga verisionen. Ät inte massa socker och rör på dig! Funkar och man går ner i vikt ganska långsamt vilket är bra för kroppen eftersom den hinner anpassa sig och man löper mindre risk att man går lätt tillbaka de kilona :)

Jag vill kritisera pulver-dieter. Visst kul att få en start och bli av med massa kilon fort så man känner sig motiverad! Vet att det är jätte svårt att hålla sig det när de går långsamt. Men påriktigt, hur många är det som fortsätter med den "andra delen" av den sortens diet? Där man ska börja äta vanlig mat men jätte lite kalorier? Naw, inte tillräckligt. Yet agin så faller ens livstil in och "förstör". Man håller uppe det någon vecka men man har inte ändrat sina kostvanor for good, utan faller sedan tillbaka.

Jag är en tjej med kurvor som liksom typ alla i dagens samhälle känner att man skulle vilja ha bort några kilon för att bli helnöjd. Men som sagt, mitt råd till den late som inte orkar gå till gymmet flera gånger i veckan, eller som har det som mig och inte kan gå till gymmet av flera anledningar, 
Ja ät/drick inte socker och sedan ät vilken mat du vill men i mindre mängder :) Känn efter när du inte är hungrig längre, inte när du känner dig jätte mätt. Utan när du känner ingenting. Då har du tillräckligt och sedan så äter du lite mer ofta istället ^^

Komentarer på detta är självklart välkomna, men ni ska vara helt klara med att jag inte ser ner på någon som kör en diet. Helt tvärtom! Det krävs självdiciplin för sådant och jag ser upp på er :) Men jag anser att de flesta försök genom diet, i slutändan misslyckas. Men inte alla!

Ciao ciao

Svar till de som vill lägga till mig på Facebook!

Har haft ett par stycken här som komenterat och ville veta vad jag heter på Facebook så de kan lägga till mig. Så tänkte dela detta med alla nu då :P Så kan man adda om man vill prata med mig lite mer där :)

Ronja Freiholtz

Det är mitt namn ;) Så adda på!

Ciao ciao

Jämnförelse, nu och då.

Gud sitter och kollar på bilderna jag har på Olivia. De säger ju att barnen är som rundast när de är runt 3 månader och Olivia är verkligen ett bevis på detta! :P Tittar på bilder från när vi kom hem från förlossningen. Där ser det ut som hennes ben är tandpetare som ska gå sönder vilket sekund som helst! Hela hon är så himla tanig och sen så tittar man på bilder från nu.. Gud så välmående hon är! :P Haha så himla sött ^^ Men vad ska jag säga? Min tjej gillar att äta ;) Näh men alltså hon äter väl mer än en bebis i hennes ålder som inte har super ont i magen vissa dagar. Det ända sättet för att få min älskling att lugna ner sig när hon har ont är att mata. Hon vill ligga och snutta och det får hon! Hon springer av sig sin extra vikt sen när hon blir större :) Så länge hon bara äter från mig så är det ingen fara! Som våran BVC läkare säger, bröstmjölk kan de inte få förmycket av! samt så gillar hon att mysa så tycker allt att hon behöver den närheten när hon är ledsen! :)






Bilden när hon kom hem från BB. Stl 50 var förstort så vi fick kavla upp armarna m.m och nu har jag en fin tjeja som har stl 68 på kkläder och väger lite över 6kg. Hon väger det dubbla från vad hon vägde när hon föddes! Helt sjukt! Hon har också fått stora "Bilringar" på låren ;) haha min lilla sötnöt! <3

Suck vad dom växer fort! Kommer ihåg de första veckorna när hon nästan bara sov och man låg i soffan och bara mös med henne. Nu så fort man bara vill ligga och mysa så tycker hon det är tråkigt och vill att man ska busa med henne :) Jaja.. snart är hon väl en surig 3 åring och sen så kommer de vara så fram tills hon är runt 25+ ;) 

Men älskar min fina tjej! Bäst i världen är hon! <3 skulle inte klara mig utan min fina älskling. Att veta att man burit henne i 9 månader känns helt ofattbart! Att man burit denna lilla människa.

Att få barn är det bästa som kan hända! Man inser det inte förrens man är där :)

Ciao ciao

RSS 2.0