Bilfix och ryggont!

Jag började morgonen men att ligga i sängen och spela lite med johannes ^^ Mycket trevligt! Gick sedan ner för att byta byxor och då sträcker jag ryggen -.- suck och pust, vad ont det gjorde! Så nu har jag typ halvt om halvt ryggskott :/ Men men.. Sedan bar det ut till bilen! Och guuuud vad vi har städat den! Men det är super fräsh nu ^^ Riktigt kul faktiskt! Lite roligare att sitta i den när allt är urdammat, torkat, dummsugits och urstädat från skräp! Jeej på de ;P Iallfall, efter typ 2-3 timmar så behövde vi åka in till stan för att snacka med en mekaniker! Så vi åkte upp och pratade lite med honom och om vad han kunde göra och vad han inte kunde göra ^^ Så efter det åkte vi till biltema. Tog evigheter där inne att hitta allt vi skulle ha :S Men nu så har vi iallafall köpt nya bromsskivor och bromsbelägg för bak och detta ska då bytas imorron! Men ringde min kära morbror om han hade en presening att låna, (För vi ska täta taklukan då det läcker in där) och det hade han. Men han erbjöd sig också att komma bort till oss imorron och fixa med bilen :D Så slipper mekanikern och slösa mer pengar på det ;) Nice nice ^^

Men måste ju berätta att när vi var hos mekaniker så var det så himla skoj xD Vi bara; ah, titta på bromsskivan och belägget på den här sidan så ser du att det är hel sletet xD Och han tittade och höll med xP Men! Bromsskivan har nu gått av xD Hahaha, det visste vi inte om faktiskt! men nu så vet vi när de hände iallafall. När vi var på Ikea med per så åkte vi i pers bil för våran började låta precis när vi skulle åka. Så vi ställde den hos honom istället. Men när vi skulle köra hem på kvällen efter ikea så smällde det till så in i h*lvete! Och sen var det som att bromsen, som legat i hela tiden, bara släppte xD Och ja, det hade den gjort, men det var ju för att bromsskivan försvann så den hade inget att ligga emot xP Haha illa!

Men men, köpte en "doftgran" på biltema med som skulle lukta jordbugg, men när vi öppnade den så luktade den mer Jenkha tuggumi än jordgubb xP Så ja nu luktar det tuggumi i hela bilen :P

När vi städade ur bilen så tog vi även hand om allt vatten som fanns på golvet vid föraren och bakom. INTE KUL! fanns ju massa gamla tidningspapper ner stoppat under inredningen som luktade aber! Blä blä, det fick jag riva ur och sen var det bara i med handen i det kalla vattnet och dra upp allt med en disktrasa! Men nu är allt borta! Inredningen är ju fortfarande blöt så lagt lite nya tidningar uppe på som ska suga upp det, men åker kanske till bilåtervinningen imorron och frågar om jag får skära ur lite inredning från golvet på någon gammal audi som finns där.

Men tror det kommer bli super bra ^^ Men nu ska jag spela lite mer!

Ciao Ciao!

Inte långt kvar!

Idag så är jag 29+0 (v 30) och det är helt sjukt att nu är jag inne i v 30! 10v kvar :O Ändå när man säger, ja men det är ju i Januari, så känns det långt men när man säger det som i veckor kvar så är det inte alls långt! Tiden går så fort! Man tycker inte de på veckorna men sen när en vecka till har gått så känns det helt sjukt!

Men igår så köpte vi ett skötbord ^^ Det fanns någon som sålde ett här ute i skogen så det passade oss ;) Det var billigt och vi behövde inte åka långt alls xD Men det är riktigt fint ^^ Fick med en skötbädd men kommer köpa en ny ändå, känns inte fräsht annars. Det var även med en sophink och vattenbytta som man händer på sidan också! Men men, snart får det bli av till ullared igen och köpa lite små saker så som flaskor, mer sängkläder, re-fill påsar till blöjhinken, tvättlappar, våtservetter, termometrar etc.. :P Listan är lång på små saker :P men är väl en del lite större saker med, men det får vänta och bli sista minuten om vi saknar något! Jag ska ju faktiskt fylla år och julafton imellan så :P Hoppas ju på barnsaker ;)

Där emot måste jag köpa lite barnkläder i storlek 50-56! För alla som köper kläder till mig får gärna köpa i storlek 62 ;) För den kommer ju inte kunna ha 50-56 så länge så kommer bara köpa så jag har en 4-5 set i den storleken. Och som det ser ut nu så kommer det ju bli säkert en klump som kommer i storlek 62 direkt xD Växt ur min kurva så ja.. vi får väl se :P dumt när magen växer förfort!
men men,

ciao ciao!


v 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


BM

Igår träffade jag ju min BM. Det var en vanlig kontroll och så och allt såg bra ut! Mitt SF-mått var lite stort men hon hade svårt att hitta övre livmoderkanten så hon tveka lite mellan en cm så hon tog de större och hon sa att det spelade antagligen inte roll och annars om det skulle vara så att magen växer förmycket ja, då blir det väl en jätte bebis xD Inte mycket man kan göra åt det! Min mamma fick ju 3 heffaklumpar så hade itne förvånat mig om våran blir likadan :P

Jag är förövrigt A+ Så inga sprutor för min del :D Woho ;)

Haha johannes jobbade förresten så mamma körde upp mig så kom johannes upp och skulle hämta mig istället sen för han slutade samtidigt som jag skulle in men dom var sega där inne så kom in en halvtimme försent. Men iallafall så kom johannes in i rummet preeeecis när vi var klara xD Timing ;P Så han missade allt :P

Och våran bebbe sparkade på barnmorskan när hon skulle mäta med. Den ville inte bli mätt ;)

Men men, annars så åt vi lite mat på Oden Cafet, hälsade på johannes mormor och sen bowlade lite med per ^^ Kul dag! Åkte hem på kvällen och såg på saw 6 med pojkarna också. Det är nog faktiskt en av de bättre saw-filmerna!

Ciao Ciao!


BM idag

Idag ska jag träffa min BM och nu kommer jag antagligen få reda på vilket rhesus-faktor jag har och jag hoppas innerligt att jag inte hör till dom 20% som är negativa -.-' Då kommer jag behöva ta massa sprutor och grejs efter förlossningen för att kroppen inte ska skapa antikroppar mot barnets blod.
(Om ni vill veta mer om det och vad rhesus-faktor innebär får ni googla xD Jag orkar inte förklara allt :P)
Men iallafall så ska jag antagligen ta massa sånna prover. Måste komma ihåg att prata med henne om man kan göra en sista-minuten ändring av föräldrargrupp för föräldrarutbildningen för annars kommer johannes missa dom :/ För det är alla tisdagar i november nu kl 13.30 till 15.30 så 2 av gångerna jobbar han eftermiddag och kommer inte kunna komma alls och de andra 2 så kommer han sluta jobbet kl 14.00 så då missar han fram till kl 15.00 ungefär så ska prata med henne men också prata med johannes om han skulle kunna få ledigt dom här tisdagarna men det tror jag inte så då får jag väl gå själv eller ta med någon annan som vill följa med mig ^^

Men usch, har en sån där kännsla att jag glömt något viktigt! :O Inte kul alls :/

Och just det! Johannes, min fina pojke, köpte ett par mammaleggings och en tjock mys-mamma tröja :D Det är jätte gosigt och jag gillar det ^^ så puss puss på honom!

Berättar mer sen om min dag när jag vart hos BM.

Ciao ciao

Ikea och förvärkar

Ja i lördags åkte jag, johannes och per till ikea och handlade lite grejer till barnrummet ^^ Guuuud vad med folk det var där! :O fick riktigt slåss för att kunna ta oss fram. Men nu har vi allafall fixat iordning där uppe och det är jätte mysigt!

Köpte en matta till golvet, en nattlampa och vägg-stickers, som förövrigt var det sämsta ever! De var jätte fina och det blev jätte fint men jag var tvungen att använda tapetklister på dom för att klistret som de hade på sig var för dåligt och de trillade ner efter ett tag -.- Så fy skäms ikea, skaffa bättre klister för guds skull.

Men iallfall så ser det jätte mysigt ut där uppe och har ju lovat bilder på det och har tagit bilder men tyvärr hittar jag inte min USB sladd förtillfället xD Så bilderna blir sena.. men iallfall så blev det jätte mysigt där uppe! Har vädrat hela dagen med för att bli av med färg och lim lukten och det verkar ha minskat nu iallfall :)

Annars så hade vi ett riktigt kak-kalas efter vi handlat på ikeas resturang :P Det blev grillad kyckling med pommes och rostade rotfrukter för mig och lite prinssestårta och choklad mousse xD Nam Nam vad det :D

Efter vi suttit och vilat en stund så åkte vi bort till mediamark och kollade med. Gud va med grejer dom hade där :O riktigt kul att kolla på faktiskt ^^ Och jag är sååå sugen på en Iphone nu med :/ Synd att dom kostar så.. även iphone 3 när jag kollat på blocket.. men men, någon gång när man får lite extra pengar igen ^^ Vill ju inte lägga pengar på en ny mobil nu när vi måste köpa massa barn grejor. (även om det inte är så mycket kvar, men det finns ju endå en del.)

Igår dock så hade jag såååå ont i magen av och an :/ Börjat få massa förvärkar men hoppas på att de inte kommer komma allt för ofta så jag måste gå med dom tills v 40 Oo Skrev på mitt gravid-forum och frågade om det kunde ligga genetiskt att få barn förtidigt men det blev delade åsikter. en del säger att deras BM har sagt att det inte har med gener att göra över huvudtaget medans vissa säger att det kan ha en del med gener att göra. Men men, får väl hoppas att den stannar kvar där inne tills det är dags ^^

Nej nu ska jag fjäska med johannes att han ska köpa lite pizza eller godis ;P

Ciao Ciao

Barnvagnen




Här är min fina barnvagn som vi köpt ^^ Mycket nöjd!

Hårfärgning - Överby - Mormor

Ja det har hänt mycket! :O Fredags så åkte jag och johannes och handlade lite efter han slutat jobbet. Då köpte jag också hårfärg ^^ Det var påtiden! Usch vilken utväxt! Men iallafall så köpte jag mahogny brun färg! Mycket fint blev det! men innan jag kunde färga det i den färgen var jag ju tvungen att bleka det :P Så jag var en blondin ett tag där ;P Kanske skulle haft kvar det xD Hahaha nej usch! Svårt att tänka mig i blont :P Dock blekte jag det bara på fredagen för klockan blev så mycket. Så färgade alltså det röd/bruna på lördag morgon ^^

Men ja, iallafall så kom Jessica och Johan hem till oss på fredag kvällen med deras lilla dotter Alice! Guuuud så söt hon var! Och så liten! Men usch nu längtar man ju bara mer, riktigt mysig var hon ^^ Men det var riktigt trevligt iallafall.

På lördagen då så började jag morgonen med att färga håret och sedan genomgå en riiiktigt lång och utdragen proccess att försöka rädda mitt stackars hår som jag hade blekt skiten ur rent ut sagt xD Men det funkade hyfsat och ska köra en "kur" med hårinpackning nu i typ 2 veckor, så ska det nog bli fint igen ^^
Sedan åkte vi till Överby för att inhandla diverse saker som vi behövde köpa. Bland annat ny kattmat (som lillen var heeeelt tokig i! Han bara tryckte i sig utan att tugga maten när vi kom hem och gav han xP) men sen kattsand, dammsugare påsar och barnvagn! :D Är riktigt nöjd över den och även johannes ^^ Den var super bra! Men fyndade lite till sen! Köpte en fodrad åkpåse med flis på insidan på rea :) Kollade lite på vad dom kostade annars om man bara inte köpte på rea grejen, men då kostade dom 700 som minst :S Så johannes var nöjd över att den kostade 200 istället ^^ Kanon kul ;P
Skulle köpt lite grejer till ormen med men det glömde jag ju helt av som vanligt -.-

Vi åkte hem sen iallafall och egentligen skulle vi gjort massa nytta nu när vi kom hem men orkade verkligen inte så vi sköt upp det tills imorron ;)

Men nu har vi beställt ved också ^^ så det kommer någon gång nästa vecka så då blir det ännu mer att göra! Men skönt att ha det hemma så man kan elda om det blir kallt ^^ Nu ska bara Martin komma hit och sota åt oss :)

Har varit och hälsat på Mormor lite grann också idag ^^ Det var riktigt trevligt att sitta och prata med henne lite och kolla på lite roliga gamla släkt bilder :P Pratade även om namn och andra-namn m.m.
Men något som är jätte bra samtidigt som jag får lite skuldkänslor fasten jag inte borde ha det är att hon har köpt massa bebis grejer till oss! Och många saker kostar en hel del pengar! Och det känns lite pinsamt att hon gör det och jag är ju jätte tacksam men jag vill ju inte att hon ska känns sig tvingad! fast det gör hon väl inte.. Men jaja, säger det igen,
Tack mormor för alla grejer!
Haha en rolig sak som morfar sa xD Han bara ; Ja, hon handlar och jag betalar xD
Haha, sa att det är så johannes har det med ;) Men johannes är faktiskt tvungen tillskillnad från mormor och morfar :P Det är ju faktiskt hans barn som kommer snart ;)

Nej vart en trevlig dag ändå ^^ Så nu sitter jag och myser i soffan med katten och ska se på lite film och äta popcorn tror jag :)

Ciao Ciao!

v 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

 Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

 Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

 

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras


Facebook citat från - Alla!

Ja nu kommer det! Det Snöade!!!!!! :O


Haha fattar inte varför alla tycker det är en big deal, det är ju inte McDonalds :P

Haha nej nu är jag dålig :P men iaf, jag tycker det var mysigt och vill ha mer ^^ Men som sagt, det är ju ingen big deal.. Det har varit kallt länge och det är ju änna dags! Så mer snö åt folket :D

För det måste ni ju hålla med om att det är mer nice med snö och kyla än regn och lera? :/ Det tycker jag.. usch på hundarna när dom kommer in :S

Så SNÖ SNÖ SNÖ SNÖ! :D


BabyAce Zero2four - den barnvagnen är det jag ska köpa snart btw :P Och bilderna på målningen blir lite försenade men borde kunna få upp dom senast någon gång i helgen, men de kommer ^^ Rummet är färdigmålat och så men det ska fixas lite ;) Och blev inte så som jag sa senast för jag lät johannes välja istället :)

Ciao Ciao

Personlig Slav Och Barnvagn

Ja då har man fått 2 st personliga slavar! :D Min bror och hans kompis är här och river tapeter och ska sätta upp glasfiberväven idag och sen imorgon måla barnrummet! Tur man har dom eftersom johannes jobbar eftermiddag denna veckan! ^^

Men nu är alltså färgen till barnrummet bestämt! Johannes fick bestämma, med min övervakning så klart, men han valde en basilika grön färg och kakao brun färg ^^ Kommer bli skit snyggt! Och först hade jag tänkt ha en fondvägg med den bruna färgen men nu så blir det bättre! För min broder och hans kompis kom ju då på ett snyggt sätt att lägga den bruna färgen istället så det inte blir så "vanligt" ^^ Men ja tror de blir bra och jag kommer lägga upp bilder på det sen ;P

Men dom har också fått en special uppgift av mig med ;) De ska måla en Cartoon-bebis på väggen med :D Bara konturerna med svart så inte massa färg eller så utan bara konturerna! tror de kommer bli riktigt grymt :P Det blir mer orginellt och lite roligare än att jag skulle köp wall-stickers och satt upp. För vill inte bara ha väggen som den är utan vill ha någonting på den med! Blir så tråkigt annars när det inte finns något mönster i något. Tavler ska ju såklart upp sen men det hade vart nice med en bebis så :)

Men ja, ni som inte tror på denna ideén, er ska jag bevisa fel ;P Lägger som sagt upp bilder sen!

Jag har hittat en jäääätte fin barnvagn som jag tjatar på johannes om nu ;P Jag tror jag kommer kunna få min vilja igenom. Om inte annat så får jag muta honom om att han får fylla på sitt wow-account :P Han får ju egentligen inte spela mer för mig eftersom då sitter han där dygnet runt. Men om jag får min barnvagn kan jag gott offra en månad wow till honom :P Iallafall så finns vagnen på Babyproffsen i Trollhättan ^^ Finns i mörkgrå och röd, men får se vilken färg jag tar ^^ Gillar mörkgrått för att färgen håller sig snygg längre än röd. Den röda kommer ju antagligen bli smutsig väldigt fort med snö och väg-salt etc sen, medans den gråa inte kommer se sleten ut efter vintern. Men får se som sagt ^^ Måste ju få johannes att säga; Ja ja.... ;D

Men nu ska jag städa lite!

Ciao Ciao

Nytt Inlägg, Det är dags!

Jo nu var det ett tag sen jag skrev sist! Det värsta är att jag tänkt på det tuuusen gånger bara för att det har funnits så mycket att skriva om! Men det är väl just därför det inte blivit av. Mycket att göra ^^

Saker och ting börjar ordna upp sig här hemma! så himla skönt. Johannes har fått ett jobb på Bruket i Lilla Edet, Det är ett jobb som han velat ha länge, men det är bara tillfälligt. Men det verkar som han kommer få jobba längre där! För han har hoppat in för en kvinna som heter Annika som är sjuk och kanske var gravid? Vet itne hur någon kanske kan vara gravid eftersom det också vekar som hon varit det ett tag. Men iallafall så är det hon som är borta och nu ska en kille från natt-skiftet vara pappa-ledig i 7månader! Vilket är bra för på samma avdelning som johannes jobbar på nu, fast andra 2-skiftet, ska en kille försvinna och ta natt-skiftet vilket gör att om Annika kommer tillbaka så saknar de fortfarande en! Vilket vi då hoppas på att johannes ska få ta! Hade verkligen vart skönt om han kunde få vara där i 7 månader till sen ^^
men annars är det blä för jag har tråkigt och johannes måste jobba över idag.. Fast pengarna är välkomna :D

Annars så ska vi antagligen få lite lönegaranti från johannes pappas gamla företag så nu blir det till att få köpt barnvagnen :D Riktigt skoj ^^ Har också skrivit en lista över saker som vi har kvar att köpa som vi måste ha just nu barnet föds. Sen har jag ju mer saker vi måste köpa men det behöver vi inte fixa till just BF.
Jag har nog bestämt mig över hur jag vill ha barn-rummet nu med! Fast inte helt säker, för egentligen bill jag ju ha massa färger, men har svårt att hitta på något bra sätt att få till det så det fortfarande blir snyggt. Men min andra grej är nu då att ändå ha vita tapeter, trots att jag inte ville ha vitt, men sen ha en över-board, mitt-board och en board längs listen på golvet. Då blir det inte så vitt! men då vill jag ju helst ha någon sorts nalle-board som finns i alla 3 varianterna av boarder och den ska vara i någon av dessa färger,

- Ljus Grönt
- Lila
- Aprikos
- Gult

Jag vill ha dom i någon av dessa alltså :P Jag vet att jag är mycket krånglig! men så är det! ;D

Annars så är det inflyttningsfest/födelsedags kalas hos Mia imorgon, lördag. Ska bli kul faktiskt ^^ Få se hur hon bor nu :D

Ja annars har det hänt rätt mycket! jag har ju träffat lite musik-folk som jag spelat in med en gång redan och ska antagligen fortsätta med det ^^ Synd bara att jag känner mig helt omotiverad till allt förutom bebben xD Vet inte varför men antar att jag har börjat längta lite ^^ Har ju massa myt drömmar om det så :P
Men dessa pöjkar verkar väl vara en bra grej och tänker allt ta mig i kragen och se till att göra något bra av det hela!

Sätt filmen The Last Airbender. Bra film men ändå inte tillräcklig.. Men jag är ju väldigt kräsen också xP men antar att den duger, så se den ^^

Ja, jag skulle ju kunna skriva en ännu större bok men nu är det så att jag orkar inte riktigt så det får bli senare någon gång när jag kommer på nåt ;P

Jo just det, våran diskmaskin har gått sönder -.- suck och pust! Och jag är 27+0 idag så är alltså i v 28! Spännande :P men,

Ciao Ciao!

v 28

Bebisen

 Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

 Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

 Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

 Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


v 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

 

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


V 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Bullbak x2 och Äventyrsbad!

ja denna vecka, eller den korta delen av den som varit, har vart ganska händelserik fast ändå inte ^^ Så vi börjar från början med slutet av förra veckan! Dvs i söndags.

Så i söndags åkte jag, johannes och therese (johannes lillasyster) till vänersborgs vattenpalats! Helt okej faktiskt fast det var vääldigt oplanerat. Jag vaknade nämligen upp på morgonen och var väldigt sugen på att bada :D Så jag tvingade johannes och johannes ringde hans bakfulla lillasyster och tvingade henne ^^ Sen åkte vi och badade vilket var en mycket underlig känsla ändå! :O Har ju bara legat i badkaret med magen men nu när man hoppade runt lite granna så var det helt skumt! Kändes riktigt mobbat :P Men det går inte att beskriva..

Iallafall så skämde johannes ut oss också xD Han gick in på toan och kön utanför, den bara växte! Jag och therese stog där och väntade och tittade på kön bara och de va skit pinsamt för vi ville ju inte stå där när han kom ut så vi satte oss i bubbelpolen en bit bort så jag kunde komma i kapp honom sen :P Och det ända han sa när han kommer ut är,
 -Demonerna.
så ja.. Ni kan ju tänka er vad det luktade där inne! :S Iallafall så var vi där ett par timmar sen blev det hem, äta bakfylle-mat, dvs pizza, och titta på tv ^^

Men igår då! Då satt jag coh steck kollade på serien Moonlight! Jätte bra serie faktiskt! Synd att de bara gjorde en säsong :/ Men jag bakade då bullar också! :D Dom blev super goda och är nu idag uppätna xD Så idag ska jag baka fler ^^  Måste säga att jag är riktigt grym på att baka bullar ;D Johannes avgudar dom och ingen annan har sagt att dom inte var annat är jätte goda. Så de så! ;P

Men om ni vill ha bull-kalas, kom hem till mig idag ;D

Idag har jag och johannes varit duktiga med! Eftersom vi har tjockat oss i 3-4 veckor nu, alltså överdrivet mycket, så är det dags att börja ändra på de! Så idag var vi ute och gick med chayenne i solen och så tog jag lite höst bilder ^^ Dock ingen som blev så där jätte bra.. Orkade inte direkt leta heller, utan får göra de samma imorron om solen skiner!

Men nu ska jag baka mer bullar, så..
Ciao Ciao!


Resident Evil - After Life

Hum.. igår såg jag på bio med min lillasyster och hennes kille som födelsedags present. Vi såg då nya resident evil filmen i 3D. Måste säga att jag är ändå lite besviken på den. Den var kort, om man jämnför med de andra filmerna, den var också lite lam. Visst att dom hade med mycket handling och så men ändå hade dom missat att förklara vissa saker som jag inte fattade. Typ, varför alla zombies var konstiga och annorlunda? Varför är dom helt plötsligt jätte snabba och så? Ja menar, de va dom ju verkligen inte i 1:an? Där är dom ju sega och typiska zombies liksom...

Nja, alltså 6/10. Det är väl en okej film, men mer skräck scener så man hoppar till lite. (Det var ju faktiskt 3D och den har bara gjorts i det.) + se till att förklara mer.. Men ändå en film värd att se! Men bara för att det är resident evil och jag tycker alla borde se dom ^^

Hade kunnat skriva mer saker jag skulle vilja att de hade gjort annorlunda men de skulle spoila filmen lite. Så nöjer mig med detta! :P

Ska se till att se om de andra filmerna idag så kanske jag fattar lite mer varför saker är som de är ;) Är ju ändå ganska längesen jag såg dom!

Vill också passa på att hylla Lilla Edets Biograf! Helt okej biograf! Skulle vilja ha lite högre ryggstöd och lite mer tiltade stolar. Men annars mycket nöjd! Äntligen någon som fattat att man vill ha ett bord man kan fälla ner över sitt knä! Och drickhållarna satt på stolen framför! Jätte bra :D Då har man fortfarande plats för armstöd m.m ^^
8/10 toasters ;)

Ciao ciao!

v26 (25+0)

ja, idag är det 25 veckor avklarade och är inne på v 26! Inte så långt kvar nu! 106 dagar kvar till BF ^^

Annars så är det sjukt hur fort tiden gått! :O Antagligen också för att sommaren och 3veckor i spanien gjorde tiden "kortare" :P

Men annars så har jag börjat märka av foglossningen igen om jag rör på mig mycket. Jag blir lätt anfådd, får ont i fötterna varje dag vid kl 15 :/ och jag har sjukt ont i ryggen! Värsta är att sängen inte verkar göra rygg problemen bättre :( Så ska pröva att ta bort min bäddmadrass så det blir hårdare! kanske blir lite bättre då.

Nu verkar det som om magen börjar växa igen :P Den har typ "stått stilla" sen v 21 och inte märkt av att den växt så himla mycket, men nu verkar det ha satt igång igen!

Våran ninja kid i magen växer och frodas! Den har vart lugnare nu en period men det har vänt och nu kan jag till och med vara uppe och greja och trots det känner jag hur den försöker vända sig om hela tiden och sparkar!
Den är som sagt en liten ninja ;)

Kom på att jag har nog inte skrivit vad den kommer heta om det blir en tjej/kille :O
Så här är det :P
Olivia, om det är en tjej
Elias, om det är en kille ^^

Ville ju haft först felicia som tjej namn men det har johannes halvbror döpt sin lilla till nu så det var ju kört :P Sen ville jag har alice, men det kommer bli 2010/2009 vanligaste flicknamn :/ Så då när jag satt och bläddra i en namn lista så såg jag Olivia och det gillar jag :D Elias är bestämt redan från ganska tidigt. Vi funderade ju på Tristan också men alla bara, neeeej så tråkigt!!
Dock förstår jag inte de :O Jag tycker det är jätte fint? :O

Men men, nu så är det inte så långt kvar iallafall och kanske dags att sluta vara så enveten och göra allt själv :P Har ju faktiskt börjat känna av att det inte är så bra..

Ciao, ciao!

V 25

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

 

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


RSS 2.0